Kask

Hej :-)
Ostatnio stwierdziłam,że dalsze jeżdżenie bez kasku to w moim przypadku głupota i postanowiłam się w takowy zaopatrzyć.
Wybrałam się dziś do kilku sklepów,ale nie mogłam się zdecydować...za mało się znam. Podobał mi się bardzo taki jeden kask Specialized,ale nie wiem,czy to byłby dobry wybór...
Proszę doświadczonych Bikerów o poradę :-) I z góry dziękuję :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kask

Nie ma co owijać w bawełnę ! Im droższy tym lepszy !

Atmos lub Ionos :) bedziesz wygladac bosko! :D

Jo nos inaczy nie widza, jak ino w kasku Ionos.

Każdy kask w miarę renomowanej firmy, który będzie ci dobrze leżał na głowie i nie będzie spadał będzie dobry. Jednemu przypasuje tańszy, innemu droższy. Za ok 200zł możesz wybrać już dobry kask, ale jak ci przypasuje taki za 100 to bierz i się nie przejmuj.

Zajrzyj tu:
http://www.bikeworld.pl/rower/artykul/434/3/

I ciekawostka:
http://www.rower.com/archiwum.php?art=491

Jak podobał Ci sie specialized decibel to bierz w ciemno :D

Dziękuję Wam bardzo :-) Dziś smigam na zakupy :-) Poszukam tego Ionosa..chyba warto,jeśli mam wygladać bosko.. ;-)

Ale Ionosa to chyba cieżko dostać jak na razie, a poza tym będzie cholernei drogi :D

Sławku, tutaj trafiłeś w sedno, gdyż po widoku ten kask nie może się podobać, tylko w ciemno! :D :D :D A jego nazwa wzięła się stąd, że na jego widok dyrektor Speca wydał okrzyk o natężeniu przekraczający 100 decibel. :D :D :D

Mówiąc poważnie (wreszcie!):

LOS NIE WYBIERA, WYBIERZ SWEEP R-a!
Grupa CSC w tym kasku ściga się!
(A kto się ściga, nie wyrzyga - jak na widok decibela).

SWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEP R to:
Topowy kask Bella, firmy która wymyśliła in-molding.
Główna zaleta: o połowę tańszy od girów Janasa.
Dalej: wewnętrzny szkielet z kompozytu, dobry system dopasowania, przepiękny desidżn (jak mówią znawcy), niezła wentylacja. Jeśli jesteś XCepem, możesz se kupić z dachem. Przymierz w sklepie, a jeśli nie znajdziesz taniej, to bierz tutaj za 440 zet:

http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=711&kid=20&prid=49&ts=0&did=135&l=pl

Alternatywą może być Ghisallo, cięższy zaledwie o 20 g i tańszy o stówkę, także wyposażony w szkielet wewnętrzny (bodajże najtańszy kask ze szkieletem, chociaż mogę się mylić na niekorzyść Decathlona Sport 900, bo nie jestem pewny, czy to cholerstwo wyczynowe za 170 zet nie ma czasem szkieletu????????*),

albo Alchera, cięższa o 30 g, ale za to tańsza o dwie stówki, niestety bez wewnętrznego szkieletu, bezkrengowiec znaczy sję slimak z ino muszlą, w żadnym przypadku nie klozetową!

Całuję i ściskam,
Działo Reklamy

No , dobra , niech będzie merytorycznie . Nie odwołuję mojej tezy że im droższy kask tym lepszy . Na szosie , w otoczeniu pełnym wariatów drogowych i na nawierzchni która w razie wywrotki potraktuję cię jak piła łańcuchowa , kask powinien być tak mocny jak to tylko możliwe a więc zrobiony na szkielecie kompozytowym , czyli będzie drogi ! Jeśli Twoje środowisko to leśne ścieżki i nadmorskie bulwary to wystarczy zwykły , niedrogi kask byle dobrze wentylowany i ... estetyczny , tak estetyczny , zakładanie na głowę połówki dyni z dziurami bywa czasem lepszym rozwiązaniem z estetycznego punktu widzenia niż kupienie jakigoś koszmaru z ulicy wiazów , co się niestety często widzi . Dobra , wiem , KASA ! OK , przy odrobinie inwencji można nabyć kask tani , niebrzydki i funkcjonalny .
Średni poziom cenowy to niezły kompromis , powiedzmy od 150 do 300 + , tu da sie już pogrymasić . Każda firma ma coś do zaoferowania . Z MOICH doświadczen wynika że warto poszukać ofert firm : BELL , GIRO , SELEV , UVEX i pewnie jeszcze kilku innych ale te akurat MNIE się podobają . Powodzonka .

Idea zakupu Ionosa upadła...faktycznie nigdzie ich nie ma,a poza tym jeżeli ma być koszmarnie drogi to odpada... :-( Maxymalnie mogę sobie pozwolić na wydanie 200-250 pln :-(

Intense napisał(a):

> Idea zakupu Ionosa upadła...faktycznie nigdzie ich nie ma,a
> poza tym jeżeli ma być koszmarnie drogi to odpada... :-(
> Maxymalnie mogę sobie pozwolić na wydanie 200-250 pln :-(

Giro Eclipse - lekki i ładny.

Polecam też Giro Encinal, cena sklepowa to chyba 249zł, ja keidyś dorwałem na allegro za 189zł. Szukaj okazji.

Intence , czy Ty wiesz ile qultowości mieści się w słowie INTENSE !? To bardzo bliziutko twego nica , to zobowiązuje !
Na Allegro masz w tej chwili niezły wybór BELLA i GIRO w cenie którą akceptujesz . Wal smiało , te kaski pasują na każdy łeb .

Właśnie wróciłam od Żuchlińskiego...baardzo fajny sklep i miła obsługa. Sympatyczny sprzedawca chciał mnie namówić na Zethosa Cratoni...był przeceniony z 375 na 219...ale niestety wyglądałam w nim co najmniej dziwnie,więc kupiłam sobie Giro za 199 :-) Super się w nim jeździ,jest leciutki,dobrze wentylowany i praktycznie nie czuje się go na głowie :-) Skusiłam się jeszcze na ładne,dobrane kolorystycznie rękawiczki za 69 na dodatek :-)

i bardzo dobrze o! :)

Ale zaszalałaś, Ciotka! :-)))))
Ja kupuje rękawiczki po 29 zet i jeszcze się szczypię, a ty - trzask, prask - siedem dych na ławę! No no... :D
A jak się nazywa Twój kask i jakiego koloru wybrałaś?

No ja właśnie tak robię zakupy...a potem sprawdzam stan konta i aż się płakać chce...ech,nie wiem,kiedy się oduczę tego :-/
Kask się nazywa Giro Indicator i jest taki ciemnoniebieski,bardzo ładny. A z ciemnoniebieskich rękawiczek w moim rozmiarze najtańsze były właśnie za 69 pln...no to wzięłam :-)

a reszta stroju? :D wez wstaw jakies zdjecie, na bank cale forum bedzie piszczalo z radochy! :)

Krzyżak napisał(a):

> a reszta stroju? :D wez wstaw jakies zdjecie, na bank cale
> forum bedzie piszczalo z radochy! :)
>
>

no na bank bo ja w spódniczce śmigam :-)

uśmiałem sie :)

Intense napisał(a):

> no na bank bo ja w spódniczce śmigam :-)

Zainwestuj w galotki, bo Cię za nieobyczajność ścigną... ;)

Z inwestycjami trochę kiepsko u mnie teraz będzie :-/ Może w next month...
Zresztą,jestem pełna optymizmu,gdyż jak do tej pory żaden stróż moralności uwag mi nie czynił :-) Chociaż z drugiej strony....może masz rację...w dzisiejszych czasach...

zrzuta na coś obcisłego dla Pani...

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...