Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł

Opinie do artykułu: Kierowca taksówki chciał wyłudzić 150 zł.

Próba wyłudzenia, szarpanina, wreszcie zrzucenie winy na klientów - tak można podsumować kurs taksówką gości naszego czytelnika, pana Michała. Poniżej publikujemy treść listu, w którym opisał całe zdarzenie. Śródtytuły pochodzą od redakcji.

W dniach 11-18 czerwca moja rodzina przyjmowała dwoje gości z Bawarii, tj. matkę mojego szwagra (mieszkającego w Polsce Niemca) oraz jej przyjaciółkę. Goście mieszkali w Gdańsku. Można było mieć nadzieję, że wizyta pozostawi na gościach pozytywne ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba wiedzieć z jakiej firmy zamawiać taxi...

Ja to wybieram Neptun Taxi, Hallo Taxi Super Halo Taxi. Zresztą z tej ostatniej firmy panowie (miałam nawet zapisany numer- bodajże 902 lub podobny i chyba 245 lub 425)bardzo okazali się po kursie ze szpitala bardzo pomocni- poświęcili swój czas i paliwo nie biorąc grosza. I proszę nie oceniacie innych swoją miarą i niesprawiedliwie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

odrzucil zlecenie ale przyjechal na wlasny rachunek! co za klimaty
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlatego trzeba być złodziejem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem, że brzmi to jak bajka.
Ale opowieść jest autentyczna.

Nie mam najmniejszego powodu, aby konfabulować.

Jeździłem komfortem w trojmiescie

Kierowcy w komforcie to patologia.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Po ilosci plusow na pierwsze komentarze mozna jasno stwierdzic, ze artykul sponsorowany przez ubera.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Janusz, postawmy sprawe jasno. Jakby cos bylo nie tak w jego wyliczeniach to juz bys napisal co konkretnie. A, ze wszystko jest dobrze, to mozesz tylko poszczekac z posotoju w oczekiwaniu na kolejnego losia.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Janusz w nocy, tez za darmo nie jedzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

ale co by sie zdziwil?ludzie wsiedli do innej taksowki i stad to nieporozumienie. taki przyklad cena butow w markiecie 30 zl,cena w sklepie firmowym 3000 zl jeden kupuje buty za 30 zl drugi za 3000zl,kilometr w taksowce jednej kosztuje np 1,8 zl a w innej 10 zl za km,masz cennik to patrz a jesli nie jestes pewein to poprostu zapytaj i po problemie!!! a ty gosc jak bys wsiadl do drogiej i bylby wykonany kurs to bys zaplacil i tak wzywajac policje bys jeszcze sobie kosztow narobil i wstydu masz cennik wsiadasz jedziesz to go akceptujesz!!czy to takie trudne do zrozumienia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

cos wiesz ale nie wiesz,twoje kwoty to tu wymieniles to bzdura,jak bedziesz wiedzial na 100% to napisz prawde a ja zweryfikuje i powiem ci co zle napisales co dobrze,bo narazie z tego co widze to bys w szkole dostal max 3
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 16

Gość

Szkoda że na mnie nie trafił taksòwkarz.Oj by się ździwił .......
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wolalbym jezdzic w STaxi

Ja jeżdże od roku w sTaxi : Samochód firmowy nowa E Klasa 2017r obecnie. 40% oddaje do firmy za swoje opłacam paliwo , myjnia , baza przy utargach średnio rocznym 12.000 miesięcznie jeżdżąc 300-320 h na czysto mam 4500-5000 miesięcznie plus tipy a w sezonie naprawdę są duże !! nie narzekam auto do własnej dyspozycji. nie przejmuje się oponami , naprawami, ubezpieczeniem itp. Polecam!

Tak samo jak u Janusza smierdzacego potem w wypierdzianym Passacie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale w Uberze znasz trase i kwote zanim wsiadziesz do pojazdu. Janusz z taxi, pojedzie jak chce i zażąda ile chce i bazuje na tym, ze jak sie spieszysz na samolot czy pociag to nie bedziesz sie z ch*jem klocil tylko mu zaplacisz te 150pln wiecej dla swietego spokoju. Co do narodowosci i koloru skory, orientacji seksualnej czy wygladu, to moze byc nawet czarnoskórym gejem w tęczowym dresie nie ma to dla mnie znaczenia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

8.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w jakiej robocie, będzie mógł stać cały dzień na postoju, czytać Fakt, dłubać w nosie, gładzić pożółkły wąs i pie*dolic trzy po trzy z kolegami po fachu?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem, ja pracuje i nic nie kombinuje ani nikogo nie oszukuje. Januszy budownictwa tez omijam z daleka. Wez moze popracuj nad soba, to tez nie bedziesz musial oszukiwac w swojej taryfie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ta, bo kazdy Janusz pod szyldem Taxi ma wszystkie papiery w porzadku, lacznie z przegladem w wypierdzianym 20 letnim Mercedesie zdjetym z przystanku w RFN.
Nie mowiac oczywiscie, ze Cie typowy Janusz pod szyldem Taxi wydyma na cenie kursu jak ten w artykule, albo jak cos zgubisz/zostawisz to ci odda.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5