Katarzyna - opinia
Zapisałam córkę na kurs z dwóch przedmiotów rozszerzonych. Wybrałam miejsce (gdyż punktów nauczania ta instytucja ma kilka), w którym chciałabym, żeby te zajęcia się odbywały (zaznaczam, że INDEKS daje możliwość wyboru miejsca i dnia). Jak się później okazało miejsce zajęć zostało wyznaczone w zupełnie innym miejscu (dużo bardziej oddalonym). Nikt tego miejsca ze mną nie uzgadniał. Po wymianie mailowej (trwającej kilka dni) jedyne co mi zaproponowano to zmianę miejsca na te, które początkowo chciałam, ALE! za dodatkową opłatą, gdyż grupa, która tam będzie miała zajęcia jest mniejsza. Miałam wybór: albo w odległym miejscu, którego nie chciałam, albo dopłacić. Poczułam się naciągana! Kiedy postanowiłam wycofać się z tego kursu Pan chcąc mnie zatrzymać imał się takich absurdów jak proponowanie mi jednego kursu z klasą podstawową (zapisałam córkę na kurs rozszerzony), a drugiego kursu z rocznikiem wyżej. Nie oceniam nauczania, gdyż dziecko nie podeszło do kursów, ale chciałam przestrzec, by rodzice byli świadomi, że nie koniecznie dostaną to co wybierali przy zapisywaniu dziecka na kurs.