Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma obiektywnej miary "uciążliwości hałasu" !!!

Stąd jest to martwy przepis. A chamstwo i buractwo to zwracanie uwagi sąsiadowi, że np. ogląda tv np. wiadomości i jest "hałas" lub rozmawia z goścmi czy znajomymi przy piwku.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 36

wolałbym słyszeć chyba szczekanie, bo ja mam takiego prostaka za ścianą że słychać

tylko "kuwa mać" albo "ja pierolę", do tego uprawia jazdę figurową na różnego rodzaju meblach, aż mi sie szyby trzęsą w drzwiach, więc nie wiem kto może być gorszym zwierzem człowiek czy pies :)
popieram tę opinię 109 nie zgadzam się z tą opinią 4

To także wina bloków.

Ja w toalecie słyszę, jak sąsiad z góry otwiera klapę od WC i oddaje mocz. Genialne wygłuszenie :(
Albo sąsiad "gra w grę" i tak drze mordę, że go słychać w całym mieszkaniu. Dla mnie szczekanie psa, to małe piwo. Jak można budować takie buble.
popieram tę opinię 78 nie zgadzam się z tą opinią 4

mandat? skierowanie do sądu?

co za idiotyzm!!! takie wlepienie mandatu właścicielowi uspokoi psa? właściciel ma dać do zrozumienia, że pies nie ma szczekać? taka jego natura, on szczeka, my rozmawiamy!

co tu pies winny!!!

to sąsiad jest wrogiem, nie pies!
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 45

Gorsze od zwierzaków są biegające i wrzeszczące dzieciaki !!

A zwróć uwagę takiej mamuście, od razu zwyzywa od najgorszych i oburzy się bo jej Alanek i Dżesika nie będą ograniczać swoich emocji ! I to tylko dzieci !

Albo wieczne libacje i darcie się po nocach :(
popieram tę opinię 132 nie zgadzam się z tą opinią 16

To całkiem legalne działanie.

I to nie koncert życzeń:)
psie głosy nie idą pod niebiosy
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 6

Po co? Za płot wyjść to już nie łaska? No niee bo nie ma trawy a jest błoto i franca sobie szpilki pobrudzi..
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10

zaskocz sąsiada i też kup taki sprzęt grający i daj mu poczuć moc :) jeżeli nie możesz zwalczyć wroga przyłącz się do niego
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Miałem takiego sąsiada

Tyle tylko że używał wiertarki a nie psa. Zamiast wziąć wolne i zrobić remont w tydzień albo wiercić przez kilka weekendów to idiota wracał do domu z pracy o 18 i jaazdaaa z wierceniem do 22. Co dziennie przez dwa miesiące to samo-oprócz weekendów oczywiście bo wtedy z żonką i dziećmi siedział i napawał się ciszą. Po jednym telefonie do administracji i na policję odwierty się skończyły-okazało się że jest to uporczywe zakłócanie spokoju za co jest przewidziana kara za karę.
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wspolczuje, wiem jak to moze doprowadzic do szalu. Ludzie po prostu nie maja empatii.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

To wybudujcie wybiegi dla psow jako wspolnota. I po temacie
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 12

Grube ściany i stropy ograniczają dźwięki, polecam nowe dobre inwestycje

np. w wieżowcach na Morenie (17 piętrowych) ściany są grube zrobione z betonu tak więc nic nie słychać, jak sobie przypomnę dźwięki w starym bloku (np. z łazienki sąsiadów - spuszczanie wody i inne takie) to sobie nie wyobrażam jak można było żyć w takich warunkach, a przecież większość ludzi w Polsce mieszka w powojennych blokach z lat 60-80 tych
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 32

Sąsiad nade mną jak spuszcza woda to jak by czołg chodził. Nie było by z tym problemu gdyby nie to, że w nocy co 30 minut spuszcza wodę.
Ma ktoś jakiś sposób na niego? :)
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zaklocanie spokoju obowiazuje 24 h/dobe i nie ma czegos takiego jak cisza nocna. I jest tez cos takiego jak zwykla kultura. Czy jesli wiesz, ze male dziecko wpada w nerwice z powodu twojej milosci do glosnej muzyki to dalej bys sie dobrze bawil?? Chcesz muzyki idz do pubu, na koncert, do knajpy albo kup sluchawki i rob lomot w swoja glowe a nie czyjas. W domu ludzie chca odpoczac, przespac sie, nauczyc do egzaminu. Nie masz prawa wchodzic swoim lomotem do czyjego domu. Jest to zwykle chamstwo i bezmyslnosc. Rece opadaja.
popieram tę opinię 117 nie zgadzam się z tą opinią 7

banda sadystów, jak można lubić taki wpis?

życzę Wam wszystkiego najgorszego w 2014
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 63

Wszystko zdzierżę

ale nie psa latającego bez smyczy na terenie wspólnoty której każdy mieszkaniec płaci ciężkie siano za utrzymanie trawnika!
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 24

To prawo obowiązuję, ale tylko w godzinach wieczornych. Za dnia nikt ci nie zajmię się taką sprawą.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 80

Czyli za zaniedbania właściciela chcesz d....ać zwierzęciu?
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 14

a granie na pianinie?

u mnie na klatce jest ktoś, kto ma pianino i chyba się uczy, a może to dziecko się uczy...
Wszystko słychać...
Niekiedy można wytrzymać, ale niekiedy chce się wyjść z siebie i obić sąsiadów...
Generalnie bloczek, że kultura i bułka przez bibułkę, ale od tego pianina można zwariować...
popieram tę opinię 72 nie zgadzam się z tą opinią 9