Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Psiarze

Cholerni psiarze nakupują sobie tych psów do bloków, potem taki biedny pies całymi dniami cierpi. Nie masz czasu dla psa- nie kupuj, egoisto! W posiadaniu psa nie chodzi tylko o to, żeby tobie było miło- bo piesek się cieszy, bo merda ogonkiem, bo kocha!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ty co ?

Rycerz Jedi.
W du... sobie wsadź i poswieć.
Ludziom kundel wyje godzinami nad głową a ten tu będzie laserkiem wymachiwał.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

1.Cały świat nie istnieje tylko po to, żeby kochać wasze dzieci.

2.Kiedy wasz wstrętny bachor drze mordę, to dla większości ludzi, nie jest to słodki pisk nowego życia, tylko wrzask drącego mordę bachora.

3.To ważne, żeby wasz bachor się rozwijał i poznawał doświadczalnie otoczenie. Nie zdziwcie się jednak, kiedy otoczenie sprawi waszemu bachorowi bolesną lekcję. Wasz z****niec zostanie opluty, oblany, obrzucony lub uszczypnięty.

4.Pieluchy śmierdzą.

5.Szczyny również. Dziecięce szczególnie.

6.Ubabrane kończyny, to nie malutkie, tyci tyci pulchne rączki, tylko uświnione łapy źródło plam.

7.Podeszwy butów waszych bachorów są tak samo brudne jak podeszwy butów ludzi dorosłych, więc nie widzę powodu, dla którego wasze bachory mogą chodzić kopytami po publicznych siedzeniach, a dorośli nie.

8.Wasze dzieci są wasze. Pilnujcie więc, żeby nie plątały się pod nie waszymi nogami.

9.ADHD się leczy, a nie przeczekuje lub oczekuje zrozumienia od otoczenia.

10.Złota zasada dla dzieciorobów: Robimy tylko tyle dzieci, nad iloma jesteśmy w stanie samodzielnie zapanować.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

tez mam takich sąsiadów

pseudo studenci !!! ostatnio o 00.30 puścili sobie muzę na tyle głośno że chyba cały pion ich słyszał.
wkur..... mnie na maxa. przez kilkanascie sekund głośno tupałem aż wyłączyli.
ich głośny komentarz brzmiał: chyba nie lubią takiej muzyki ehhh później były już cicho.
Następnym razem chyba komus tam zapie..... bo mozna wpaść w nerwicę jeśli prawie każdego wieczoru po 22ej puszczana jest muza.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

w tym sęk, że tacy ludzie nie są inteligentni

bo jak by byli to nie zachowywaliby się tak.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie wina dzieci,tylko rodziców

Znałam takich,co mają kilkoro i udają,że to nie ich. Latają po klatce w górę i w dół, krzyczą, płaczą,a rodzice sobie spokojnie siedzą w domku i mają wszystko w d.... Dopiero na zwróconą uwagę łaskawie,ale nie śpiesznie zabierają dzieci do domu. A po godzinie znowu to samo. Narobić dzieci owszem,ale do opieki to społeczeństwo dookoła. Nie mam już sposobu na takich. Pseudo kulturka.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

jedyny sposób to zastrzelić

właściciela a pieska uwolnić od 4ścian.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Problem z wyjącym pies sąsiada

niech zatrudnią w końcu kogoś, kto zna język polski.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

na brykające bachory i niereagujących na to rodziców trzeba wymysleć jakis cwancyk

wal w kaloryfer jak latają, w końcu ich starzy zakumają, że tłuczenie w kaloryfer ściśle wiąże się z tupaniem ich dzieciaków i może wtedy dla kompromisu uspokoja swoje pociechy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

W samo południe

Dot. op. z 11.05: musisz zapalić "po" też musiałabym... Bo ta fajka Twoja śmierdzi niestety zawsze. Krematorium

nie znam takiego przypadku, natomiast mam obok sąsiadkę u której często wnusia

przesiaduje i wkurza nie mniej niż wyjący pies drugiej sąsiadki.
Babcia wnusi ma gdzieś, że dzieciak non stop lata bez sensu po całej chalupie i tupie jakby miał na nogach ciężkie chodaki. Zamiast zająć się małą, poczytać książkę, bajkę pooglądać albo w coś sensownego się pobawić to babcia chyba trenuje małą do gonitwy w wielkiej pardubickiej.
oczywiście zwrócenie uwagi wiąże się z tym, że sąsiadka się obrazi
więc jak słyszę męczącą galopadę bachora to biorę sobie tłuczek i walę w ścianę. Wtedy się na jakis czas uspokaja
Walenie w ściane nie pomaga w przypadku psa drugiej sąsiadki - pies nie kuma o co chodzi z tym stukaniem a jego właścicielki nie ma w domu gdy on wyje więc tym bardziej nie wie , że kogoś to ujadanie wnerwia
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pozostaje mieć nadzieję że babcia szybko wykorkuje

Tylko żeby nie zaczęła śmierdzieć.
Wtedy będzie gorzej.
Chyba że pieski ją zeżrą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

skoro jest kobietą to powinna dawać na lewo i prawo

taka sama parafraza
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tłumacze wam że mam własny bo ktoś kto budował to przewidział i szybów jest tyle że po inwentaryzacji technicznej każda kuchnia i łazienka ma swój. A że ludzie są coraz bardziej technicznie tępi i napier.... wiartarami w miejscach szybów celem zawieszenia obrazka, tasiemki led, regipsu do przykrycia rurki i innego badziewia to już nie moja wina że ze szczelnością po akcjach "fachowców" jest różnie. Ja mam na wszystko pieczątki więc sobie pozwalam. Polecam spjrzec na siebie zanim zaczniecie rzucac się na innych

opis pod zdjęciem

"Na właściciela szczekającego pod jego nieobecność psa są sposoby - od mandatu i skierowania sprawy do sądu, po terapię z psim psychologiem. "

Kto szczeka, pies czy jego właściciel?
I kto jest nieobecny?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czasem usmiech i dobre słowo załatwi wszystko .

A jak jeden z drugim by zaproponował wyjście z psem kiedy sąsiad ma jakieś dłuższe wyjście to co by sie stało ??? Ludzie opamiętajcie się, dobra wola zdziała cuda.Oczywiście zdarzają się mendy aspołeczne, ale naszym szczęściem jest ich mało.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

trzeba wyjść na papierosa po

zazdrościsz ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

W samo południe

... trucia, rzecz jasna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W samo południe

Sprawa trudów wyziewami swoimi, nie tylko przez kucharke śledziową, to akurat w Gdańsku sprawa priorytetowa