Kiss Me, Kate

Temat dostępny też na forum: Kiss Me, Kate
Opinie do spektaklu: Kiss Me, Kate.
Teatr muzyczny w Baltimore wystawia "Poskromienie złośnicy" Szekspira. Właściciel Fred Graham, sceniczny Petrukio, angażuje do roli Kasi swoją byłą żonę, Lilli Vanessi. Zainteresowany Lois Lane, szekspirowską Bianką, wysyła jej kwiaty, które dziwnym zbiegiem okoliczności otrzymuje byłą żona Gdy Lilli spostrzega pomyłkę, jest wściekła i okazuje to Fredowi na scenie podczas spektaklu... Akcja ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje !!!!!!

Uśmiałem się, bardzo przjemny spektakl !!!!!!

Udane przedstawienie

Jeden z najlepszych spektakli na deskach Teatru Muzycznego. Super zabawa. Warto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecam ...

Spektakl bardzo udany !!!!! Zabawna fabuła, dobra muzyka , ciekawe układy taneczne , bajeczne kostiumy. Sporo dobrego humoru i zaskakujących sytuacji. Bianka i popisy Trzech Tenorów - zalotników - naprawdę świetne ! Myślę,że widzowie dobrze przyjmą ten nowy musical. Obawiam się recenzji krytyków.
Na szczęście nie tylko oni decydują o powodzeniu spektaklu. Rekomenduję każdemu , kto szuka dobrej rozrywki, niekoniecznie ambitnej.
Gratulacje dla Zespołu. Jesteście świetni!

Muzyka

Czy muzyka grana jest na żywo czy z podkładu?

Takie świetne? to skąd obawy..

Dlaczego obawiasz się recenzji krytyków skoro przedstawienie takie świetne?? Czyżby autoreklama ze świadomością, że nie jest za fajnie? Może się mylę ale tak to brzmi.. zwłaszcza, że słyszałem skrajnie inne opinie tych co byli. Sam nie byłem więc się nie wypowiadam..

odpowiedz dla Forumki

jak najbardziej muza jest na zywo:)

Szkoda czasu i pieniedzy:/

Kto wpadl na pomysl zeby wystawiac tak nieciekawy musical??? beznadziejne choreografie i aktorzy ktorzy nie potrafia spiewac operetki . Wiekszosc widowni spala po pierwszym akcie. Akcja sie strasznie wlokla. Jedyny plus to stroje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bez komentarza

Dlaczego teatr muzyczny gra takie gnioty??? rozumiem ze nie ma aktorow ktorzy byliby w stanie zaspiewac cos ambitniejszego, ale to co sie dzieje to juz zenada.

miedzy inny,mi do akasa :/

Powiem tak... jesli uważacie, że to gniot to naprawde po co wybieracie się do teatru muzycznego jesłi wogóle nie znacie się na muzyce?? i do pana/pani jeszcze ponizej choreografia w tym przypadku BYLA REWEALCYJNA !! Muzyka tez swietna i nikt mi nie wmówi że aktorzy źle śpiewali... Byłem na tym spektaklu 2 razy... Naprawde rewelacja... Znajomy aktor z teatru wybrzeze byl ze mna na tym spektaklu... No jak on powiedzial ze spektakl jest swietny (a on sie zna na teatrze raczej :/ ) To prosze słuchać aktorów dobrych w swoim fachu a nie jakiś przepraszam za wyrazenie dziwnych ludzi ktorzy przychodza tu zeby nieznajac sie na teatrze udzielac informacji.. A pozatym lekcja dobrego wychowania... Nie mówi sie ze cos jest gniotem tylko "uwazam ze cos jest gniotem" Bo udzielajac wypowiedzi ogolnej mowisz tak jakbys byl przedstawicielem ludzkiej rasy :/

a stroje sa w zespolach ludowych...w teatrze aktorzy graja w kostiumach czy Ci sie to podoba czy nie:)

mi sie podobało

Nie znam sie za bardzo bo to była moja pierwsza wizyta w teatrze muzycznym Podobała mi sie muzyka, śpiew, kostiumy......Po prostu wszystko Mam jedynie zastrzeżenie do tego że niektóre sceny były zbyt razwleczone i faktycznie całkim nieźle zapowiadająca sie scena robiła się okropnienudna, ale rozumiem że aktorzy potrzebowali czasu by sie przebrać

Fajnie

Fajny spektakl... tzn. bardzo duża dawka humoru i wspaniałego aktorstwa ! Najbardziej moją uwagę zwróciło 2-wóch Mafiozów (p.Bernard Szyc i p.Tomasz Gregor), Babtista Minola (p. Marek Richter), Bianka Minola (p.Karolina Trębacz), Petrukio (p.Rafał Ostrowski) oraz aktor grający reżysera... (nie wiem jak się nazywa).

Gorąco polecam !

Osobiście poszedłbym na to maksymalnie 3 razy !

Nuda:((

Muzyka w tym spektaklu jest strasznie monotonna trudno wysiedziec te 3,5 h tym bardziej ze wokal nie jest mocna strona TM

Do fana

Wpolczuje Ci bo prawdopodobie widziales musicale tylko w teatrze muzycznym w gdyni i nie masz punktu odniesienia jak znasz tylko ten kiepski poziom.. Faktycznie w ciagu ostatnich paru lat nikogo juz nie dziwi ze w teatrze slabo spiewaja . Ludzie jednak wciaz pamietaja czasy "Nedznikow".

nieźle

naprawde nieźle... mam nadzieję, że to przedstawienie będzie dobrym punktem wyjścia dla nowych premier w TM

A Jurek?

Powiedzcie mi jedno... Gra Jurek Michalski?

?

Szkoda że tak dobry scenariusz został tak położony. Aktorzy nie popisują się wokalnie, jedyne co ich ratuje to ciekawe kostiumy.
Do tego zaporowe ceny - młodego człowieka nie stać na wyjście do teatru częściej niż góra raz w miesiącu, jeśli są takie ceny.
Uważam, że sztuka nie jest warta swojej ceny.

niezła

wokalnie poprawny, libretto nie wyszukane, muzyka dobra,kostiumy bardzo dobre, dano możliwość wyżycia się młodym aktorom, ogólnie można mile spędzić czas,chociaż teatr muzyczyny wystawiał ambitniejsze i bardziej .wartościowe spectakle. Cena biletu zbyt wygórowana jak na kieszeń przeciętnego widza.

raz o malo nie zasnalem, nie wiem czy to moja wina czy sztuki ale bardzo sie wynudzilem, chociaz np. Szachy i Chicago bardzo mi sie podobaly

:)

Byłam, nie zgadzam się że jest nudne. dawno sie tak nie uśmiałam. widać że to musical ze starych dobrych czasów, kiuedy to jeszcze nie było wyraźnej granicy między musicalem a operetką.a musical był jeszcze głupiutką komedią, której głównym zadaniem było bawić. Mnie osobiście te przeciągające się piosenki bardzo się podobały, balet miał okazję do popisu. no i stepowanie, którego w tym spektaklu nie brakuje :) wspaniała rola najpiękniejszego polskiego głosu, pani Karoliny Trębacz. i równie świetnego pana Andrzeja Śledzia, chociaż rola tym razem mała. naprawdę polecam.

Jakosc

Siemka ludzie.
Bylem,ubawilem sie, nawet mi sie podobalo.Jestem w TM czesto i ogladam rozne opcje na scenie.No niby czlowiek powienien byc zadowolony....ale, czemu sprzet za GRUBA kase skoro siedza glusi ludzie za galkami??Nie wiem kto tam pracuje??O co chodzi ze jest przerost formy nad trescia??Niby teatr zostal zmodernizowany,wygodniejsze fotele powinno byc milo,siadajac pod koniec i co najgorsze gdzies po bokach nic zupelnie nie widac co sie dzieje a kolana trzyma sie prawie przy brodzie.Te wlasnie "doznania" troche mi przeszkadzaly przy dobrym odbiorze spektaklu.Ale wielki szacunek dla niektyrych osob na scenie.Szczegolnie dla tych ktorzy robie cale tlo i tancza, tzw 2 plan.Jak dla mnie bomba.Nie wiem czy to studenci czy aktorzy ale super!Bardzo sie spasowali z calosci!!!Rewela.No ogolnie tyle i fajnie.Polecam.P.S.Rezerwujcie bilety duzo szybciej.....:)

bardzo dobre przedstawienie

Barwne kostiumy , dużo tańca i śpiewu . Dobra zabawa w sam raz na okres karnawału. Brawo dla całej obsady spektaklu. Brawo dla wszytkich którzy przyczynili się do tego że , w trakcie spektaklu można zapomnieć o codziennych troskach i pośmiać się . Dziekuję. Bardzo dziękuję.

szkoda:

widzów - bo uznani są za płytkich idiotów, aktorów - bo uznani są za podrzędnych aktorzynków (im wyższe wymagania, tym lepsze wyniki...), orkiestry - ktora marnuje sie w takich 'musicalach' (choc to dla niej chyba tylko warto przyjsc do tego teatru), pieniędzy - bo dyrekcja i tak nic nie robi w kierunku polepszenia sytuacji w teatrze, czasu - to już bez komentarza. gust się moze widzom zepsuc przez takie 'cos' co dyrektor (ze swietna rezyserka...) wypuszcza na deski tego teatru. Ludzie, no prosze, jak cos takiego moze sie podobac?? Naprawde mi szkoda, bo mam bardzo duzo dobrych wspomnien z teatrem, no ale to raczej z ery p. Gruzy, a teraz to wszystko umyka. jest mi zwyczajnie zal tej przebrzmialej swietnosci Muzycznego :(

wazne zeby miec swoje zdanie

nie bede nikomu mowila ze jest dziwny jesli mu sie sztuka podobala lub tez nie . jesli sie komus podobalo to milo ze praca aktorow zostala doceniona natomiast jesli komus sie nie podobalo .. tez dobrze wazne ze ma jakies zdanie na temat ogladanego spektaklu ...

...moje zdanie jest nastepujace :
fabua ... wszytkim znana klasyka majaca czasy swietnosci za soba
REZYSERIA... jak w wiekszosci spektakli teatru muzycznego pozostawia wiele do zyczenia
AKTORSTWO ... bylo dobre ... wiekszych bledow brak
SPIEW ... no na tej plaszczyznie wiele nie mozna bylo sie spodziewac zwlaszcza od aktorow mlodego pokolenia gdyz konczyli oni studium teatru muzycznego. mimo iz spiewali oni w mym ojczystym jezyku momentami mialam wrazenie ze spiewaj po suachili - dykcja. gdzieniegdzie dalo sie slyszec "koguciki" ale to wina nie aktorow tylko nie umiejetnego doboru spiewajacych do piosenek

ogolnie ... nudno... nie jest ciekawa piosenka trwajaca dwanascie zwrotek .... gagi fajne ale nasuwa sie mysl na co ich tyle ? odpowiedz rodzi sie jedna odwrocenie uwagi od niedociagniec ... no ale gdyby nie te smieszne wtracenia jak ze spektakli dziec z teatru junior wszyscy by posneli

mimo iz spektaklu nie oceniam dobrze uwazam ze warto na niego isc a MOZE TOBIE SIE SPODOBA jesli tak napisz swoje zdanie na ten temat a nastepnym razem (a napewno bede jescze kilka razy ogladac spektakl) postaram sie odnalezc w nim to co Ci ktorych spektakl urzekl

wyjasnienie

Pani Michalina nie gra w tym spektaklu...

bomba

Mi bardzo sie podobalo.
kostiumy, scenografia, muzyka.. poprostu bomba :)
za bilet zaplacilam 29 zl i nie uwazam ze to za duzo.. ;>

Brawo

Byłam wczoraj na spektaklu! Bardzo mi spodobało. Najbardziej przypadła mi do gustu główna aktorka- spektaklowa pani Kasia! Brawo za głos :D i pan w różowych rajstopkach :D bardzo dobre przedstawienie !!!

Super aktorzy

Byłam wczoraj w Gdyńskim teatrze i bardzo mi się podobało. Aktorzy mają piękne głosy i wogóle byli świetni, a także stroje były fajowe. Gorąco polecam!!!

aktor

Pan Talik jest po prostu swietny i jaki przystojny;) pozdrowienia dla niego:)

Moim zdaniem, jest troszkę mielizn (złapałem się w drugim akcie, że już jestem znużony) i niewykorzystanych sytuacji komediowych. Na początku drugiego aktu trochę się z przyjaciółmi zgubiliśmy (może za mało inteligentni jesteśmy), bo przedstawienie zaczęło przypominać koncert i straciło spójność. Jak zwykle lepsze głosy kobiece niż męskie. Ale na pewno do obejrzenia,

czas trwania

Witam, czy mógłby mi ktoś napisać ile trwa spektakl?
Dziekuje i pozdrawiam

Lekko,wesoło i ze smakiem.

Cieszę się , że Muzyczny wraca do dobrej formy. "Kiss me Kate" to naprawde dobra propozycja spędzenia wieczoru.
Po średnim "Drakuli" i fatalnym "Kompocie" byliśmy bardzo zadowoleni.
Sceny zbiorowe zawsze w "Muzyku" były świetne ale od paru lat brakowało solistów.. ponoć wielu znanych aktorów wyjechało za granicę. Teraz jest coraz lepiej - świetna Kasia, wyraźnie lepsze głosy męskie, choć generał chyba w nieco słabszej formie. Świetni Gangsterzy!!
Libretto ma kilka dziur- to już nie wina teatru. Ale zabrakło mi kulminacyjnej sceny między Kasią i generałem (no bo.. dlaczego wróciła) i "zemsty" na autorze zamieszania z czekiem.
Niemniej jednak spektakl składa się w spójną całość. Polecam

Polecam

Można się sporo pośmiać, gangsterzy i ksiądz (choć wypowiada chyba tylko 3 słowa) to wg. mnie najlepsze role. Naprawdę śmiało można się wybrać, jednak spektakl nie dla dzieci i momentami przydługi.

SUPER!

Naprawdę polecam. Byłam wczoraj i powiem, że pójdę jeszcze raz ale tylko pod warunkiem jak będzie grała Agnieszka Kaczor. Jest rewelacyjna!!!

Było super!

Mieszkam w Kościerzynie i 26 stycznia razem z naszą szkołą pojechaliśmy na ten właśnie spektakl. Było super!

S U P E R ! ! !

co tu dużo opowiadać?!! MUSICIE SAMI SIę PRZEKONAć !!!!! Naprawde, polecam jesli chcecie milo i zabawnie spedzic wieczor :-))

Brawo

Spektakl jest bardzo ładnie zaśpiewany, gorzej z grą aktorską, zwłaszcza u młodych adeptów tej sztuki. Zabraklo mi w tym przedstawieniu błysku orkiestry, która była dość senna. Ale ogólnie było OK, zwłaszcza rola Kate kreowana przez Panią Agnieszkę Kaczor - Czemu ta Pani tak mało śpiewa w innych przedstawieniach? Jest na prawde rewelacyjna. A tak a pro pos to ostatnio dotarly do mnie wieści, że jest blog o Teatrze Muzycznym. Zajrzyjcie http://taniecwampira.bloog.pl. Pozdrawiam

I kiss you, Kate

Z ogromną przyjemnością obejrzeliśmy ze znajomymi musical.
Nadmienię tylko , że dzień wcześniej poszliśmy na łatwiznę i obejrzeliśmy spektakl tv ( brytyjskie wydanie dzieł Szekspira), by sobie przypomnieć o co tam chodzi - było fajne, ale dopiero spektakl na żywo wprawił nas w błogi stan ducha.

widz

Widz tobie chyba coś na glowe spadlo ! Czy widziałes gdzies 100% sztuki na żywo ? Bilety drogie ale za to warto bo naprawde wszystko na żywo także muzyka ! A sztuka rewelka po prostu dyrekcja wie co wystawia i zatrudnia wspaniałych aktorów zwlaszcza młodego pokolenia !

SUPER!!!

Rewelacja z Agnieszką Kaczor!!! Prosze o więcej jej wykonaniu!!!

Piękne

Oglądać Agnieszke Kaczor w akcji to jak miód dla duszy ..

jestem pod wrazeniem

rewelacja super ogromne brawa dla artystów jechalam 4 godziny by obejrzec ten musical ale WARTO BYLO polecam wszystkim i jeszcze raz ogromne brawa dla wykonawców pozdrawiam

jestem pod wrazeniem

rewelacja super ogromne brawa dla artystów jechalam 4 godziny by obejrzec ten musical ale WARTO BYLO polecam wszystkim i jeszcze raz ogromne brawa dla wykonawców pozdrawiam

PREMIERA 24 LIstopada 2008

kurcze spektakle przedpremierowe :)

REWELACJA!!!

Jestem zachwycona przedstawieniem, które sprezentował mi Najlepszy z Mężów w ramach prezentu Walentynkowego. Porywająca muzyka, wciągająca fabuła, taka trochę szkatułka z niespodzianką. Tyle stylów muzycznych naraz-zachwycające! Przepiękny śpiew całej ekipy i bezbłędne występy solowe. A przy tym mnóstwo perełek dowcipu, które sprawiają, że wieczór spędzony w Teatrze Muzycznym działa bardziej relaksująco niż pobyt w SPA,i bardziej pobudzająco niz zastrzyk z kolagenu.

Szczególne wyrazy uznania dla p. Bernarda Szyca. Warto zobaczyć jak ten postawny mężczyzna wycina chołubce i stepuje z lekkością i wdziękiem motyla!:-)

Muzyka na żywo

muzyka na żywo,nie wiem czy zauważyłaś ale pod scenom grała orkiestra a ręce drygenta chwilami można było zobaczyć przy scenie

polecam !

Poczatek spektaklu wlukł się i trudno było złapać temat przedstawienia. Ale po pół godzinie wszystko zaczeło się rozwijać i wyjasniać. Spektakl może nie najlepszy (sposród tam wystawianych) ale godny polecenia.

Agnieszka Kaczor jak zawsze rewelacyjna

Nie mam słów,talent Agnieszki Kaczor ,po prostu bajka.W przeciwieństwie do tej drugiej aktorki też grającej na przemiennie Lily.No cóż są dobre aktorki bez tego czegoś ,czego na pewno nie można odmówić pani Kaczor.Bije pokłony w jej kierunku.

błem na obu

byłem na spektaklu w którym grała pani Kaczo i natym w którym grała pani Piotrowska . Pani Kaczor. Wydaje mi sie ze czas zejsc ze sceny...

Petycja!

http://www.petycje.pl/3552 - petycja o spektakle popołudniowe w Baduszkowej!

:)

spkektakl super!!
wprawdzie widziałam go już dość dawno i szczegółów nie pamiętam mimo wszystko jestem nim zachwycona!!
naprawdę polecam

Inne tematy z forum

Bajka o księciu Pipo, koniu Pipo i księżniczce Popi (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Bajka o księciu Pipo, koniu Pipo i księżniczce Popi . "Bajka o księciu...

Zmiana (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zmiana . ZMIANA Porzucić biedę, małe miasteczko i zaściankowe myślenie....

The Strings (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: The Strings . The Strings - przezabawny spektakl komediowy o przyjaźni,...