Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł

Opinie do artykułu: Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł.

Próba wyłudzenia, szarpanina, wreszcie zrzucenie winy na klientów - tak można podsumować kurs taksówką gości naszego czytelnika, pana Michała. Poniżej publikujemy treść listu, w którym opisał całe zdarzenie. Śródtytuły pochodzą od redakcji.

W dniach 11-18 czerwca moja rodzina przyjmowała dwoje gości z Bawarii, tj. matkę mojego szwagra (mieszkającego w Polsce Niemca) oraz jej przyjaciółkę. Goście mieszkali w Gdańsku. Można było mieć nadzieję, że wizyta pozostawi na gościach pozytywne ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zatrudnij się w biedronce lub lidlu

40 godz tygodniowo + nadgodziny
wyjdziesz na tyle samo i się nie namęczysz
i po problemie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komfort

Niestety właściciel komfort Taxi ma takie podejście do reklamacji ma gdzieś klientów. Już kiedyś miałemz tą firmą problemy i wiem ci to znaczy. Nigdy więcej komfort taxi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

chyba aplikacja..

jaki nr fon do ubera

bo już żaden prywatny złotówa mnie nie nabierze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nowa metoda oszustwa

Szkoda ,że nikt nie zwrócił uwagi na nową metodę oszustwa. Zamawiasz taxi w korporacji, a po paru zręcznych r******h oszustów(kierowca lub kierowca i korporacja) jedziesz przewozem prywatnym.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Te wszystkie opinie to część prawdy

Tak - jestem taksówkarzem bo w wieku 63 lat znaleźć inną pracę (jak radzą niektórzy "mądrale") jest prawie niemożliwe (i Ty będziesz kiedyś stary - "mądralo"). Ja pracuję uczciwie i nie naciągam na kursach. Jest skromnie ale jakoś wystarcza. Znam wielu podobnych mnie. Ale znam również tych którzy (jak tu padło to słowo) należących do "mafii". Okupują co niektóre postoje i "walą jeleni" na opłatach za kursy jak tylko mogą. Ja na takim postóju nie mogę stanąć bo albo będę miał auto zapryskane gazem pieprzowym, albo dostanę "w ryja" lub stracę opony przecięte przez "kolegów". I to oni kształtują opinię o świecie taksówkarzy. Mendy zdarzają się w każdym zawodzie. Tyle że akceptacja przez ludzi jest różna. Jak taksówkarz oszukuje to źle ale jak pasażer ucieka bez płacenia czy policjant bierze łapówkę za brak mandatu to dobrze. Opinie kształtują też głosy "szczylarstwa" które chce nad ranem "po pijaku" dojechać do domu za darmo albo jak najtaniej ale o 5 rano o Ubera itp jest trudno.
Nie przesądzajmy o niczym bo prawda jest złożona. Po prostu eliminujmy złodziei ze społeczeństwa.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uber

Tylko Uber
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Taxi z PKP gdnask

Jakiś czas temu wieczorem nie chcąc czekać na autobus nocny zapytałem taximana czy za 10 pojedzie na Chełm. Wyśmiał mnie i tyle.
Po sprawdzeniu że na autobus będę czekał ponad godzinę wybrałem jednak taxi wsiadłem i pojechałem wg taksometru.
Taksometr pokazał ... 8.60.
Dałem 10 i taximana nie chciał wydać reszty;) bo przecież mówiłem że za 10;)
Ja tak chciałem ale taxi się nie zgodził ;)))
Chciwy traci...:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

UBER ich pochłonie

A potem się dziwią, że UBER robi konurencję. Ludzie nie chcą już jeżdzić z taksiarzami rodem z PRL
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Co za niespodzianka...

Miałem kiedyś podobną sytuację - chciałem się dostać do domu w Gdańsku z terminalu promowego w Gdyni. Podszedłem do taksówkarza i pytam czy dowiezie mnie tam i tam za 70 zł. Mówi, że tak. Dojeżdżamy na miejsce, a facet żąda 100 zł. Nie, to nie była żadna pomyłka, tylko chciał mnie najzwyczajniej oszukać, bo twierdził że przed podróżą proponowałem właśnie 100 zł. Oczywiście dostał to co było ustalone czyli 70 zł. Odjechał z piskiem opon :) Oczywiście moja sytuacja nie jest tak drastyczna jak ta opisana w artykule, ale oszustwo to oszustwo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Można jak zamiast 60 zł chciał 200? Przycina i nic więcej nie ma żadnego wytłumaczenia dla niego. Nie wierze, ze tyle wyniósł kurs po prostu taksówkarz potrzebował trochę pieniędzy i brakowało :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anonim

Można tylko powiedziec rąbana złotówa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

A potem taksówkarze się dziwią że ludzie jeżdżą uberem... Sami sobie robią antyreklame!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tylko uber

jak w tytule ha!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

komfort taxi i wszystko jasne

najgorsza firma w miesscie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

o 24 może nie było ale o 22 jeszcze były..

Sugerujesz, ze kierowcy Ubera morduja pasazerow? Tabletki juz rano byly?
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale nikt nie był zaskoczony mnożnikiem, wiadomo jak UBER działa

Duże zapotrzebowanie na przewóz, mało pojazdów UBER w okolicy = wyższy mnożnik
Małe zapotrzebowanie na przewóz, dużo pojazdów UBER w okolicy = mniejszy mnożnik

Jest wyższy mnożnik? Rozwiązania są trzy:
1) zaakceptować i jechać
2) poczekać kilka minut, aż zapotrzebowanie spadnie
3) przejść ulicę dalej, by algorytm przeliczył mnożniki ponownie

Tak czy siak - w każdym przypadku cenę końcową przejazdu znasz jeszcze przed wejściem do pojazdu, a nie jak w przypadku TAXI po dojechaniu na miejsce.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0