Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś badal właścicieli psow?

Czy oni są jacyś inni? Czy lubią słuchać szczekania? Pytam poważnie? Bo po co mieć w domu ciszę jak można mieć szczekanie. A może oni shizują jak jest cisza? Musi być jakiś ruch jakiś zamęt?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koszmar

W sumie 27 lat miałam 2 jamniczki i były dobrze wychowane. Nikt nie wiedział że jest piesek w bloku. Od roku jednak mam sąsiadów którzy mają sunię która kilkanaście godzin wyje i szczeka zostając sama w domu...Prosiłam ale spotykałam się z agresją właścicielki. Po 7 miesiącach zaczęłam zgłaszać na Straż Miejską a pózniej na Policję. Interwncje nic nie dały i teraz Straż Miejska ma wnieść wniosek do sądu. Czytałam rady jakie ludzie sobie dawają żeby uciszyć upierdliwych sąsiadów którzy się czepiają!!!! Jestem przerażona bo już miałam bardzo dokuczliwy incydent. Co robić z ludzmi którzy psa traktują jak gadżet !!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

d**il

Masowa hodowla

Mieszkam za miastem, sąsiedzi założyli sobie hodowlę psów, totalna masówka, kilkadziesiąt psów. Psy szczekają godzinami i do tego ich szczekania regularnie przyłączają się psy z całej okolicy. Na dodatek właścicielka regularnie się na nie wydziera, co powoduje jeszcze gorsze szczekanie. Nie potrzebuję budzika bo codziennie ok. 6 rano jest pobudka, ale najgorsze jest że wieczorem nie da się zasnąć od tego hałasu. Czy nasze prawo pozwala na coś takiego?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie rozumiem dlaczego ludzie boją się iść do sąsiadów i powiedzieć, że psy pod ich nieobecność tak hałasują. No nie rozumiem tego. jaki problem?! Przecież nie trzeba się kłócić. Ludzie wolą się męczyć wysłuchując ujadania i wycia niż iść i porozmawiać z sąsiadem. A sąsiad tak jak piszesz prawdopodobnie kompletnie nie wie, że jego psy tak ,,umilają" innym życie. Gdyby wszyscy sąsiedzi zgodnie reagowali i interweniowali w różnych przypadkach to w blokach byłby spokój i cisza. Ale każdy cicho siedzi i udaje że jest ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

szczekający bez przerwy sierściuch za ścianą

czyli nic nie można zrobić.sierściuch ma większe prawa niż człowiek.a gbyby tak człowiek krzyczał na sierściucha pod jego drzwiami,to pewnie zaraz pojawiła by się policja a że sierściuch szczeka to biorą to za normalność .takie ujadanie bez przerwy nie wpływa żle na psychikę człowieka?dlaczego nie można mieć spokoju po przyjściu z pracy?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ci co trztmaja psy w bloku powinni sie leczyc.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

palacze

Placa bardzo wysokie podatki.....jak myslisz dlaczego rzad (zaden rzad w zadnym kraju) nie zakazuje produkcji i sprzedazy papierosow?

Sąsiad z Krzykowa ma już dość!

g*wno wiecie nt. - pomieszkajcie przy idiotach którzy nawet psa nie nauczyli przychodzenia na zawołanie - zostawiali jako szczenie na całe weekendy i znikali - mam nagrania tych porąbów jak to robią 14* - burza/wichury z zeszłego roku - zostawili szczenie 5mc na dworze bez schronienia - masakryczny widok jak stoisz w oknie i widzisz jak biedny szczeniak drapie drzwi ze strachu i skamle lub chowa się pod stertą śmieci na ich podwórku! - dzisiaj to już dorosły pies - nie słucha - napieprza jak opętany - nawet spokojnie nie mogę wyjść na ogród - bo jak się zbliżę na 5m do ogrodzenia to już napie**ala. A debile stoją i patrzą na tego psa wołając Maaaszaaa i co? - jeszcze oni hałas robią drąc się do niego... No debile! (jeszcze ich pociechy na to patrzą) Jeśli jest jakaś fundacja niech podjadą zobaczą , ten pies nie reaguje na żadną znaną mi komendę - jest skrzywiony i nie zsocjalizowany kompletnie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

TĘPIONE ROBACTWO

Nie ma sensu gadać z psiarzami, lepiej zainwestować w kiełbaskę, haczyki wędkarskie i tyle. Ja tak robię od dawna, w różnych miejscach, ładnie anonimowo z WIELKĄ SATYSFAKCJĄ!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

pies cie zawsze może dodatkowo na klatce pogryźć i walnąć klocka albo nalać.

pies cie zawsze może dodatkowo na klatce pogryźć i walnąć klocka albo nalać, zatem wciąż kundel znacznie gorszy.

dobrze powiedziane ale do zakutego łba i tak nie trafi.

dobrze powiedziane ale do zakutego łba i tak nie trafi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

twój kundel twój problem

Debilu tępy nieprzystosowany do życia w społeczeństwie masz kundla to odpowiadasz za niego, to twój problem jak go uciszysz, jak nie to będziesz płacił mandaty.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ajgorsze szczekacze to wilczury i bernardyny, to jest istny koszmar te hałaśliwe bydlaki, 100 metrów dalej ktoś ma to bydle pod domem i musisz mieć od tej strony okna non stop zamknięte by nie zwariować.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamy takie prawo ze psom wolno wszystko a ludzie musza to znosic i nie wyspani chodzic do pracy .Rozmowy z.sąsiadem z reguly nie daja efektu
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

nienormalny

dobra debilu a jak toś pracuje w nocy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

idiota

nie wszystko idioto tylko niepotrzebny hałas.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pitolisz jak potłuczony

jesteś idjotą

pies

ja miałem nie jednego psa ale jak szczekał bez powodu to mnie zalewała.nadmienian że niebyły to jazgotliwe małe psy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0