Klub Mam

Witam,

Jako młoda mama zastanawiam się nad Klubem Mam (http://www.klubymam.org) w Straszynie lub w Pruszczu Gdańskim. Ewentualnie nad organizowaniem tego typu spotkań w straszyńskej świetlicy wiejskiej. Co myślicie o tym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Klub Mam

Super! Będe codziennie :) Głos na Straszyn!

Również jestem za Straszynem ;) Problem polega raczej na tym aby znaleźć odpowiednie lokum dla Mam z wózkami i aby więcej Mam chciało w tym uczestniczyć niż 2 lub 3. Po za tym uważam, że powinien być ktoś kto by chciał to prowadzić aby nie było to prowadzone wybiórczo.

Z tego co wiem, coś się chyba dzieje od czasu do czasu w świetlicy wiejskiej. Może znajdą się mamy.

Być może i dzieje się. Tego nie jestem pewna w 100%. Wiem tylko tyle co dowiem się w necie z lokalnych stron.

Z przykrością stwierdzam, że chyba nic z tego nie będzie :( Świetlica wiejska w Straszynie jest za tym aby udostępnić lokal ale przy małym zainteresowaniu nie powstanie Klub Mam w Straszynie :(

STRASZYN TO WIOCHA WIEC NIE MA SIE CO DZIWIC

PP, chyba sam jesteś wiocha.

oj chyba ktos sie czuje urazony ale taka prawda heheheh

Straszyn - wieś w woj. pomorskim, w pow. gdańskim, w gminie Pruszcz Gdański

nie ma co ukrywac wies!

Tak. Czuję się urażona mentalnością ludzi, którzy nic poza wpisaniem hasła na wikipedii nie robią i myślą, że są cwani.

Straszyn ma status wsi ale ten kto zna tą WIEŚ to wie, że to tylko nazwa. Straszyn to małe miasteczko. Ma kilka sklepów, urzędy takie jak poczta, szkoła, biblioteka czy świetlica wiejska. Ma Radę Sołecką i Sołtysa. Ma w miarę dobrze prosperującą komunikację. Coraz więcej dróg i ścieżek dla pieszych jest budowanych.

Może w Straszynie wiele brakuje i daleko mu do np. Gdańska ale przynajmniej nie miałam do czynienia z ludźmi, którzy są wredni i podli. I jestem dumna, ze tu mieszkam!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prosze cie dziecko uspokoj sie :-)
nikt ci nie zabral lizaka hahaha

tez tam mieszkam i jest to dziura zabita dechami wiec nie pisz mi tu o poczcie szkole i bibliotece hahaha

wioska i nic tego nie zmieni

a jesli masz jakies kompleksy z tego powodu to sie przeprowadz :-)

Straszyn to owszem wieś ale do zabitej dechami to raczej daleko. Ktoś tu dawno na prawdziwej wiosce nie był. Mamy tu praktycznie wszystko... Mi brakuje tylko koleżanek do kawki :p

cos czuje ze tego samego bedzie mi brakowalo po przeprowadzce :)

To ja czekam ! :)

czy powstalo cos takiego juz w Straszynie gdzie mamy sie spotykają z maluszkami???

Niestety nie :(

Mamuśki chodzicie ze swoimi maluchami do swietlicy>>?ja mam 4latka i prawie roczna dziewczynke.Nic sie nie dzieje w tym StRASZYNIE.
Zagląda tu ktos ??;-)

To masz taki sam zestaw jak ja :) Wczoraj byłam z nimi w świetlicy był teatrzyk Czerwony Kapturek. Coś czasami się dzieje.

A z ktorej czesci Straszyna jestes ja Mlody straszyn.kolo stacji statoil.

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...