Kawiarenka na Karczemkach - Tak czy Nie?

Witam!Zbieram opinie czy kawiarnia z tradycyjnym/lub wyszukanym ciastkiem i filiżanką kawy lub herbaty oraz miejscem do zabaw dla dzieci, a to wszystko na naszym osiedlu - Karczemki, to chwytny pomysł. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Kawiarenka na Karczemkach - Tak czy Nie?

przedszkole otworz albo apteke...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Racja, apteka to świetny pomysł! Natomiast kwalifikacje i zamiłowanie do tematu w tworzeniu miejsca pracy to ważny element. U mnie idą w innym kierunku, ale może ktoś się skusi...
Jeśli chodzi o przedszkole to troche ich jest u nas, ale może to mało, nie wiem...

jestem za kawiarenką. jak najbardziej :) brakuje na naszym osiedlu miejsca, w ktorym mozna przysiąść na chwilkę w miłym otoczeniu. a jeszcze z pyszną kawką i ciastkiem.... bajka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

i jesli będzie jeszcze mozna pociechę czymś zająć, to już w ogóle super. fajnie byłoby na soim osiedlu mieć cos fajnego, zamiast za kazdym razem lecieć do centrum Gdańska, czy Sopotu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

chętnie się wypowiem w temacie, ale nie na forum, prowadziłam działalność w Karczemkach napisz: joanna.ra@wp.pl

W karczemkach są 2 czy 3 apteki jedna przy drugiej. Wątpię żebyś się utrzymał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ważne, żeby było piwo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Piwo masz w zabce i w lewiatanie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Restauracja lub pub lepiej
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

też myślę że dobrze by było gdyby była osiedlowa restauracja-pub z przystępnym menu i cenami . może ktoś się odważy :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bieda na osiedlu. Nikt się nie odważy. Siłownie zamykają. Yasumi salon kosmetyczny zamykają.
Każdy ciśnie złotówki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W styczniu na maszynowej powstanie nowa pizzeria z piecem opalanym drewnem, z salą na imprezy okolicznosciowe do 30 osób i kącikiem zabaw dla dzieci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

w którym miejscu bo maszynowa długa ?

zapewne w miejscu poprzedniej pizzeri "koko szama". Przy skrzyżowaniu z nowatorów

Dokładnie tak. Jednak mamy inne założenia niż poprzednicy. Pizza z pieca opalanego drewnem, więcej stolików, sala imprez okolicznościowych, kącik dla dzieci... A w przyszłości sala zabaw tak aby łączyć czas z rodziną z jedzeniem i zabawą.

Maszynowa 8
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak będzoie piwo i czynne do min. 23 to i na lige mistrzów bedzie można wpaść, bo w oklicy raczej brak takich miejsc
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo dobry pomysł z Ligą mistrzów... Odnośnie alkoholu, nie będziemy go mieli w swoim asortymencie ale zapewniam że nawet bez piwa stworzymy dobry klimat. Być może piwo pojawi się później ale na pewno nie będzie tam sprzedaży alkoholu wyżej procentowego, zależy nam na spokojnej gastronomii:)

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (27 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Psy bez smyczy mam juz dość! (244 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...