Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł

Opinie do artykułu: Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł.

Próba wyłudzenia, szarpanina, wreszcie zrzucenie winy na klientów - tak można podsumować kurs taksówką gości naszego czytelnika, pana Michała. Poniżej publikujemy treść listu, w którym opisał całe zdarzenie. Śródtytuły pochodzą od redakcji.

W dniach 11-18 czerwca moja rodzina przyjmowała dwoje gości z Bawarii, tj. matkę mojego szwagra (mieszkającego w Polsce Niemca) oraz jej przyjaciółkę. Goście mieszkali w Gdańsku. Można było mieć nadzieję, że wizyta pozostawi na gościach pozytywne ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

#Uberhunter

Teraz może śmiało dołączyć do bandy polującej na kierowców Ubera :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Woda na młyn konkurencji

Dziwić się, że Uber tak dobrze się ma.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Te same dane podajesz płacąc kartą u pana zenka kartą w warzywniaku. Idąc tą logiką wogóle lepiej nie zakładać konta w banku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Frustraci

W każdej branży znajdą się niuczciwi nawet w sądach dlatego nie obwiniajmy zaraz wszystkich taksówkarzy a dla zajadłych wielbicieli ubera źyczę wam takiej niuczciwej konkurencji w waszej działalności
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Radio taxi komfort Bydgoszcz

Profesjonalne taxi najbardziej uczciwy sa mlodzi taksówkarze,polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

oszukał, ale

Zgadzam się to co zrobił ten kierowca to świństwo i oszustwo. Korporacja też się nie zachowała. Ale pomijając ten fakt, spójrzcie w lustro Wy Polacy rodacy którzy tak plujecie na nas taksówkarzy, na mnie który jeździ uczciwie jak wielu innych. Spójrzcie na siebie Klienci nasi drodzy: wy mechanicy samochodowi, którzy nas skupienie na częściach i robocie jeśli się nie znamy, nie wystawiając faktur, wy producenci lichych towarów które sprzedajecie a ich jakość jest niewiele warta, wy agenci ubezpieczeniowi i finansowi dla których ważne jest tylko podpisanie umowy, wy budowlańcy, malarze, sprzedawcy tego co zbędne, urzędnicy i rządzący i wszyscy inni, którzy chcecie mnie oskubać, oszukać i jeździć na wodę, spójrzcie na siebie w lustro zanim nas oplujecie. A poza tym zanim powiecie że w taksówce śmierdzi, proszę myjcie się, nie upijajcie się, nie palcie przed wejściem do auta, nie kopcie foteli i pilnujcie swoich dzieci żeby tego nie robiły, nie wrzucajcie bagaży które przed chwilą stały na ziemi na kanapę, nie pijcie z puszek w trakcie jazdy, nie wymiotujcie. Bardzo was proszę. Pozdrawiam. Wasz sąsiad, rodak, taksówkarz.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Strajk

Myśle ze nadal powinni strajkować i domagać sie swoich praw :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ecocar

Uczciwie, czysto, pachnąco, kierowcy kulturalni. I tak, to jawna reklama:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Speed Driver

Ja korzystam z Speed Drivers i jestem zadowolony.
Z normalnymi taksówkami trzeba uważać i na początku pytać o cene przejazdu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

uber

Uber i tyle w temacie a nie protesty nieuczciwych taxi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Poszkodowany

wyłudzenia i gwałty w tych taxi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Janusz już nam tu bajek nie opowiadaj. śmierdzi stęchlizną to u ciebie w Passacie.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem co się młotkiem robi u ciebie na wsi, ale u mnie do rąbania służy siekiera.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rżną ile wlezie....To mafia,

cwaniacy i oszušci jak tylko widzą obcokrajowca licznik zaczyna stukać dwa razy szybciej.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oszuści uważajcie na nich

Zostałam oszukana przez Taxi stojącą przy hotelu Scandic w Gdansku na przeciwko dworca kolejowego.stoją tam taxowki bez napisów bocznych z żadnej korporacji.Naliczają swoje ceny x 5 jak normalna cena.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

to sobie pobierz z systemu

Jak zamawiasz produkty ze sklepu internetowego to również nie umiesz wydrukować sobie faktury? Żyjesz człowieku w XXI wieku, rachunek nie musi być papierowy i prawo na to pozwala.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Znam takiego kierowce Mytaxi, który nie ma licencji, tłucze matkę, nie płaci alimentów, ćpa, pije i mieszka na działce ogrodniczej. Jest zatrudniony przez tzw partnera mytaxi. Oni nie mają takich wymogów jakie ma sama firma. Jeździ na umowe zlecenie za 9zł za godz. po swojej zmianie przekazuje auto kolejnej osbie, która jeździ kolejne godziny. Wyobrażacie sobie w jakim stanie tech,jest takie auto po 3 miesiąca ciągłej jazdy?! Dajcie spokój z tym pseudo taksówkami. Żeby mieć w nazwie taxi, TRZEBA MIEĆ LICENCJĘ TAXI!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie ci sami Janusze. Są to Janusze bez licencji i badań psychotechnicznych i psychologicznych. Więc nie dość, że oszukają Cię na kursie to jeszcze w las wywiozą bo kto wie co im w głowie siedzi!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1