Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co?

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z Bojana. Zapowiadało się całkiem dobrze do czasu, kiedy żonie zaproponowali wstąpienie do wspólnoty ja zaś odmówiłem przystąpienia i płacenia narzucanych haraczy określanych, jako "daniny". Wstąpienie do wspólnoty wiązało się z podpisaniem deklaracji posłuszeństwa oraz odprowadzaniem dziesięciny, byłem świadkiem płacenia jałmużny dla kościelnego asystenta i od tego czasu wydawało mi się dziwne i podejrzane. Przechodziłem wewnętrzne rozterki, ale fakty mówiły same za siebie. Ostatecznie widziałem, co zrobili z moją żoną, która porzuciła dom i dzieci. Wyprowadziła się z domu i zamieszkała w siedzibie tej destrukcyjnej w mojej ocenie wspólnoty zrywając całkowicie kontakt z rodziną. Starałem się dotrzeć do żony, ale zagrożono mi sądem.
Chętnie poznam ludzi poszkodowanych przez tą organizację po to żeby otworzyć otwartą dyskusję i wymianę doświadczeń, czym tak naprawdę jest ta wspólnota, co o niej wiecie i co o niej myślicie i jakie macie doświadczenia związane z Koinonia Jan Chrzciciel. Prosiłbym o merytoryczną spokojną i wywarzona dyskusje z poszanowaniem słowa i zasad prywatności oraz nie używania języka nienawiści.
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 5

Drogi anonimie nie musisz bać się moich słów. Przestrzegam przed tym, przeczytaj dołączony link to są prawdziwi kłamcy . Tacy jak Beata takich trzeba się obawiać.
https://londynek.net/czytelnia/article?jdnews_id=4653782&fbclid=IwAR16qq5BT5kP8EY9kRGMK2QINq6zaB1ghZE0bZRtvFv4wmipdf9X-L0GY6g
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

.licho nie śpi, i na dodatek jaki przyjemnie brzmiący nick
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szanowny Panie a Pańskie źródła to słucham proszę? Przykłady?. Pańskie słowa są to powielane kłamstwa skażone wiekami kościelnej ekspansji. Karmicie ludzi strachem i wiecznym potępieniem dla celów materialnych. Prawdziwa miłość, którą jest Bóg nie zna strachu. Panie nie masz czerpaka, a studnia jest głęboka J 4,11. Studnia z wodą to twoja podświadomość tam szukaj Boga to jest jego dar dla człowieka. Reszta to kłamstwa i obłuda by wykożystywać słowo boże dla własnych celów i do bogacenia się Jego kosztem jak to robią sekty religijne o których tutaj jest mowa.

Oko press... Biskup Życiński... Proszę mi nie robić takich rzeczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

https://oko.press/jedni-naciagaja-na-maryje-drudzy-na-ojca-pio/?fbclid=IwAR2VJMM45NrMkMFRYjyvi8UcEsSyVnP5xJw_s-qrrZieuoCWFrNAoR2TEeQ

@the raven napisałeś, że każdą z tych kwestii tu już wyjaśniałeś. Pewnie tak, ale forum czytają też nowi użytkownicy i niestety nie są w stanie samodzielnie dotrzeć do Twoich komentarzy. Jeżeli nie możesz ciągle pisać tego samego, to warto byłoby przywołać niektóre Twoje wypowiedzi choćby zamieszczeniem linku wskazującego interesujący temat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pozdrawiam Serdecznie ;)
I Dziękuję :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Każdą z tych kwestii ja tu już wyjaśniałem. Nie mogę ciągle pisać tego samego więc ograniczę się do sprostowań bez komentarza.
Nie wszyscy wierzą w tego samego Boga. Allah oraz bóg wyznawany przez żydów kabalistycznych nie jest Bogiem chrześcijańskim.
Katolicy nie uznają Maryi ani Świętych za bogów. Wierzą w pośrednictwo Tej, którą sam Bóg wybrał na pośredniczkę i oddał się w Jej ręce jako płód a potem bezbronne i niesamodzielne niemowlę. Wierzą też w świętych obcowanie, czego przykładów jest niezliczona ilość - wystarczy np. cokolwiek dotyczącego św. ojca Pio przeczytać.
Kościół nie zmienił żadych przykazań. Tekst jest dostępny w kanonie biblijmym, który Kościół katolicki utworzył na kolejnych soborach. To nie jest tak, że Bóg napisał Biblię i dał ją Adamowi i Ewie. Wraz z przyjściem Jezusa wiele spraw się wypełniło a prawa ludzkie bardzo wyraźnie zaczęły się oddzielać od Bożych. Od kamienowania prostytutek też odeszliśmy, podobnie jak od obrzezania czy zakazu zasiewania pola różnymi zbożami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak przeczytałem z tego postu sporo komentarzy. Spór pomiędzy ludźmi bez wiary i religijnymi. Proszę państwa, pismo święte, stary i nowy testament to autentyczne słowo Boże. Wasze spory są kompletnie bez sensu, obie strony mają swoje racje i obie strony się mylą. W temacie, każda religia jest zła. Tutaj bez dyskusji, kościół katolicki, wszystkie inne odłamy protestanckie itp. Jakakolwiek by to nie była religia w tym przypadku,
odejście od rodziny dla jakiejś chorej ideologii wpojonej przez jakiś kościół to chore i jest grzechem. Wierzymy w tego samego Boga ale jednak każdy ma swoje interpretacje, swoje wierzenia a przecież to pismo święte jest prawdą, wszystko co jest tam napisane to tak właśnie powinno być odbierane, to jest prawda. Jedni modlą się do świętych, do Maryi, mimo, że Bóg jest jeden i wszystko mamy w Bibli jak na wyciągnięcie ręki, inni ściśle obchodzą szabat, inni nie mogą dokonywać transfuzji krwi (chore). Jest słowo Boże i ono jest prawdą, kościół tworzą ludzie, nie budynek. Bez sukcesu można szukać tam Boga, jego tam najczęściej nie ma, on jest w nas. Pewne mury muszą runąć, katolicy łamiący główne przykazanie modląc się do Maryi czy swietych robiąc z nich bogów. Bóg jest zazdrosny o innych Bożków, czy modląc się do obrazków, figurek, wysławiając je(!) Tu przykład oryginału przykazania Bożego które przez kościół katolicki zostało zmienione na własne potrzeby:
,,4Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. 5Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą; 6a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich."

Pozdrawiam serdecznie Państwa. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W pełni zgadzam się z Twoją opinią dodam więcej kościół uwiarygadnia ich porzez nadanie asystenat kościelnego. Jak nie z tej to może z innej strony wkładają łapska do naszej kieszeni karmiąc strachem przed wiecznym potępieniem. W myśl zasady jesli chcesz coś od Boga to daj coś od siebie. My zaś wspólnota KGB zaopiekujemy sie tymi dobrami na boską chwałę. Obłuda do szpiku kości, żyją z tego całe rodziny wspólnoty KGB. Wolny rynek a frajerów nie brakuje na wolnym rynku. Ale żeby w dzisiejszych czasach handlować uzdrowieniami i nadzieją na lepsze życie nie do wiary jak prosto zmanipulować ludzi. A oni sami przyjdą i dary przyniosą. Ale i są tacy którzy wykożystają ich do rozwiazania własnych spraw czyniąc z siebie ofiarę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zawsze mnie śmieszy jak katolicy (czyli sekta - odłam Judaizmu) odnoszą się do innych sekt. Przecież to wszystko to sam, ma na celu zmanipulowanie ludźmi w ten czy inny sposób.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

https://gloria.tv/post/sW3AbdCvJLhT6ibCdPCE9AHNB
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opracowanie na podstawie artukułu "Ksiądz: Jak ja mogłem w to wszystko uwierzyć?. Pani Beata błogosławi i uzdrawia w Londynie, Siedlcach i Ostrołęce" autorstwa Pawła Chojnowskiego. Tekst ukazał się w magazynie "Duży Format" Gazety Wyborczej.
https://www.chlebznieba.pl/index.php?id=288
https://3obieg.pl/kgb-sekta-wyrosla-przy-kosciele-katolickim/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jan 70. Dziękuję za założenie tego wątku.Jest więcej poszkodowanych.Ujawnili się również tutaj.Właśnie się skrzykują.Trzeba się policzyć i zdecydować co dalej.Co do fanatyków czy też obsesyjnych lub też kompulsywnych wyznawców lokalnych denominacji to każdy rozsądny i w miarę światły człowiek widzi że to chore lub niekorzystne jest.Patrz inne wątki i artykuły prasowe gdzie wymieniana jest ta kontrowersyjna wspólnota religijna.Certyfikat czy też asystent od upadłego moralnie Kościoła i jego biskupa emeritusa tego nie zmienia.Dobrych Świąt i pomyślności w Nowym 2021 roku wszystkim uczestnikom dyskusji z tego wątku i forum.Chrońmy nasze rodziny i dzieci.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj Mateo wszystko wskazuje że Twó udział w tym watku nie jest mile widziany gdyż wnosisz dużo ciekawej treści, która nie jest mile widziana przez religijnych fanatyków.
Taka jest nasza rola walczyć z kłamstwem które zalewa kościół i wspólnoty z nim związane stułą kapłńską wypchaną pieniędzmi i kłamstwem o ich posiadaniu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sedno.Forum i wątek zaczął być mocno moderowany.Brak możliwości zamieszczania linków i dalszej dyskusji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobaczcie jak pięknie wpisują się w obraz coraz to bardziej kompromitującego się kościoła. Pomyśleć że ten sam kościół do opieki na koinonią wyznacza swojego asystenta kościelnego. Jedni warci drugich> https://info.wiara.pl/doc/259817.Wspolnota-czy-na-pewno-katolicka
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

rszum- witam Cię na naszym forum, proszę abyś napisał coś więcej o swojej sytuacji nie mamy tutaj żadnych tajemnic piszemy otwarcie gdyż taki jest cel naszego wątku na tym forum. Piszemy by ostrzec przed destruktywnym wpływem owej wspólnoty a resztę zostawmy odpowiednim organom.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzień dobry, proszę o prywatną wiadomość na forum, w kwestii Koinonii. Zajmowałam się nią, w innej części Polski. Potrzebuję ustalić kilka szczegółów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Wycięte drzewa na czarnej górze (18 odpowiedzi)

Czy wie ktoś z jakiego powodu w dniu wczorajszym na działce nr 8/50 wycięto wszystkie drzewa?...

Grzybiarze-klatwa ignorancji (11 odpowiedzi)

Moje cztery spotkania z grzybiarzami na prywatnej posesji i ciekawe scenariusze. - Pani na...

Telewizja naziemna (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy macie sygnał telewizji naziemnej, u nas tylko nieliczne programy,brak m.in....