Kiedy przyjdą podpalić dom, to się nie zdziw

Temat dostępny też na forum: Kiedy przyjdą podpalić dom, to się nie zdziw
Opinie do spektaklu: Kiedy przyjdą podpalić dom, to się nie zdziw .
Paweł DemirskiPremiera: 11 czerwca 2006, Malarnia Reżyseria: Romuald Wicza - PokojskiScenografia: Robert RumasKostiumy: Julia Joanna KornackaRuch sceniczny: Filip SzatarskiKierownik produkcji: Ewa SiwekWystępują:: Monika ChomickaJerzy GorzkoAnna KociarzMaciej KonopińskiRafał KronenbergerJacek LabijakMałgorzata OraczJarosław Tyrański Czas: 120 minut (bez przerw) Inspiracją do powstania ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dramat

dramat. dramatycznie to kiepskie. chce się płakac. lepiej sceny z życia rodziny Lubiczów oglądnąc, bo może dzieci w końcu rączek przed obiadkiem nie umyją... poziom estetyki podobny i to we własnym domu. wielka szkoda.

Nieźle

Przesadzacie- mi sztuka podobała;)

pytanie

a co w niej jest do podobania oprócz suflerki, a raczej jej scenariusza na kolanach, po którym można się doliczyc ile jeszcze minut zajmie ta sztuka-mizerota?

nie jest super nie, jest źle

w sumie spodziewałem się dużo więcej po tym spektaklu ale nie jest on tak calkiem do kitu. fakt że autor mógłby troche popracować nad tą sztuka ale myślę że udalo mu sie przekazać nam, w niej odpowiednie przesłanie i ukazac problem wykorzystywania pracowników

byłam

byłam na przedstawieniu wczoraj, na nic nie liczyłam, niczego się nie spodziewałam. i się nie zawiodłam, do mnie teksty demirskiego przemawiają, bo w trakcie przedstawienia się myśli, a nie tylko ogląda. mówi do nas językiem, obrazami, które sa bliskie.
dlatego myslę, że warto wybrać się na przedstawienie.

się myśli

tak, myśli się: kiedy to się wreszcie skończy?! tak się myśli.

no i starczy

no i starczy, pożegnalny kit Nowakowgo teatrzyku

dziennik telewizyjny

nawiązując do społeczeństwa i jego zróżnicowania lub nie, to proponuję wiadomości i szmirowaty reportaż w TV, jak to ktoś-kogoś-gdzieś. efekt podobny/lepszy. udanego odbioru. TV rzecz jasna.

Świetny spektakl, ktos pokazuje wreszcie prawdziwy swiat pracowników i to w doskonałej formie artystycznej. Poniższe wpisy pochodzą chyba od elektoratu PO, który przestraszył się, że kawałek sztuki z rąk pracodawców przechwyciła wyzyskiwana klasa. Ciekawe czy po zmianie dyrektora teatr będzie miał równie ciekawe propozycje.

Inne tematy z forum

Dziewczyna, która podeptała chleb (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dziewczyna, która podeptała chleb . PIERWSZE PRÓBY DO SPEKTAKLU...

Romeo i Julia is not dead (19 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Romeo i Julia is not dead . ROMEO I JULIA IS NOT DEAD na motywach dramatu...

Folwark zwierzęcy (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Folwark zwierzęcy . "Folwark zwierzęcy" według powieści George'a Orwella....