Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Och ...

... Natalko :-( Uwazaj zeby jakis sasiad ciebie nie zlicytowal ( bo na przyklad jestes brzydka )
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 24

akurat jest na odwrót

im większa wieś i patologia tym mniej miłości do zwierząt. Wieśniaki muszą na pokaz odciąć się od korzeni po wyemigrowaniu do miasta. Ludzie na poziomie cechują się miłością do zwierząt i przyrody.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 18

Pracuję w domu i mi przeszkadza płacz bachora za ścianą.

Dziecioroby.... do obory. Albo uśpijcie dzieciaka.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 32

Tutaj jest przecież Polska. To sąsiad, "któremu przeszkadza" jest chamem i ma się wyprowadzić.

Nie zapominajcie, że w Polsce to ofiara ma się bać i wstydzić, a przestępca ma szereg praw i przywilejów.
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 2

obroże antyszczekowe

są skuteczne, po kilku szczeknięciach lekko porażają prądem . Nie tylko pies Pawłowa powiąże skutek z przyczyną.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 10

wyobraź sobie, że pracujesz w domu

a za ścianą cały dzień ujada zostawiony bez opieki pies...
trochę wyobraźni...
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wyprowadzka

Ja proponuję,żeby ci ludzie co im tak wszystko przeszkadza wyprowadzili się na pustynie.Tam będzie im ok.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 81

Oj krzysiu, krzysiu... Ortografia cienko, interpunkcja tragicznie, ze o empatii nie wspomne. Lepiej wiecej poczytaj zamiast cokolwiek pisac.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Im bardziej prymitywne plemię(naród,wspólnota)tym więcej zwierząt w obejściu...

Dotyczy to tak puszczy,wiosek jak i różnych osiedli w miastach.Im większa patologia i syf tym więcej zwięrząt i ich odchodów.
Taka prawda "drodzy" psiarze.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 27

No więc właściciele pewnie nie są świadomi co się dzieje jak ich nie ma.
Nagraj odgłosy ich piesków, idź do sąsiadów i puść im to nagranie żeby wiedzieli. Jak trzeba to codziennie ich informuj że ich psy ujadają. Zostawiaj karteczkę na drzwiach że psy ci żyć nie dają. Tylko grzecznie kulturalnie i wytrwale. Zazwyczaj to nie są jakieś złośliwe dziady tylko ludzie nieświadomi skali problemu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo w rozwiniętych miastach....

Ponieważ w nowoczesnych miastach nie ma takiego podatku.
W Gdańsku z tytułu posiadania psa nie ma żadnych opłat, nawet chip wszczepiany jest za darmo.
Jedyną "opłatą" jest koszt szczepień.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

cyjankiem,....

cyjankiem go i... po kłopocie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 13

lol..... licz sie ze slowami

jakby mi sasiad z takim tekstem wyskoczyl to zapetlilbym jakiegos basowego sampla tak zeby tylko bassy dudnily i puscil na maxa i poszedl do galerii na dlugie zakupy....... albo nagral odglosy wirujace pralki..... co prac w domu tez nie mozna?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 43

Ja zostawiam psa samego na noc i szczeka, w powazaniu mam innych. Bo jak petardami strzelacie i mi psa straszycie to jest ok

Sasiedzi z dolu sluchaja ciagle muzyki glosno do pozna. Czesto imprezuja.
sasiedzi z gory maja male dzieci ktore becza ciagle, biegaja i tupia mi nad glowa.
sasiad lewej to pijak ktory awanturuje si ciagle z zona, kloci sie i drze ryja.
sasiedzi z prawej dresiarze, do ktorych ciagle przychodza koledzy i wystaja na klatce, kreca sie pod klatka.
sasiadka z na przeciwka to gburowata moherowa babcia ktora kazdego obgaduje, wisi w oknie, zaglada ludziom do okien poczym obgaduje.
a przez calego sylwestra mi psa terroryzowaliscie petardami.

a w dpie mam was idioci, wam wolno to i mi wolno.
pies to pies - musi szczekac.... Co k**wa moze ma miałczeć ?? :))
popieram tę opinię 67 nie zgadzam się z tą opinią 59