Re: Kask rowerowy
Kask wbrew pozorom jest polecany nawet rekreacyjnym rowerzystom, nigdy nei wiadomo co może się przydarzyć, toteż każdego namawiam do jeżdżenia w kasku i sam w nim jeżdżę. Mam Bell Stryker'a PRO i naprawdę mogę go polecić każdemu, bo kask ten używam już 3 rok i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Kosztował mnie 200zł(bez złotówki:P), ale teraz wiem że można go dostać poniżej stówki. Kupując kask zwróć uwagę an to cyz ma odpowiednią ilość otworów wentylacyjnych, czy jest lekki(powyżej ok. 300g nie ma co patrzeć, bo męczy obciążeniem głowę), czy tak jak napisał jest rB jest wykonany w technologin in-mold(wzmacnia to konstrukcję i zapewnia długą żywotnośc kasku, bo nic się nie poodkleja nawet przy częstych jazdach podczas deszczu, śnieg, itp.). Warto także zwrócić uwagę czy gąbki wyściełające kask są na rzepy(lub inny system umożliwiający ich zdejmowanie), gdyż wiadomo że podczas wysiłku człowiek się poci, a po co kask ma mieć nieprzyjemny zapach, lepiej móc po każdej jeździe odczepić gąbki, wyprać i mieć kask zawsze świeży, czysty i puszysty:P Jest jeszcze jedna rzecz na którą niestety nei zwróciłem uwagi kupując swój kask, a która jest dość ważna, jest to siatka chroniąca otwory przed wpadającymi owadami. Wbrew pozorom, latem często mogą one być problemem. W tym roku już kilka razy wyjmowałem pszczoły, osy, trzmiele innych małych przyjaciół spod kasku. Jedna nawet mnei użądliła podczas wyjmowania, całe szczęcie że tylko w palec a nei głowę.
Z tanich kasków wiele osób poleca UVEXy, troche znajomych je ma i nie narzekają, a ceny tego producenta są naprawdę ciekawe. Acha i zanim kupisz kask na allegro, przejdź się do sklepu rowerowego, przymierz, wybierz producenta, model i rozmiar i dopiero wteyd szukaj identycznego na allegro, bo kupowanie bez przymierzenia to wielka niewiadoma.
pozdROWER:)
P.S. Panowie, co to za głupie dyskusje nie na temat, tutaj wypisujecie. Co mają osoby homoseksualne wspólnego z kaskami to nie wiem, ale napewno nie wiele i nie interesuje to koleżanki ktora założyła temat i zadała pytanie.
0
0