Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł

Opinie do artykułu: Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł.

Próba wyłudzenia, szarpanina, wreszcie zrzucenie winy na klientów - tak można podsumować kurs taksówką gości naszego czytelnika, pana Michała. Poniżej publikujemy treść listu, w którym opisał całe zdarzenie. Śródtytuły pochodzą od redakcji.

W dniach 11-18 czerwca moja rodzina przyjmowała dwoje gości z Bawarii, tj. matkę mojego szwagra (mieszkającego w Polsce Niemca) oraz jej przyjaciółkę. Goście mieszkali w Gdańsku. Można było mieć nadzieję, że wizyta pozostawi na gościach pozytywne ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Jak sami nie wyeliminujecie cwaniaków".....

Ano niestety - mafia silniejsza. "Dziadek" ani fizycznie nie podskoczy młodym, łysym pałom ani skargi na Policję nic nie dają - mam już kilka umorzonych zgłoszeń. To prawdziwa "mafia" i nie boi się nikogo. Mogę przyznać że sam jestem przerażony i zniesmaczony "pracą" niektórych innych "złotów" ale nie mogę nic zrobić. To oni kształtują taką opinię - niestety jest ona słuszna - ale ja mimo że pracuję uczciwie (tak zostałem wychowany) na tej opinii cierpię. Dlaczego nie przejdę do Ubera (myślałem i o tym)? Bo znowu nieuczciwa konkurencja (o legalności wbrew opiniom nie wspomnę - nie stać mnie na zapłatę 8tyś kary) - mam auto w pięknym stanie ale "za stare" aby się tam zarejestrować. Zastanawiam się czy właśnie tego warunku nie zgłosić do UKOiK bo on mnie eliminuje a nie powinien. Stare nie znaczy złe oczywiście pomijając opinie "najmądrzejszych" w wieku 16-35lat. Nie wiedzą że też mam 200 koni (takie preferują) i to bez turbiny.
Dlaczego dochodzi do takiego "najazdu" na taksówkarzy? Moim zdaniem jak "szczylek" (bo tacy tu głównie źle piszą) dał się wyrolować to jego g*wniarska ambicja nie pozwala mu się pogodzić z taką sytuacją więc ostro "szczeka" przy każdej okazji. Jakoś kobiety tu rzadko piszą. W tej konkretnej sytuacji jestem przekonany że to prowokacja za wywiezienie pod las po braku zapłaty za kurs. Ja się przyznam że też tak raz zrobiłem podpitym gnojkom za brak zapłaty. Czy też mieli krzyczeć że ich chciałem zgwałcić? Chcieli mnie za to "ukarać" ale kamerka rejestrowała wnętrze taxi więc tylko zwyzywali. Potem jak "wytrzeźwieli" że do domu daleko to zaproponowali uczciwą zapłatę nawet z góry ale przecież jakaś kara za chamstwo musi być. I nie opisuję tego w każdym temacie o TAXi chociaż co trzeci, nocny pasażer to chamski, zarozumiały gnojek w młodym wieku, często pijany, śmierdzący i zarzygany no i oczywiście pełny "golas" który dostał kopa od pana Bramkarza w knajpie albo w pysk od podrywanej dziewczyny więc wszystko to "odbija" sobie na taksówkarzu. A jak ten z mafii (łysy i silniejszy) go jeszcze "wykuka" to stąd mamy tą nienawiść.
Suma sumarum - tylko rynek czyli klienci mogą wyeliminować mafię i złodziejstwo. Trzeba pytać przed kursem o cenę a dla pewności odpowiedź sfilmować telefonem. Do "kombinujących" w temacie ceny - nie wsiadać. Będzie lepiej niż w Uberze a nawet w Erze.

P.S. Cytat:"dwa z nich to było zaprzyjaźnione, legalne taxi,..."
I ja jeżdżę głównie ze stałymi klientami. Może dlatego jeszcze wytrzymuję......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To dlatego nie stać cię na słownik ortograficzny

Brawo taxi

tak trzymać

Chciałbym przypomniec że CitDrivers jeszcze do niedawna jeździło jako przewóz osób, więc daruj sobie gadanie o zaświadczeniach itd. Zaświadczenia to nawet wymagają w Uberze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niemcy wchodza na rynek. Nie dość ze wykupili większosc przemysłu za grosze to jeszcze chcą transport drogowy zabrać.

Ty pilnuj swoich kolegów z komfortu, bo jak tak dalej pójdzie to będziecie musieli sie przerzucić na Ubera

Jak zginiesz w taksówce to chociaż Twoja rodzina dostanie odszkodowanie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaka to alternatywa ? UBER MyTaxi i ITaxi to po prostu aplikacje w których mogą rejestrować sie taksówkarze ( Mytaxi i itaxi) i inni kierowcy (UBer), z których dostają zlecenia.

Co Ty gadasz. Przecież w MyTaxi jeżdżą Ci sami kierowcy co w innych korporacjach. Wiekszość szefów korporacji z Gdańska, zakazało kierowcą jeżdżenia w Itaxi i Mytaxi i poszli tam Ci którzy zostali wywaleni.

Najlepsze jest to że obydwa te przypadki to kierowcy z Komfortu

Wyłudzenie taxi komfort

Ludzie nie korzystajcie z tej korporacji ! ! Taxi Komfort ! ! Niestety za taką bezczelność się płaci. Poinformuję rzeszę ludzi ,żeby nie korzystali z usług tej korporacjii. SZOK
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

vv

to taksówkarze a nie jacys uberowcy pąpują na ten polski burd,,,l ,zapewne jeden z drugim pobiera 500+ i inne mundurowe przywileje to twarz piach radze włożyć darmozjady plujące tutaj ,także szacunek dla ludzi dzięki którym żyje masa nierobów co udają ze cos robią ,a robią pod siebie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

I co ci

po tym że złotówy mają badania psychologiczne jak jeden tłucze swoich klientów pod lotniskiem a drugi wywozi 2 pijane dziewczyny do lasu i gwałci. W Uberze przynajmniej czuję się bezpieczna.

Tu nie piszą

żadne trolle tylko wasi byli klienci których wydymaliście na grubą kasę. A najciekawsze jest to że nie robicie nic by ich odzyskać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A było faktycznie

że złotówa wywiózł 2 pijane dziewuszki do lasu i zaczął je machać.

No akurat

badań psychologicznych to 90% z was by nie przeszło. Lewizne kupujecie od kolesi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko Uber
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4