Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie gorsze niż zwierzęta.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 17

Na to też jest sposób.

Zawiadom np. MOPS, że słyszysz częsty płacz dzieci i podejrzewasz, ze są bite i coś złego może się dziać u góry. Jak odpowiednie służby odwiedzą ich raz czy drugi, to będą chodzili na paluszkach.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 6

Musiałbym się do mieszkania dostać :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wyobrazam sobie nie posprzatac po swoich psach a mam 2 dogi

Nie wyobrazam sobie nie posprzatac po swoich psach a mam 2 dogi, ale tez mnie to drazni jak wylaza z psem i n**** a nie posprzataja najgorzej w piaskowniy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jest ochrona zwierząt

i szczeniaczki maja prawo szczekać do swojej późnej starości.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 29

Ja widzę takie paniusie, które swoje pieski nie wyprowadzają na teren swojej wspólnoty, ogrodzony niczym getto, ale idą na osiedle, i tam ich pieski załatwiają swoje potrzeby. A potem paniusie zabierają swoje pieski i do domu. To samo dzieje się z podrzucaniem śmieci do altan śmietnikowych należących do spółdzielni, podczas gdy w jednej malutkiej altanie czysto i pusto. To się nazywa brak kultury. O innych zachowaniach nie mówiąc.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie przesadzajmy. Ja mowie o waleniu basami w czyjas sciane dzien w dzien. Telewizji nie ogladasz chyba tak, ze martwego bys obudzil? Gosci zapraszasz dzien w dzien? A jakbys mial swiadomosc, ze jest to nietypowa sytuacja, bo np. za sciana jest ktos przewlekle chory i potrzebuje spokoju? To juz jest chyba zwykle nekanie. Naprawde nie macie szacunku do czyjegos prawa od odpoczynku i spokoju? W pracy stres, na ulicach agresja i jeszcze w domu robicie komus lomot.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 3

powinny byc bardzo wysokie mandaty dla takich wlasciceli co pieski ujadaja cala dobe

a jestem przekonany ze po swoim piesku rowniez nie sprzataja
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 22

i żadna służba odpowiedzialna

się nie ruszy, bo to "tylko dzieci".
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja Ci życzę takiego sąsiada, bo ja takiego własnie mam.

Dzięki za pomysł z generatorem. Musze poczytać o tym w necie.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 13

Nie ma adhd

jest lenistwo i nieodpowiedzialność rodziców. Jeśli ktoś ma nadpobudliwe dziecko - powinien bardziej dbać o jego zajęcia a nie obciążać tym sąsiadów.
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 5

którego niektórzy, niestety, nie mają
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdybe solidne ściany i stropy wygłuszają dźwięki

polecam np. wieżowce na Morenie (te 17 piętrowe) - nie słychać sąsiadów, a w porównaniu do bloków z płyty to jest bajka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

No ja miałem takiego sąsiada, który nękał mnie

uciszaniem, bo jak tylko włączyłem wiertarkę, aby zawiesić karnisz w mieszkaniu po pracy o 18, to 30 sekund później zjawiał się z awanturą. Nie miałem prawa wywiercić żadnej dziury po 18 bo tupał nóżką i mi groził.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 20

Ja mam tak z małymi dziećmi u góry - napierdzielają jak oszalałe, a

żeby było ciekawiej gdzieś po przekątnej całymi dniami ujada pies. Żyć się odechciewa.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 1