Kładka to sukces, ale potrzebne poprawki

Opinie do artykułu: Kładka to sukces, ale potrzebne poprawki.

Z ostateczną oceną funkcjonowania kładki przez Motławę na Ołowiankę warto się jeszcze wstrzymać, ale pierwsze dni po jej otwarciu już dostarczają garści przemyśleń na ten temat.

Tłumy spacerujące po kładce na Ołowiankę, nie tylko w weekend, ale i w pracujący poniedziałek, są najlepszym dowodem, jak bardzo ta przeprawa była potrzebna. Nie znaczy to jednak, że wszystko działa w niej bez zarzutów.

Tłumy na kładce - zarówno w sobotni wieczór, gdy przeprawę otwarto, jak i przez ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przygotowanie tej tablicy to jest dramat

Czy urzędników musi wszystko przerastać ? Dlaczego nikt przed wydaniem publicznym nie potrafi tego sprawdzić ?
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

zasady dynamiki tlumu

Tłum się kłębi, tłum faluje
Tłum nie myśli, tłum nie czuje
Tłum jest silny, tłum napiera
Tłum pochłania, tłum pożera

Złożona z wielu żywych istnień
Masa bez ciała i rozumu
Porusza się na dany impuls
To jest dynamika tłumu
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

wlasnie takie wiadomosci maja przykryc prawdziwe problemy

wiec widac, ze metody jak za realnego socjalizmu w latach 70-tych.
tluszcza sie rzucila zamiast spedzic czas kulturalniej
jak czlowiek myslacy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 20

Imponujące

Niech otwiera się jak najczęściej. W perspektywie będzie to najlepsze miejsce na reklamę środków na męskie przypadłości.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

a opuścić ją na stałe a mariny penieść bliżej haka i po problemie

żeglugę zacumować przy brabanku - hałas nie będzie straszny bo smród z wody i oczyszczalni bardziej przeszkadza...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

ten portal staje sie potworna kalka z dziennika baltyckiego lat 70-tych.

dobrze, ze jeszcze ktos to zauwaza.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

byłem dzisiaj z ciekawości obejrzeć to cudo, nie powiem fajna rzecz, pojechałem specjalnie dla kładki więc odczekałem pełen cykl otwarcia-zamknięcia, nie powiem, trochę mi się dłużyło, sporo osób nie miało tyle cierpliwości żeby poczekać. Z drugiej strony przypuszczam, że cykle otwarcia - zamknięcia też są jakoś połączone z przepływaniem białej floty i tego stateczku pseudopirackiego, bo wypływały w stronę morza i wracały podczas jednego cyklu otwarcia. Tak, że rozumiem, że 30 min czekania to długo ale z drugiej strony nie można wylać dziecka z kąpielą i kazać czekać długo"wycieczkowcom" na przepłynięcie bo ten biznes też się musi spinać szczególnie w sezonie wakacyjnym. Generalnie nie łatwy problem, chociaż na co dzień jakbym miał czekać 30 min to bym sobie poszedł piechotą przez most za zieloną bramą
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

wszystko dla tluszczy

a dla mnie mieszkania. Idioci sie ciesza jak dzieci we mgle.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ile placili za godzine lazenia wte i we wte?

bo nie mysle, by ktos normalny za darmo sie w ten scisk lemingow pakowal sam?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

bo to Gdańsk

do nowego nabrzeża na wyspie spichrzów też możesz sobie zasuwać 250 metrów do wejścia dla wózków
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

A gdzie jest pas dla rowerzysów obiecali ze bedzie :) Bo ma do niej droga rowerowa prowadzic :)

To pewnie ten obok ?
I gdzie można wieszać kłódki dla zakochanych bo mam 5 i chce być pierwszy :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

I głośniej ten alarm przy opuszczaniu!

Jeszcze nie wszyscy się obudzili. I tak dzwonek co godzinę. Super. Głośnieeeejjj!!!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez sensu, żeby kładka działała z określoną częstotliwością, szczególnie jeśli chodzi o przepłwające jednostki

Natężenie ruchu wodnego w tamtym miejscu, chyba nie jest, aż tak duże. Wystarczy jak kładka będzie otwarta cały czas dla pieszych, a jak podpłynie jednostka, to niech obsługa ją otwiera i tyle. Nie widzę sensu, żeby jednostki wodne czekały 45 minut, żeby przepłynąć.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7