Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Durny to jestes ty pies to tylko zwierze nie morduje po pijaku nie gwalci nie kradnie czlowiek drze morde rozrabia zamknac go do azylu no coz mentalnosc hitlerowca
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

pies

Najlepiej zastrzelic pies teskni i zawodzi a jak jeszcze sasiad kopie pod nieobecnosc w drzwi dzieci
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mnie denerwuje jak łażą na piętach, łup łup łup łup..
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli, ze jak sie chce to mozna. Wystarczy zwykla kultura, wyobraznia i szacunek dla drugiego czlowieka oraz psa :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz juz wiem, ze mozna sie podeprzec prawem: "nadawanie głośnej muzyki jest nie tylko naruszeniem tzw. miru domowego /obowiązującego 24 h/ ale również narusza ustawę o prawach do utworów muzycznych. Nadawanie poza mury własnego mieszkania jest już publiczną transmisją/emisją dźwiękową i wymaga zezwolenia i opłaty".
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jest pewna analogia

Np. z moich obserwacji większość wyprowadzaczy psów przy okazji pali papierosy, a więc należą do grupy ludzi ograniczonych. A więc też częściej piją, awanturują się, a nawet wyrzucają tych swoich pupili przez okna.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

psy sasiada

Moi sąsiedzi mają dwa głupie psy. Wyjeżdzając do pracy zostawiają je na podwurku, mimo iż mieszkam obok 5 rok te dwa debile ujadaja jak tylko wyjdę do ogrodu.Mam starszych rodziców, którzy przestali przyjeżdzać do mnie latem bo o siedzeniu w ogrodzie nie ma mowy - głowa peka. Jeszcze mają kota, ktory woli moj ogrod i sika na moje tuje. Nie mam sumienia wytruć tego bydła ale jestem już u kresu.
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 7

Podatek od posiadania i mandaty za niesprzątanie - po problemie

Może przez kilka lat schroniska miałyby trochę więcej pracy, ale przynajmniej 50% prostaków nie dopasowywałoby się do aktualnego modelu społecznego przez inwestycję w kundla.

Ale tego nasz rumiany władca nie odważy się przeforsować.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 7

ale tu jest mowa o psach ..ludzie piszcie na temat !!!

zaraz ktoś wkręci tu politykę, nie pamiętacie jak w szkole były pały za odpowiedż nie na temat? trzymajcie sie tematu ..co to ma wspólnego z libacjami? zaraz wkręcicie w to politykę , Madzię z Sosnowca i inne wolne bzdety..
tu jest konkretny temat-problem ..bo to jest problem , w Niemczech musi być pozwolenie na posiadanie psa ze spółdzielni jeżeli sąsiedzi się nie zgadzają psa nie można mieć i koniec , w prywatnych mieszkaniach często nie wolno..
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

w odpowiedzi na tytuł

jak pies szczeka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam psa i mieszkam w bloku, nie jest to dla niego katorgą!!! pies jest szczęśliwy

kochany i przede wszystkim zadbany ,najedzony i "wybiegany" w domu najczęściej śpi zadowolony:) problem leży w ludziach a nie mieszkaniach....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

ludzie nie chcą zrozumieć co czuje sąsiad gdy pies bez przerwy ujada..

nie widzą problemu, nie biorą pod uwagę , że ktoś jesst bardzo zmęczony, chory czy po prostu śpi w ciągu dnia bo pracuje na zmiany. .mówią on się przyzwyczai w nadziei jednak mają nadzieję, że sąsiedzi się przyzwyczają..
Mam psa i od początku był wychowany tak żeby nie ujadał gdy ktoś przechodzi koło drzwi..wiem , że nie każdego psa da się wychować ale niestety dostosowanie się do innych mieszkańców jest koniecznym warunkiem wiec kiedy to się powtarza to należy zapewnić psu opiekę w tym czasie gdy wychodzimy, zamieszkać w domu wolnostojącym lub zastanowić się nad rezygnacją ze zwierzęcia dla dobra wszystkich sąsiadów, przecież wielu ludzi mieszkających na wsi poszukuje szczekaczy a miejskie warunki muszą być możliwe do życia dla wszystkich ludzi. Ludzie , którzy prawie nie siedzą w domu powinni zastanowić się nad kupnem psa i losem sąsiadów gdy ich ciągle nie będzie..psu się niestety nie wytłumaczy , że wrócimy za 7 godzin.
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 5

a co zrobić z donosicielami konfidentami którzy wzywają straż gminną bo pies jest na dworzu i szczeka?

jest tu na naszym osiedlu w Straszynie taka stara wredna donosicielska....., która dzwoni z byle piardem na policję i do straży gminnej że np. pies szczeka o 6 rano i budzi ją z jej głębokiego snu

popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 72

krzyś :)

ok Krzysiu Krsysiu maly rozumku a co z matkami wychowujacym mi dzieci ? A co z osobami chorymi lub pracujacymi w nocy
Zycze ci takiego doswiadczenia abys sam sie przekonał i glupot nie pisal
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 6

wszystkie stworzenia niskopienne najgłośniej ujadają nie zależnie czy to są zwierzęta czy ludzie z tym że nie wszyscy muszą chcieć tego słuchać
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3