Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

na wycie psa, który cały czas wyje raczej nikt nie zwróci uwagi :o)

wyluzuj koleś. nie mówimy tutaj o pożytecznych zwierzętach tylko o chamskich właścicielach. Jak ich wykurzyć z bloku.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie tak jest,

co ciekawe widać to najbardziej w dużych miastach.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziwne ale

wydawalo mi sie, ze na ogrodzonych osiedlach mieszkaja sami zakompleksieni psychopaci...albo ci co kupuja na wynajem. Nawet tak do kogos powiedzialem porownujac domki na Strzyzy do tych nowych wstretnych blokow co to je buduja na terenie jednostki wojskowej we Wrzeszczu. A tu taka mila pani sie wpisala...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Własnie- prawdziwy koszmar!!!

Jak nad tym dziadostwem zapanować, jakie kary były by niezłe?!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Współczuję

Skoro tak, to otwórz wreszcie porządne biuro na mieście i tam pracuj a nie lewizny w domu robisz... Albo częściej jeździj do klientów to nie będziesz słyszeć hałasu.
Powinno być cię stać z tego co piszesz...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Niestety szczególnie nowe budynki budowane zazwyczaj tanim kosztem

budowane zazwyczaj tanim kosztem są b.kiepskie pod tym względem...

a moze one po prostu rozmawiaja ze soba?

polecam rysunkowe 101 dalmatynczykow - daje do myslenia.

tak jak wyzej pani napisala

gdzies - nagrac a pozniej puszczac rozmowy domownikow , moze byc chyba nawet radio i pomaga - wystarczy dobra wola. Niech udowodni , ze nie wyje. Bez zbednej agresji.

ciekawe czy maja panele podlogowe

wtedy to sie niesie chyba 10 razy gorzej ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

sami kociarze to pisza

zakompleksieni egoisci do ktorych nie mozna podejsc a jak ktos nie lubi psow to znaczy ,ze lubi koty . A kot jak sika to kazdy wie - po cichu i potem tylko smierdzi niemilosiernie. Tylko na powitanie nie macha z radoscia ale lasi sie bo chce jesc, zeby potem mogl zrobic to drugie. Potem sie odwal. Dziekuje bardzo.
P.S. Wszyscy co maja psy po to,zeby szczekaly powinni miec koty - mineli sie w rozeznaniu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

!!! kto taka bez serca bestie weźmie za żonkę...

matko aż mną wzdryga wszak to baba jaga, królowa lodu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

to jest choroba

CYWILIZACYJNA . Jezdzi samochodem nie autobusem pali pije ale z drugim nie pogada szczerze tym bardziej ze swoja rodzina co ja/go boli. Niedopowiedzenia w rodzinie i ciagla frustracja to na sasiada to na psa a w srodku maly dzidzius, ktory byl niedopieszczany przez mamusie i tatusia, i ktory nadal jako dorosly chce byc przez nich zrozumiany, ze przeciez "ty mi nigdy nie poswiecalas/es tyle czasu ile powinnas/nienes". Ma dzieci nie daj boze i ma do nich pretensje o niewiadomo co. To mniej wiecej to samo. Pozniej to to nazywa sie cywilizowanym i mowi, ze na zachodzie tak jest. Mieszkalem w Szwecji i na osiedlu poza miastem nie wolno bylo montowac anten satelitarnych bo przeciez "moga spasc i komus zrobic krzywde". Ja uznalem raczej ,ze jest to ograniczanie swobod i dostepu do mediow. a nie cywilizacja. Antenami byli zainteresowani ludzie pochodzacy z innych krajow tzn nie Szwedzi. To raczej dyskryminacja. Pozniej oficjalnie zostala wywieszona kartka z informacja, zeby nie wzywac z byle powodu wladz spoldzielni czy to policji z byle g......na tylko probowac dogadac sie miedzy soba. To jest dla mnie cywilizacja, ale jak ktos nie umie...?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Daj im w prezencie taki komplet filcowych samoprzylepnych nalepek pod meble z Rossmana czy Leroya.

Przy okazji nastrasz jak się podłoga niszczy od takich niepodklejonych szurających mebli ;-)
Nic więcej już się nie da zrobić niestety.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam nadzieje,ze nie mozesz miec

dzieci i tfuj sposob myslenia umrze razem z Toba droga Moniko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

wez je do siebie to przestana daj im jakiegos smakolyka

zaakceptuja cie wtedy bo to nie jest ich wina tylko wlascicieli
mowie powaznie. Chyba,ze wyczuwaja ,ze je nienawidzisz - wtedy nic nie pomoze
Nie wiem czy "sie znasz na psach" ale musisz byc stanowczy i sie ich nie bac. Jak dadza sie przewrocic na plecy i poglaskac po szyi i klacie to juz sa twoje. Jak pies szczeka znaczy po prostu, ze chca sie przywitac,byc poglaskane, pobyc w towarzystwie czlowieka bez tego plotu ...ale jak napisalem wczesniej to wina wlascicieli - nie znaja sie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0