Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł

Opinie do artykułu: Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł.

Próba wyłudzenia, szarpanina, wreszcie zrzucenie winy na klientów - tak można podsumować kurs taksówką gości naszego czytelnika, pana Michała. Poniżej publikujemy treść listu, w którym opisał całe zdarzenie. Śródtytuły pochodzą od redakcji.

W dniach 11-18 czerwca moja rodzina przyjmowała dwoje gości z Bawarii, tj. matkę mojego szwagra (mieszkającego w Polsce Niemca) oraz jej przyjaciółkę. Goście mieszkali w Gdańsku. Można było mieć nadzieję, że wizyta pozostawi na gościach pozytywne ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie lubisz

To nie pomidorowa chłopie .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pan taksówkarz pewnie w przerwach między okradaniem pasażerów

oprotestowuje Ubera?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ksiąze William w Sztutowie

Bardzo dobrze. W końcu wielcy Europy zaczynają się interesować historią Europy i Polski. Warto aby poznali prawdę. Skoro córka więźniarki obozu Stuthof mówi że strzelali w obozie oficerowie niemieccy albo polscy!!!!! to znaczy że prawda wciąż przegrywa z kłamstwem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też sie nad tym zastanawiam, często zamawiam taksówki zazwyczaj na tej samej trasie i płace tyle samo albo 1, 2 zł więcej zależy światła, korek.. Ani razu nie trafił mi sie ktoś nie miły. Jeżeli widzę, że kierowca nie ma ochoty rozmawiać po prostu go nie zaczepiam i jedziemy w ciszy..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bujać to las a nie nas.

Jestem kierowcą zawodowym, większość tych opłat też ponoszę, sam wychowuję dwoje dzieci i nie kradnę aby żyć. Z tego co widać nie znam żadnego taksówkarza, który klepie biedę, osobiście znam 3 i utrzymuje z nimi kontakt. Każdy z nich ma dom garaż i dobry samochód. Zarabiacie min 4.000 zł na czysto, po odliczeniu kosztów to bieda??
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeżyłem już swoje lata , może nie często ale okazjonalnie korzystam z taksówek i czytajac wasze posty zastanawiam się czy jestem szczęśliwcem bo mnie nigdy nie zdarzyło się przeżyć historii mrożących krew w zyłach które Wy przeżyliście w taksówkach . Jak Was czytam to dla Was wejście i przejazd taksówką to jak wyprawa w nieznane z której można nie wrócić . Fantazja czy postanowiliście potraktować tych ludzi jako odgromnik waszych frustracji . A może to z Wami jest coś nie tak bo wsiadając do taksówki wydaje sie Wam ze z tą chwilą zostaliście włascicielami tego samochodu a taksówkarz to wasz niewolnik . Starszym przypominam słowa piosenki którą przed laty śpiewał Jarema Stępowski o warszawskim taksówkarzu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale wiocha w tym mordorze północy :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Protestują przeciwko Uberowi, że jest nielegalny... a sami cwaniacy przy pierwszej lepszej okazji oszukują zmieniają taryfy montują klikacze oszukują turystów. Zamknięty klan przez lata było to zamknięte środowisko nie dopuszczali nikogo nowego teraz się dziwią i wkurzają. Mówią że Ubrowcy nie mają licencji:) a najlepsze tłumaczą ze nie mają badań:D a jak oni robią te badania niech powiedzą prawdę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Hm,uber ma dodatkowe ubezpiecznie

Bardzo ciekawa sprawa,a jakie to ubezpiecznie? Bedziesz jechal z,uberem i bedzie dzwon to kierowca pierwszy spiepszy ze niby cie nie wiozl bo ma tylko ubezpiecznie na auto jak zwykly kierwoca,nie siej propagandy jak gebels...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

W jaki sposób legalnie? Zapłaciłby podatek od tych 200 zł? Zapewne nie. Przecież on nigdzie nie jechał, nic nie zarobił, to nawet nie był on. I jeszcze to złe Państwo go Zusami obarcza...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie lubicie taksówkarzy. Tak sie zastanawiam , to po co wsiadcie do taksówek?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak sami nie wyeliminujecie cwaniaków, złodziei i "mafii" ze swojego środowiska, to będziecie tak postrzegani.

Sposobów eliminacji jest dużo, jak trochę ruszycie głową, to na pewno wymyślicie. Ale musicie zacząć działac - w zasadzie trzeba to było juz dawno zacząć robić.

Przez ostatnie 10 lat moze zamawiałęm taxi z 3x, przy czym dwa z nich to było zaprzyjaźnione, legalne taxi, gdzie kierowcę znałęm z imienia. A dlatego tak mało korzystam - ze względu na wałki i cwaniactwo. Zresztą - nie ma tego złego... dzięki temu zmniejszyłem ilość wypijanego alcu na imprezach ;)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba rozgraniczyć złodzieja

od taksówkarza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma telefonu do UBERa

Trzeba ściągnąć aplikację na smartfona, która robi za terminal do systemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

30 złotów stoi na św Ducha i rżnie w karty, ale na dworzec nikt nie pojedzie, bo oni czekają na "Klienta"! Dygaj sobie człowieku sam z walizą, bo jaśniepanom sie nie opłaca..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

A tam pierdzielenie. Przynajmniej jezdzi legalnie a nie jak Ci oszusci z ubera!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

W późnych latach 80-tych wyciągałem znajomych Jugosłowian (jeszcze była Jugosławia) z aresztu w Sopocie.
Chłopaki zamówili kurs z Ground Zero. Złotówa wyczaił, że sami inostrańcy i chciał ich niemożebnie przyciąć.
Chłopaki już znali polskie realia, zatem się nie dali.
Skopali mu auto. I tak miał farta, że po gębie mu nie natrzaskali, bo chłopaki były z tych "wyrywnych" :D
ROzeszło się po kościach.
Pieski, poza protokołem, powiedzieli mi, że kilka dni wcześniej jakiś złotówa chciał przyciąć szefa komisariatu w Sopocie, który jechał z kolegą, inostrańcem.
Zatem złotówy miały wówczas w sopockiej policji przechlapane od wejścia :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5