Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podsumowując, chyba juz widać dlaczego ludzi migrują na wieś do własnych domów.

Jak sobie psem napaskudze w wejściu, to zrobię to sobie, ane zrobi tego sąsiad z VII swoim psem. Jak walę basem po uszach, to tez sobie, a i na pianinku gdy brzdąkam, to tylko żonie nerwy szargam...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a tu sie mylisz

wystarczy zgłosić to jako wykroczenie, taki dudniący jest wzywany, pouczony co i ile mu za to grozi, za każdym razem wzywasz interwewncje. Ja tak udupiłam swoich sąsiadów bo dudnili od 6 rano do 22, ze scian wszystko spadało, szyby drżały, żałuję tylko że nie oddałam sama sprawy do sądu bo okazało się ze mam uszkodzony słuch od tego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

zapominasz o małych dzieciach, osobach starszych, niepełnosprawnych i o osobach pracujących na nocne zmiany lub w domu? Dzisiaj coraz więcej osób pracuje w domu bo nie ma wyboru, i takie ujadanie wkurza. Ale jest na to sposób, zgłosić do Animalsa że pies zaniedbany wyje godzinami, zabiorą i po kłopocie dla każdego, zwłaszcza dla właściciela który więzi tego spa w domu bez opieki bez sikania itd
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

kocham zwierzęta, piski także ale uwierz, gdy od 7 rano do 17 wyje ci za scianą pies, tak że nie dziecko spać nie może, że nie można wypocząć we własnym mieszkaniu, to by też cię wkurzało. Żal mi takich psów które biedne wyją w domu, to nie ich wina, lecz właścicieli. Po co ktoś decyduje się na psa zostawiając go w domu samego? decydując się na zwierzę trzeba mieć dla niego sporo czasu a nie tylko wyprowadzić 3 razy dziennie na trawnik. Albo się organizuje rodzinę, znajomych do pomocy albo się nie bierze zwierząt, one nie są zabawką i cierpią gdy nas nie ma w domu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Już tak nie histeryzuj że cie trują .bo cie ten dymek zabije we śnie

Stań sobie na przystanku autobusowym w godzinach szczytu latem a się wtedy nawdychasz i co zabronisz jeździć wszystkim samochodami.A najlepszą mam bekę z tych co uprawiają sporty jogging i jazda na rowerze tak rodzinnie dla sportu przy głównych arteriach drogowych to trzeba mieć już styki w bani poprzepalane Wielcy mi dbający histerycy o swoje zdrowie sami się trują na własne życzenie ale przecież oni są kul Moja babcia paliła 3do4 paczek popularnych i klubowych dziennie zmarł mając 97 lat obyś dożył takiego wieku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

wycie i szczekanie

W okolicach lata sąsiadka sprawiła sobie pieska i zostawia w domu samego na kilka godzin, kiedy wychodzi do pracy. Pupil ze schroniska codziennie wył. Wychodziłam i jak tylko mogłam wyjeżdżałam z domu. Przy okazji powiedziałam, że pies tęskni i ciągle wyje. No to przyprowadziła drugiego, ale to nic nie pomogło. Minęło pół roku, a pies zmienił tylko barwę głosu na doroślejszą, ale także szczeka codziennie. Tylko w soboty i niedziele jest spokój, kiedy "pani" jest w domu. Kiedy człowiek się źle czuje (jestem starszą osoba) to dopiero jest męka. Proszę kochani opiekujcie się psami, ale wtedy trzeba psa przeszkolić.!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nasi sąsiedzi są super

Mam szczęście do dobrych sąsiadów, żyjemy w zgodzie, pomagamy sobie i wszystkim zyczę mieć podobnych dobrych i życzliwych ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie, to festiwal ludzi którym nie pasuje najtańsza rozrywka świata

czyli palenie syfu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

"sąsiedzi"

wielu z zabierających głos na tym forum powinno mieszkać w chlewniach po opuszczonych PGR-ach. Tam mieliby pole do swoich kretyńskich zachowań. Dotyczy to i psiarzy i słuchających głośno muzyki i wszystkich którzy nie potrafią się zachować się wśród kulturalnych ludzi.
Z Nowym Rokiem życzę im aby ich mózgi zaczęły normalnie funkcjonować i aby potrafili zacząć żyć jak normalni ludzie!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz spory problem ze sobą, skoro pałasz taką nienawiścią do dzieci. Ktoś Cię kiedyś skrzywdził?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

...I tacy ludzie się rozmnażają...Tragedia!

"Nie którzy"

kup sobie słownik

i zacznij z niego korzystać, bo oczy bolą :(

Patrząc na niektóre rozwydrzone bachory i ich niewydolne wychowawczo mamuśki, to smycz, kolczatka i kaganiec byłyby odpowiednim zestawem spacerowym dla takiej hołoty. Wasze dzieci za kilkadziesiąt lat za 1300 złotych będą podcierać mi tyłek w domu spokojnej starości. Natomiast wy w tym czasie będziecie pilnować w domu swoje wnuki, z poczuciem zmarnowanego życia.... Dzieci są jak wrzody na zdrowym organizmie rodziny. Wziąłbym jedno, drugie i normalnie udusił. A potem miałbym święty spokój.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

.

Hahaha dobre. No to najlepiej niech dzieci w ogóle się nie rodzą a ludzkość wyginie no bo poco ludzie jak zastąpią je maszyny hehe Choćby nie wiem jak się starać aby wychować dziecko to nie utrzymasz go w ryzach przez cały dzień. Kto ma dzieci ten wie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Poprostu niegrzeczne dzieci trzeba lać!

Obecni rodzice nie uczą swoich dzieci szacunku do nikogo i niczego. Hodują tylko egocentryczne potwory. Poza tym doczekamy czasów, w których człowiek będzie zbędny w procesie pracy. Zastąpią go cyborgi i automaty. Wówczas pracodawcy będą mieli problem "z głowy". Automat nie upomni się o pieniądze, on będzie wymagał tylko napędu i serwisu. Przykładem takiego zjawiska jest POCZTA. Kiedyś człowiek musiał napisać list na papierze (potrzebne: papier, atrament, pióro, długopis), włożyć go w kopertę (potrzebne: papier, koperta, klej), kupić znaczek (potrzebne: papier, farba drukarska, klej), wrzucić list do skrzynki (potrzebna: skrzynka pocztowa), poczta wybierała listy (potrzebny: pracownik, pojemnik / worek), kolej rozwoziła listy po kraju (potrzebny wagon, pracownik), itd. aż do listonosza, który ten list doręczał. Dzisiaj: siadamy do kompa, klepiemy maila, wysyłamy i adresat go otrzymuje w ciągu kilku sekund / minut. Nic dodać !!! A więc na moją emeryturę wasze (statystycznie najprawdopodobniej) przyszłe pożeracze zasobów skarbu państwa też nie będą pracować. Dziś też przypada jeden wytwarzający PKB na kilku: chorych lub trwale bezrobotnych lub na pensji budżetowej lub nałogowo nadużywających dzieciorobów żerujących na MOPS-ach lub przestępców lub w szarej strefie - to ostatnie jeszcze najmniej szkodliwe, ale i tak argument o "pracowaniu na czyjąś emeryturę" to kompletna bzdura. Poza tym nawet gdy jakimś cudem podejmą pracę, to dostaną umowy śmieciowe od których nie są odprowadzane składki emerytalne. Dlatego na nic nie muszą dla mnie pracować.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sąsiedzi (matka z dorosłym synem) z domu naprzeciwko mieli jamnika. Latem, kiedy matka szła do pracy na cały dzień, koleś wypuszczał psa o 8 rano na podwórko i pies do późnych godzin wieczornych jazgotał. Sam psa nie słyszał, bo albo zakładał słuchawki na uszy (widać było jak siedzi przy kompie - miał okna bez firanek) albo puszczał muzykę na fulla, żeby go zagłuszyć. W końcu ktoś się wkurzył i poszedł mu zwrócić uwagę (jak była matka w domu to pies wychodził na podwórko, wyszczekał się i go brała z powrotem ). Co się okazało? Pies był mamusi, a synusia denerwował w domu szczekaniem, więc się go pozbywał kiedy tylko miał okazję. Po zwróceniu uwagi sytuacja się uspokoiła, ale ciekawa jestem co będzie w tym roku - teraz mają 2 jamniki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

walić w mordę półmózgów,jak po dobroci nie da rady.

Bierzesz kilku kumpli i wpadacie na tą imprezę.Pałujecie sprzęt a dla gości po liściu wychowawczym.Następnym razem burak przemyśli zanim puści muzykę na cały regulator.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1