Kładka to sukces, ale potrzebne poprawki

Opinie do artykułu: Kładka to sukces, ale potrzebne poprawki.

Z ostateczną oceną funkcjonowania kładki przez Motławę na Ołowiankę warto się jeszcze wstrzymać, ale pierwsze dni po jej otwarciu już dostarczają garści przemyśleń na ten temat.

Tłumy spacerujące po kładce na Ołowiankę, nie tylko w weekend, ale i w pracujący poniedziałek, są najlepszym dowodem, jak bardzo ta przeprawa była potrzebna. Nie znaczy to jednak, że wszystko działa w niej bez zarzutów.

Tłumy na kładce - zarówno w sobotni wieczór, gdy przeprawę otwarto, jak i przez ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kładka jest dla mieszkańców czy dla turystów?

raczej nie wydaje mi się, żeby jacyś mieszkańcy jachtami do pracy pływali
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 6

o to chodzilo - 10 mln poszlo w bloto

a jeszcze wiecej pojdzie na utrzymanie tego i obsluge. Wiec im szybciej sie to zezlomuje tym mniej strat.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zawsze bedziesz miał wytłumaczenie ze jestes spóźniony bo pól godziny na opuszczenie kładki czekales

:)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo może z dwóch stron dojść do niej bez schodów?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

co za c*ule

na stronie miasta było napisane, że będzie podniesiona o równej godzinie na czas 10-30 minut, a teraz wpiep***** taki rozkład, brawo
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

15 minut to jest max, ile jest potrzebne dla statków. Większość przepływa swobodnie pod kładką, a jak nie wejdzie ten szpetny statek pseudopiratów, to jeszcze będzie korzyść wizualna dla miasta.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 4

zwroc uwage, ze "jako dzieci", tu dorosli zachowuja sie ponizej pewnego poziomu

bydlo sie rzucilo zamiast spedzic czas kulturalniej jak czlowiek myslacy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

"Kładka to sukces, ale potrzebne poprawki." :D Piękne! Jak za komuny! Innymi słowy "Zje*** i daliśmy komuś zarobić, a teraz widząc jakie to jest bez sensu wpadliśmy w panikę i wpakujemy jeszcze więcej pieniędzy w tę abominację cudając, że to sukces."
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 11

a dlaczego schody do kladki sa nieprzystosowane dla matek z wozkami, niepelnosprawnych, rowerzystow?
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pisałem własnie o tym już pod poprzednim tekstem :)

ale jakoś dziwnie większości pasowała wtedy proporcja 30 na 30 minut
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z jednej strony ceglana filharmonia, ale z drugiej strony szachulec z dominacją białego po stronie Ołowianki oraz biało-szary (z cegłami na parterze) apartamentowiec przy Grodzkiej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja bym proponował następujący rozkład jazdy dla kładki: 3x20 minut a czego "środkowa wartość" będzie dla statków.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

A gdzie blondi chciała bys miec w Gdyni taką kladkę czekam na propozycje toz budujemy :)

Teren portu jest zamknięty wiec gdzie? Juz wiem pewnie chodzi ci o ten strumy co ma ujście przy molo w Orłowie :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 21

Została zbudowana dla pieszych i nikt niebedzie pólgopdziny czekał aż zostanie otwarta dla pieszych.

Tak było w niedziele tłumy ludzi w oczekiwaniu na możliwość przejscia przez kładkę!
Jak przestanie byc atrakcja turystyczna to nikt nie bedzie chciał czekać!!
To kolejna paranoja jak zwykle bezmyślnych urzędasów co prostych spraw nie rozumieją trzeba im wszystko tłumaczyć.Kładka dla pieszych powinna byc cały czas tylko otwierana gdy ma przepłynąć statek i ponownie opuszczona.
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ludzie kochani, ze zwykłej kładki zrobiła się taka sensacja, że tylko parady przez centrum brakowało.

Ręce opadają.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 8

wazne

Nie wiem czym się inteligencja pomorza podnieca? Przeciez to kawałek czegoś co się tylko podnosi !!! Naprawde slow brakuje na
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 14

Ja z Gdańska

Powiem krótko,jak dzieciaki na Przymorzu pierwszy raz zobaczyły windę to jeździły nią całymi dniami.Oby nie było podobnie z ta kładką,może się właścicielowi motorówki to spodobać ! Proponuję otwierać rzadziej !
popieram tę opinię 86 nie zgadzam się z tą opinią 13

Ktoś tu powinien bardzo porządnie puknąć się w pustostan (już nawet nie głowę) kładka miała skracać drogę np do pracy.od jutra wracam do starego rozwiązania i lecę przez most. Kasa wyrzucona w błoto!
popieram tę opinię 125 nie zgadzam się z tą opinią 22