Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Około obwodnicowe osiedle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Adaś Miauczyński

.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jamnik...

a tam jamnik....

do mnie tez sasiad kiedys z ryjem ze moj pies "całymi dniami wyje"...tylko sie nie zorientował ze pracuję w domu i pies ma wszystko w d... i wiekszosc dnia spi jak zabity na fotelu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polakow durnota

Przeczytalem prawie wszystkie OPINIEi co i nic. Pokazalo to jedynie glupote nienawisc polakow do siebie. Powywieszac katolikow bo dzwonia- dzieci bo halasuja -starszych bo schorowani kaszla i stekaja z bolu -studentow bo glosni-wlascicieli aut dostawy do sklepow wywoz smieci zlikwidowac -zakazac wjazdu karetek strazy policji bo wyja -zlikwidowac radio telewizje bo glosno- remontu mieszkan-jazdy winda otwierania drzwi ITD. a moze wykazac zrozumienie delikatnie kulturalnie porozmawiac. Psie kupy sprzatam ale jak widze syf na Suchaninie przy skarpie wizawi biedronki i gdzie te kupy wrzucac do pojemnika biedronki.przypomne niektorym mlodym z historii hitler tez nienawisc w dzieciach uczyl od mordowania golymi rekoma zwierzeta. aTEMAT TEN nie po to ze halas a zeby odwrocic uwage ludzi od burdelu przekretow urzednikow. Osidlowych -tak ja w rzadzie nie bezrobocie nedza a wazna tecza ,homo smolensk gacie. Zacznijmy sie chociarz troche lubic klaniac nie donosic byc razem to zdzialamy wiecej niz nienawiscia. A psiekupy prosta sprawa nie myslec o zlodziejstwie p.urzednicy JEST bezrobocie zatrudnic na kadym osiedlu jednego dwoch sprzataczy. mniej premii dla siebie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wyjedź, oh, wyjedź naszej polakokatopolandii !

Bo pamiętaj - kto z kim przestaje, taki się staje...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

EMPATIA

To słowo o którym zapominają ludzie którzy mieszkają w bloku (lekarz odsypiający nockę, rodzice rozbrykanych dzieci, ludzie urządzający parapetówkę). Deweloperzy zapominają natomiast o ludziach, których zdolność ekonomiczna zmusza do kupna mieszkań w bloku. tzw. Rząd mógłby wymóc na tych drugich określoną grubość ścian, określoną dźwiękoszczelność. Miłościwie nam panujące Normy Unijne nie musiały by natomiast nic wymuszać - po prostu ściany miały by być dźwiękoszczelne, i koniec! Skoro banan musi mieć idealnie określoną krzywiznę...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro każdy zapomina

Bardzo fajnie że masz elegancki sprzęt grający pani/e równo pod sufitem. Ośmielę się zauważyć że twoje waty, plusy i minusy nie robią na mnie wrażenia. Ciesz się że nie mieszkasz obok seryjnego mordercy śpiącego we dnie, bo skoro masz równo pod sufitem zapewne słuchasz nutek normalną porą- porą dzienną. Ośmielę się zauważyć że nie każdy śpi w nocy - noc ma swoje nocne stwory. Taksówkarzy, barmanów, barmanki i pielęgniarki, lekarzy, pracowników stacji benzynowej, prostytutki (ludzie mówo że to normalny zawód). Czy oni, jeżeli jakiś egocentryk puszcza swoje waty o 9.00 mają dzwonić po policję? Nie, ponieważ prawo mówi: cisza nocna 22-6.30 jaki nasuwa ci się wniosek?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

A u mnie na podworku po nocach bezdomne koty miałczą - z psami nie ma problemow.

Potruć te zawszone bezdomne siersciuchy!!
Oraz stare babki ktore je karmia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

Lache na was klade buce bez psow.

Moj pies szczeka.... a co ma cwierkac? mialczec?
Pier***nie taki cymbal drzwiami a potem sie dziwi ze pies szczeka, spojrzcie wpierw jak wy sie zachowujecie i jacy jestescie w stosunku do innych a potem sie czepiajcie... je***na polska holota.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 29

Teraz

mieszkamy gdzie indziej. Emeryci zza ściany podają nam rano rękę i kłaniają się już z daleka. A przy tym z uśmiechem "puszczają oko".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Serca nie mają, ale mają psa...

Jeśli ktoś nie ma czasu dla psa...albo terytorium, by się mógł piesek wybiegać...
to po prostu nie powinien mieć psa.!
A jeśli pies wyje całymi dniami... to wg. mnie jest znęcanie się. jest nad psem ... i właściciele powinni poniesc za to odpowiedzialnośc prawną...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam nadzieję, ze nad

sobą też będziesz miał sąsiadów z biegającą czeredą. Takie noworoczne życzenie:-) Ten podpis jest po prostu żenujący. Aż nie chce się wierzyć, ze to wpis osoby dorosłej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeśli wkurzają Cię dzieciaki i psy, masz to, czego szukałeś - gadżet, który skutecznie je odstrasza.

Gadżet nazywa się "moskit" i wydaje wysokie, nieprzyjemne dźwięki niesłyszalne dla dorosłych (słyszalne u ludzi poniżej 25 roku życia) - 17.4 kHz o natężeniu 108 decybeli.

Płacz dziecka i wycie psa gwarantowane. Wystarczy włączyć w domu... i przejść się na spacer.

Wikipedia: The Mosquito
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale hardkor.

Tylko, że właściciel natychmiast zobaczy sabotaż.
Nie lepiej kiełbaskę nafaszerować środkami nasennymi? Przynajmniej niewinne zwierze nie będzie cierpiało, a właściciel nie rozkmini o co chodzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Łudziłaś się, że potomkowie hołoty z bloków z wielkiej płyty

nagle nabiorą ogłady i kultury?
Poczekaj aż to małe dziecko podrośnie. Jego koledzy razem z nim nie pozwolą, żeby osiedle monitorowane wyglądało lepiej od slamsów z wielkiej płyty.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przestańcie tak krytykować tych właścicieli psów w blokach, bo hołota zacznie się z tym kryć

i nie będę mógł poprawnie rozpoznać, który u mnie w nowym bloku jest chamem i szkoda na niego czasu na zapoznanie się, a który nie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko każdy zapomina o prawie do normalnego życia

sąsiada. Mam elegancki sprzęt grający (175 watów w minusie) - na tej zasadzie teraz mógłbym to odpalić ale nie mam nierówno pod sufitem.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1