Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

do autora

A Ty zamiekaj w bunkrze razem z twoim psem , z dala od ludzi psychiczny człowiecze, i niech ci robi na glace i szczeka az ci uszy spuchną!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma, konsultowałam się na policji

podobną sprawę ludzie w sądzie przegrali. Ale proszę bardzo, podaj mi przepisy 9ale nie te wytarte frazesy i zgorszeniu hałasem, ok? Z góry dziękuję :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

.

Nie którzy z was są nie sprawiedliwi. Mówi się o małym przyroście naturalnym, że dużo będzie zależeć od następnego pokolenia tymczasem okazuje się że ludzie nie lubią dzieci bo im zakłócają spokój a troje dzieci to już rodzina patologiczna. I nikt nie widzi że wychowanie ich to poświęcenie swojego życia a nie siedzenie w domu. Dziecka nie przywiąże się do kaloryfera ani nie zamknie w kiblu a piszecie o nich jak o psach. Może rodzicom też wlepiać mandaty za to że ich dzieci są zdrowe i nie jeżdżą na wózku tylko biegają i to one będą na was robić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

;)

Fajnie jest ustalić zasady, bo akurat dziecko moich sąsiadów takich nie zna ponieważ rodzice mu ich nie przekazują. Tak więc treningi odbywają się o różnych porach. Po 22.oo i około 23.oo to była prawdziwa męka dla wszystkich. Tym bardziej, że ludzie pracują i o tej porze kładą się spać a niestety nie szło zasnąć;(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem;) Co ma do tego kij bejsbolowy???Skoro dziecko sąsiadów ćwiczy grę na pianinie i utrudnia to życie to dlaczego moje nie może ćwiczyć rzutów do kosza?? Jedno i drugie to w sumie trening, tylko,że ja w przeciwieństwie do sąsiadów (nauczycielki) nie jestem burakiem i nie utrudniam życia innym. Mieszkanie służy do celów mieszkalnych i ludzie po pracy oraz wieczorami chcą odpocząć a nie słuchać non stop powtarzanych nieudolnie tych samych taktów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

sąsiada

też
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

widocznie w domu taki stan, ze nie szkoda niczego ...

Skad w ludziach tyle zawisci i zlosliwosci. Nie wiem, nie rozumiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

seks

to czemu mu nie zwrócisz uwagi? wiem, pewnie do idioty nie dociera ale może jak mu powiesz że liczysz jego orgazmy może się zawstydzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

hałas,szczekanie

jak by tego nie nazwał człowiek zmuszony do mieszkania w slamsach ma przechlapane, to chyba jakaś kara za grzechy przodków, już nie wiem co lepsze, szczekający pies czy rąbnięci sąsiedzi hałasujący całą dobę, zachowujący się jakby mieszkali sami, walenie rozkładanym tapczanem po 2 w nocy w mój sufit, pralka chodząca po 10 godz. dziennie / tak, to nie pomyłka / klepanie kotletów o 22 w środku tygodnia, biegająca wnuczka po parę godzin dziennie, trzepanie ścierek przez balkon, gdzie syf spada na moje pranie, a najgorsze jest to, że na zwróconą uwagę i prośby nie reagują, debile i tyle w temacie, naprawdę nie rozumiem dlaczego po 35 latach uczciwej pracy nie stać mnie na wyniesienie się z tego blokowiska, chory i dziki kraj
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzieci

A po twoich bachorach jest naśmiecone. Wszędzie wokoło opakowania po chipsach, po cukierkach, po batonikach i napojach. Niech rodzice sprzątają po swoich "pociechach", a jak nie to kara.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

No, tak, lepiej, zeby syn sąsiadów chodzi z kijem bejzbolowym

i nawalał ludzi po łbach, czyż nie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Stokroć bardziej wolę dziecko sąsiadów ćwiczące na fortepianie za ścianą

niż "przeboje" dody, mandaryny, czy innej kleo z bloku naprzeciwko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Proszę wybaczyć, ale konstrukcja gramatyczna

"Na właściciela szczekającego pod jego nieobecność psa są sposoby"
mnie przerosła...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

psy

Po zimie jest najlepszy widok: n****ne , n****ne i jeszcze raz n****ne. Czy tych właścicieli nie ma kary? Najlepiej by było sprzątanie w czynie społecznym pod nadzorem albo kara-bardzo wysoka.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

w tym mieście jest niebezpiecznie

Jak iść na dłuższy spacer z psem skoro co krok spotyka się kundle biegające luzem. Część z nich jest agresywna. Jest schronisko ale psów się nie wyłapuje (no, może w Głównym Mieście...). Kupując psa nie wiedziałam, że w Gdańsku to można sobie pospacerować z dogiem argentyńskim albo pitbullem a nie z małym psem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

sąsiad

wole słyszeć szczekanie psa niż sapanie mojego sąsiada fu zachowuje się jak jakiś obrzydliwy goryl seks jest dla wszystkich ale niech każdy zachowa to w swojej sypialni jęki sapanie krzyki ile tego można słuchać wymiotować się chce
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uświadom kobitę, żeby kupiła sobie słuchawki, albo sam/a jej zafunduj :)

Jak to nie pomoże, to wezwij policję w nocy DO SIEBIE, żeby stwierdzili, że baba zakłóca ciszę nocną, i oni się zajmą tematem, a przynajmniej powinni.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0