Kokoszki - wysokie czynsze!!

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Moja biedna matka emerytka mieszkająca w mieszkaniu 40 albo 42m2 (nie pamiętam) zużywając niewiele wody płaci ponad 500 złotych.

To jest rozbój w biały dzień.

Ja się Pytam za co? Ani to centrum ani to plaza. Bloki z płyty. Massaaaakra.

Odnoszę wrażenie że to wspólna zrzutka na tych co mają w d*pie i nie płacą wcale.

Czy wy też macie takie kwoty? Mieszkam na Ujeścisku, mam 61m2 i czynsz zimą 450 latem ok. 350 i to za 3 osoby z wodą!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kokoszki - wysokie czynsze!!

ja place w zime ok 800zl dla mnie to tez jest rozboj w bialy dzien;/ w lato jak nie ma okresu grzewczego to ok 500zl. to jest smiech na sali;/ do tego mam kredyt na mieszkanie i nie jest za wesolo. jak bym wiedziala ze tutaj sa takie czynsze to bym nie kupowala mieszkania, ale nikt mi nie powiedzial tego eh.... ale czy mozna cos z tym zrobic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co widzę to wszyscy tak płacą na tym osiedlu.

Chciałem się usadowić bliżej matki ale aby jej pomóc - ale to byłaby głupota. Już wolę sie przejechać z 3 razy wydać na paliwo niż dopłacać 400 złotych do czynszu za mniejszy metraż.

Bloki ocieplili - FAKT - fundusz remontowy widziałem u mniej około 100 zł za 40m2
Zdębiałem. Ja za 60m2 mam 9,50 zł - za całe mieszkanie. Ogrzewanie chyba za saune - dwa razy wiesze zaliczki i opłaty stałę niż u mnie. Ale ja mam licznik. A tam co trzecie okno otwarte...

Ludzie obudźcie się. Popytajcie znajomych. Nawet w płycie na innych osiedlach są duże mniejsze stawki. Ktoś z was robi jeleni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja również jestem przerażona wysokością opłat za ogrzewanie - to główny składnik czynszu. Fundusz remontowy jest wysoki u niektórych ze względu na wzięty kredyt na ocieplenie budynku. Ale to ogrzewanie - masakra! Co można z tym zrobić?? Gdzie pisać?

zaliczka na konserwacje bieżącą i na eksploatacje, może ktoś wytłumaczy szczególnie na to 2 o co chodzi bo kasują co miesiąc 30 złotych. Jak to jest możliwe, że na przymorzu mieszkanie o tym samym metrażu i przy braku liczników na kaloryferach i wiecznie odkreconych ma co roku zwrot i czynsz wychodzi w granicach 400 zl??? tj chore płacić zimą czynsze w wysokości 600 zł!! Tak samo płace zaliczke na co i na co zamowiona osobno co to ma być?

sprzedaj - nie rob tragedii......... ;) UCIEKAJ z SM czy wspolnotą wieksza nigdy nie wygrasz, probowalem :/ w innej dizelnicy....... nie wygrasz! dzis place 180zl letni i 250 za kawalerke ale bez podzielnika ciepla i mam tamten teren gdzies.

widać,że chybs tylko jednej osoby dotyczy problem wysokich czynszów inni się jakoś nie wypowiadaja....???

W tym roku to już w ogole kosmos.

Rośnie cena wody oraz cena prądu. Podobnie rosną koszty zatrudniania osob. Płąca minimalna zwiększa się co roku, a zwykle spółdzielnie mieszkaniowe zatrudniają wielu pracowników. Jeśli zależy Wam na optymalizacji kosztów, dobrze jest zastanowić sie nad utworzeniem wspólnoty mieszkaniowej, która jest znacznie tańsza w utrzymaniu niż spółdzielnia.
Skontaktuj sie z tą firmą:
Inwemer Gdańsk 80-383 Gdańsk ul. Czerwony Dwór 8a tel.: +48 502 628 083
Powinni Ci wyliczyć koszty obsugi technicznej oraz sprzątania bloku.

Teraz to się wydaje tak tanio.....

Inne tematy z forum

Nowa Cegielnia (4 odpowiedzi)

Kameralny kompleks powstaje w Kokoszkach. Dzielnica ta od lat sukcesywnie rozwija się zachowując...

Sianowska Polana (6 odpowiedzi)

Lokalizacja inwestycji umożliwia sprawne poruszanie się po całej aglomeracji trójmiejskiej, tym...

Psy bez smyczy mam juz dość! (246 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...