Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

naj normalniej w świecie......jesteś idiotą zenek:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja mieszkam w nowym budownictwie...

...i wsumi nie czuje różnicy też słyszę wszystko wokół
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie tak łatwo, rrok pracy to minimum

niestety wyprowadzenie kłopotliwego psa na prostą jest czasochłonne i nauczenie psa zostawania samodzielnie zajmuje ponad rok- mój piesek ze schroniska ujada, drapie, niszczy, wyje, czasem długi spacer przed samotnym dniem powstrzyma ją od brojenia, ale jeśli strzelają petardy albo sąsiadka bije kotlety, to niestety nic nie działa, a próbowałam psich zabawek, smakołyków, porad behawiorysty, fachowej literatury, prozacu, oczywiście przy długich spacerach i treningach grzecznego zostawania- jakiś skutek jest, ale daleko do ideału; rozważałam obroże antyszczekowe, ale 500 zł mnie odstrasza; szacunek dla sąsiadów
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciekawy przekroj sasiedzki ;)

Orunia, New Port..?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wg prawa za zwierzęta i przedmioty przebywające na posesji odpowiada jej właściciel
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

porąb

i tyle!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wracaj buraku na wózek widłowy. Ładnie to tak na nocce się opier**lać i bawić się smartfonem w godzinach pracy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja mam promocje !!!

obok za ścianą głosnych sąsiadów, na górze wyjącego psa a na dole czubka który gra pół dnia na pianinie!! I TO JEST MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!! I też nie moge nic z tym zrobić.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety prawda:-(
Mieszkałam kilka lat w Czechach, wiele jeszcze przed nami polakami.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

o matko

A ja proponuję żebyś się jeszcze raz urodziła ale nie była wychowywana przez rodziców chamów. Wiedziałabyś co to kultura:-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

koszmar!

Wspolczuje
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja pracuję min w domu, bo :-)

Nie każdy jak ty musi zarabiać szuflą na dworze przez 12 h/dzień za 1200 miesięcznie:-( Nie ma człowieczku czegoś takiego jak cisza nocna, prawny mir sąsiedzki i kultura obowiązują 24 godziny na dobę.

Tak zgadza się, jestem mało kulturalna, ale tylko raz w roku gdy komentuję wypowiedź debila:-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z życia.

Cała masa ludzi mieszka z upierdliwcami, którzy w różny sposób "umilają" życie współmieszkańcom. Doskonale, że poruszono taki temat. Może ktoś spojrzy na to z punktu widzenia sąsiada.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wpierw niech cię obdaruje jakimś bezrozumnym

sąsiadem z wyjącym zwierzem czy trójką dwulatków. Wtedy pogadamy, panie mądraliński.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

w blokach mieszka hołota napływowa ze wsi siłą zaciągnięta do kombinatów, hut, kopalni i stoczni

całe życie mieszkał na wsi z psem, to dlaczego ma nagle zmienić przyzwyczajenia?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzieci podrosną i zacznie się "mielenie mózgu subbuperkiem"

razem z ogólnie pojętą dewastacją klatki schodowej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na to nie ma innego wyjścia jak wyprowadzka. Musisz się tylko z nimi

dogadać, że kiedy przyjdzie kupiec, mają umilknąć. Albo poczekaj ze trzy, cztery lata, wtedy dzieci podrosną. Czas szybko leci.

Możesz również powiadomić MOPS. Pisałem o tym w odpowiedzi na post na stronie drugiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1