Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł

Opinie do artykułu: Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł.

Próba wyłudzenia, szarpanina, wreszcie zrzucenie winy na klientów - tak można podsumować kurs taksówką gości naszego czytelnika, pana Michała. Poniżej publikujemy treść listu, w którym opisał całe zdarzenie. Śródtytuły pochodzą od redakcji.

W dniach 11-18 czerwca moja rodzina przyjmowała dwoje gości z Bawarii, tj. matkę mojego szwagra (mieszkającego w Polsce Niemca) oraz jej przyjaciółkę. Goście mieszkali w Gdańsku. Można było mieć nadzieję, że wizyta pozostawi na gościach pozytywne ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taksiarze

To emeryci, emerytowani milicjanci, wojskowi, życiowi nieudacznicy, ludzie nienadający się do innej pracy. Kultura i sposób jazdy pozostawia wiele do życzenia. Wielokrotnie na znanej mi trasie próbowano mnie po chamsku orżnąć na opłacie. Nie wspomnę już o niechęci wystawiania rachunków, czy kwitków z kasy fiskalnej.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 14

Wolny rynek

Jestem pasażerem a zarazem podatnikiem i rozumiem kierowców Taxi jak reaguja na kierowców Uber ale jak czytam kolejny przypadek (ujawniony - z mojego doświadczenia wiem ze nie ujawnionych jest więcej) to
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

No to zareklamowałeś się
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadza sie, zadna bo to sie po prostu nie oplaca
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

ALE MI NOWOŚĆ... Kolega taksiarz tak gdzieś zaraz po 1990 roku mi powiedział:

" Klient się pali klienta się wali". Historie z samego lotniska wystarczyły by na 1000 lat opowieści...
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5

Polecam myTaxi

Zamawiam i płacę przez aplikację, mogę ocenić kierowcę i samochód. Nie miałem problemów. Co więcej, często mają promocje z 50% zniżki np. teraz jest 50% zniżki na kursy z/do dworców i lotnisk. Dla tych, co nie chcą ubera (np. ze względu na podejście do podatków). Samochody czyste i w dobrym stanie, kierowcy mili.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 24

Zazdrość.....?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żenada

To jest oczywiscie komentarz wystawiony przez zlotowe. Wracaj do swojego poloneza i nie truj zycia.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Żenada

Kolejny smutny czlowiek ktoremu nie staje i ktory zycia nie posiada. Siedzi i zrzedzi bo pewnie tatuś janusz na zlotowie siedzi. Idz spac i tu nie wracaj żenujacy biedaku.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

chwalenie kierowcow ubera to jak przyzwalanie na nielegalna dzialanosc, ale taxi to zlo?

ludzie sie podniecaja tym uberem, ze uczciwi itd a oszukuja nasz kraj od poczatku swojej dzialalnosci, ale kazdy janusz oszczednosci powie, ze to spoko

gdyby tylko uberowcy mogli to by was okradli, maja po prostu kaganiec

zacznijcie z AS TAXI korzystac to zobaczycie jak wyglada porzadna obsluga i uczciwa cena

idac tokiem myslenia uber-debilow to wg mnie kierowca z artykulu skorzystal z mnoznika - szach mat
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 54

Konspiracje

A kazdym kroku. Ale ty musisz miec biedne zycie by w takie brednie wierzyc. Uber jest tanszy niz taksowki. Powiedz mi ktora firma taksowkarska zawiozlaby ciebie z dworca glownego na lotnisko za 29zl. Zadna.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

Auta Comfort to shroty

Dziwię się że ludzie z tego korzystają. Może Tanio ale tak naprawdę mają sporo kosztów ukrytych. Samochody tej korporacji to wstyd- jadąc taxi płacąc kasę ma się pewne oczekiwania...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 11

Typowy taksowkarz

Cwaniaki. Żenujące. Dlatego wole ubera. Chociaz nie naciągają.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 15

podziekuj pomaskiej

Pani pomaska wprowadzila jakis czas temu w gdansku uwolnienie cen. platformiana polityka. tylnymi drzwiami wprowadza oszusta ubera co w szczycie liczy 3x wiecej niz taksowka a normalne taxi zaszczuwa sie przez tolerowanie zlodzieji z pod zlotej bramy i scandice. a k...wy redaktorki maja kase od uberka za hejcik na taxi.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 58

To wyjątek

Zawsze jeżdżę Komfort taxi na trasach Gdańsk - Lotnisko a często Sopot-Gdańsk. To fakt, że taksówki mają w różnym standardzie, z reguły podjeżdża czyste i zadbane auto ale czasem zdarza się syfiasty rzęch.

Ale ceny mają porównywalne, sprawdziłem. W imprezowy piątek w nocy na trasie Sopot-Gdańsk cena była nawet lepsza od ubera (bo Uber podnosi cenę jak jest duży popyt na dzielni).

I do tego na taksi po telefonie zawsze czekam 10-15 minut, na uber zdarza się i 30.

Ale ja jestem Polakiem i jeżdżę z nimi od kilkunastu lat, więc mnie nigdy nie próbowali orżnąć. Ale jak widać w każdej korporacji są chciwusy którzy jak zwiększą obcokrajowców to chcą ich wydoić.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 14

Hmm

Nio znam u nas godzina w burdelu średnio 200zl a twoja dziewczyna w Niemczech daje za 70zl.:))
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie dla taxi oszustów

Jeśli zniknie uber, czego bym nie chciał, to choćbym miał chodzić pieszo, nigdy nie skorzystam z tradycyjnej taksówki.
LUDZIE MUSIMY BOJKOTOWAĆ TAKIE OSZUKAŃCZE ZACHOWANIA
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 22