Przejechałem w sobotę nową ścieżką rowerową wzdłuż Kartuskiej w Gdańsku. Wydawało mi się przedtem, że trudno się będzie z nią zmieścić obok chodnika, ale udało się. Tak trzymać !
Też już nią jechałem i mam nadzieję że zrobią przejazdy rowerowe oraz oznaczenia poziome. Brakuje również połączenia przy całodobowej aptece a reszta myślę że jest ok.
Bardzo fajnie że jest ścieżka przy Kartuskiej ale aktualnie jest remontowana Jana z Kolna. Chciałbym się mylić ale raczej nie zapowiada się że będzie tam też ścieżka rowerowa, a szkoda bo byłoby to doskonałe połączenie że ścieżką przy Marynarki. Do tego przejęła by część ruchu z głównej ścieżki przy Zwycięstwa
Jechałem też tą trasą i podzielam zdanie czytelników , brakuje tylko połączenia z Dworcem Głównym PKP. Powstaje też scieżka przy Łośtowickiej w kierunku Chełmu i w Stornę Moreny.Wniosek jest jeden że w niedalekiej przyszłości ta trasa ułatwi dojazd ze Śródmieścia do dzielnicy Gdańsk Południe , gdyż z tymi trasami połączy się.
Według planów z 2010 roku ma być gotowa do końca roku 2011 trasa od Kartuskiej do Słowackiego chociaż nie wydaje mi się :) Pewnie to przełożyli na dalsze lata
Ścieżka "Kartuska" będzie prowadzona dalej na Jasień, Kokoszki aż do Decathlonu? Tam jakiś kilkusetmetrowy "strzęp" jest więcej na nim szlaki i szkła niż na chodniku.
Kto odpowiada za sprzątanie ścieżek?