Kółko graniaste, czworokanciaste

Sieroty po peerelu, chłopcy radarowcy i chłopcy komsomolcy zostali wyekspediowani na boczny tor i pozostały im nisze, takie jak to forum. Intelektem nie grzeszą, żadnej oryginalnej myśli nie są w stanie wygenerować, więc żadnej kariery gdzie indziej nie zrobią, jako że ich zainteresowania sięgają jedynie od buzi do rączki. Monotonia ich wypowiedzi jest na poziomie psa ogrodnika a repertuar, a jakże, ograniczony do poszczekiwania i wycia.

Usiłują się ratować przed społeczną marginalizacją tworząc forumową tajną grupę wsparcia do zadań specjalnych - plucia, obsikiwania, miotania inwektyw i wypisując bzdety pod zwielokrotnionymi nickami. Tworzą w efekcie kółko, ale to nie przypomina kółka, powiedzmy, różańcowego - to kółko graniaste, czworokanciaste - komiczny skutek umysłowej infantylizacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

I tak oto tym krótkim opisem przedstawiłeś własną osobę.
Pozwól zatem,ze i ja sie przedstawię.
Jestem anonim i miło mi sie z wami dyskutuje. Taka mała darmowa rada ode mnie. Założ bloga ze starym starym satyrem z orunii,kompilacja waszych tekstów powinna dorównać niejednemu kabaretowi.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę, z tego komentarza, że nie uwzględnilem jeszcze jednej cechy mentalności członków kółka graniastego, czworokanciastego.
Otóż traktują oni słowa jak rzeczy, jak przedmioty. Postawione na forum mają stać i tworzyć fikcyjną wirtualną rzeczywistość. Czasemi służą jako pociski miotane pod adresem inaczej myślacych. Wystarczy, w ich mniemaniu, słowo wyrzec a ono działa samoczynnie, fizycznie. Nie są w stanie sprawdzić sensu słowa, a już połączenie słów w sensowną kombinację semantyczną przekracza ich mozliwości.

Niestety, drodzy Państwo, tak to nie działa. Trzeba bowiem Boskiej mocy by słowo ciałem się stało, a trudno bezbożników podejrzewać o kontakty z Boską mocą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Akcja = reakcja. Zawsze. Skoro wstawiasz teksty takie a nie inne, nie dziw się potem odpowiedziom takim a nie innym. I nie mieszaj w to boga, takiego czy innego, bo przy treści/wydźwięku większości Twoich postów to jednak spore nadużycie. Stąd zapewne (między innymi) niesmak u części czytających. Tyle.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Squirrelko,

Akcja = reakcja ?
Dlaczego kłamiesz?
Jeżeli mówisz o akcji i reakcji to musisz mówić o symetrii, o działaniach symetrycznych.
Czyli jeśli ja zamieszczam określony tekst z określonymi wyraźnie wyrażonymi tezami, to reakcją musi być podobny tekst z innymi tezami. Więc pytam - gdzie są te teksty moich antagonistów z ich tezami ? Jak widzisz twój komentarz jest niemerytoryczny.

Jeśli nie wierzysz w moje tezy, to sobie przeczytaj dywagacje zamieszczone pod tym komentarzem i sprawdź ile w nich merytoryczności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jednym słowem - kłamią wszyscy poza Psiną.
Cały świat jest zły i uwziął się na ratlera.
Oj bidulek.

Ty piszesz, że każdy kto się czegoś dorobił to złodziej, piszesz jak nienawidzisz ludzi itd. Więc my zadajemy ci pytanie - skąd tyle nienawiści, dlaczego tak nienawidzisz ludzi wierzących? Obrażasz kobiety, więc my cię pytamy o orientację? Dlaczego wstydzisz się swojej?

Powtarzam psinko, ja ci szczerze tak po ludzku współczuje od momentu kiedy cię zobaczyłem z tym podkulonym ogonem błagającego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gryzoń zdumiony. Masz pretensje do mnie, że na Twoje akcje inni mają takie a nie inne reakcje?
Uuu... lipa, panie. W sensie brzoza, czyli pisz na Berdyczów;)
Ps. Reakcja rzadko bywa symetrią na akcję, procederek sprawdziłby się może u androidów z jednakowymi zaprogramowanymi reakcjami i zachowaniami. U ludzi mało realne. Jeśli nawet tego nie jesteś świadom, zapakuj się w kostkę Rubika i tam zostań. Albo poszukaj Szuflandii;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Squirrel
Rozumiem, w Twoim świecie 2+2 = 5 albo nawet 15, co mamy sobie żałować.

Więc po co ci znak równości ? Kłopoty z językiem czy z prawdą ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Łowczy to starszy pan, mający pretensje do świata, że w życiu mu nie wyszło - zarówno zawodowym, jak i osobistym. Teraz - na starość - został sam i nie ma nic. "S" go wywaliła, przytulił się więc do lewicy. Lewica pokazała środkowy palec. Teraz więc opluwa wszystko i wszystkich.
To rodzaj człowieka, który zaprzeczy, że niebo jest niebieskie. Najpierw pisał usilnie, że każdy kto się w życiu czegoś dorobił to złodziej i agent. Teraz - do tych samych ludzi - pisze, że żadnej kariery nie zrobią. Śmieszne? Nie, żałosne na maksa.

Sam jest znany z tego, że swoje życiowe żale wylewa na forum. Bo niby gdzie indziej? W pracy? Jak czasami jakąś ma to się nie odważy bo go wyleją. Do znajomych? Nie ma znajomych. Do obcych ludzi? Nie, bo w mordę dostanie. Do rodziny? Nie, jest samotnym staruszkiem przecież. To teraz wykombinował, że do całej reszty napisze, że oni tylko na forum się mogą wypowiedzieć. To już ręce opadają.

Co jeszcze? Zadawane są mu na forum konkretne, proste i logiczne pytania, mi.in. o to dlaczego tak nienawidzi chrześcijan, dlaczego wstydzi się siebie i swojej orientacji. Odpowiedzi zawsze, ale to zawsze BRAK.

Do tego wszystkiego opisałem jak przyszedł do mnie błagać o pracę, z jaką miną wyszedł, jak pies z podkulonym ogonem.

Ja cię nawet piesku ratlerku rozumiem. Jest mi ciebie tak po ludzku żal. Bądź zdrów. Ja nikomu źle nie życzę - nawet takim popaprańcom chorym jak ty.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

>Akcja = reakcja.

Na Ratlerka nie warto reagować, bo jedyną u niego reakcją jest ślina.
To zwykły dooreń.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żal mi go, szczególnie w okresie świątecznym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przerazajace - staruszek sam w domu, bez zony, dzieci, przyjaciol. Tylko sie powiesic. Pomozmy mu jakos.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziadulku, odpowiedz mi dlaczego boisz się odpowiedzieć?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziadku, czekamu na odpowiedź dlaczego jesteś podróbką Polaka?

Dziadek jest tchórzem, schował się pod swój kamień:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taś taś :)

Dziadulek jest tchórzem nr jeden wśród wszystkich postkomunistów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czołowemu komuniście Trójmiasta, zwanego łowczym, ratlerkiem, pieskiem, dziadkiem, twórcy grupy "łowcy kuroniówki", popierającemu komunistycznych prokuratorów - życzę wesołych świąt. Nie przejmuj się, że spędzisz je samotnie, bez rodziny, z butelką taniego wina/piwa i paprykarzu. Pamiętaj, że w wigilię nawet zwierzęta mówią ludzkim głosem - jest więc szansa, że istota tak chora z nienawiści do ludzi, chrześcijan, kobiet, ludzi sukcesu, kościoła katolickiego też tym ludzkim głosem przemówi.
Zatem życzę ci dziadku spokojnych świąt, spróbuj plucie jadem odstawić choć na te kilka dni :)
Bądź zdrów :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Prawda, strzel kielicha może na rozluźnienie albo co...

Prawda dowartościowujesz się pisząc o kimś z taką pogardą?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Myślę że prawda leży gdzie indziej. Wyrazy sympatii wobec łowcy nie wzięły się li tylko z internetowego forum. Podejrzewam jakieś osobiste porachunki.

Cross żal mi ciebie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co z wesołych świąt?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cross

Nie rozszyfrowałeś Prawdy ? Chyba niewłaściwie go interpretujesz.
On nie jest aż tak uczuciowy - tu masz do czynienia z manipulatorem, prymitywnym, ale manipulatorem. On celowo konstruuje taki komunikat, który, w jego umyśle, ma być prowokujący i irytujący dla odbiorcy. Tworzy taką skladankę inwektyw, jakby naczytał się Ga-, ga-, ga-zety i na niej usiłuje się wzorować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak naprawdę łowco mentalnie jesteś dokładnie taki sam jak on.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A propos paprykarza...
'Pół wieku temu z taśmy produkcyjnej zjechała pierwsza puszka 'Paprykarza Szczecińskiego'. Ryżowo-rybny przysmak zawdzięczamy temu, że Przedsiębiorstwo Połowów Dalekomorskich i Usług Rybackich 'Gryf' rozpoczęło wyprawy na afrykańskie wody. W jednym z portów pracowników 'Gryfa' zachwycił lokalny przysmak czop-czop z ryżu, ostrej papryczki pima i świeżych ryb. W PRL-owskiej wersji używano ścinków z zamrożonych bloków rybnych'.

Nie, nie odbiło mi - 'Przekrój' czytam najnowszy i trafiłam;)
Ktoś z Was ma przepis może na wersje autorską paprykarza? Zdarzyło mi się trafić na kilka wariacji, niektóre wyciskały łzy z oczu;)

No i nareszcie jakiś jakiś merytoryczny wpis nie zawierający jadu i polityki. ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dziadulku, masz już jabcoka na święta? Kupiłeś konserwę świąteczną? Czy może idzisz do MOPS-u?

> W PRL-owskiej wersji używano ścinków z zamrożonych bloków rybnych

Nie wiem, czy to syndrom tego, że wówczas nie było szczególnej alternatywy, ale wydaje mi się, że kultowy paprykarz z prylu był o niebo lepszy od tego, co się obecnie znajduje w sprzedaży.
Kiedy do Biedry wszedł "paprykarz z łososiem" to pierwsze partie były ok. Potem smakowało to już jak pies zmielony z budą i łańcuchem włącznie... tzn.. chrzęści, osći itd..Ohyda.
A przepis? Banał. Podsmażona ryba, starte na wiórki warzywa, ryż, koncentrat pomidorowy + skarmelizowana na patelni papryka (może być chilli, jak kto lubi).

Smaka mi narobiłaś. Chyba se po Świętach zrobię. Z Mansonowym sosem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

rzekła dziunia
po czym poczeła szykować salon ,pokazujac słuzacej i kamerdynerowi
gdzie maja postawic złote karafki i platynowe patery
zaraz zejdzie do podziemi zamczyska zaordynowac koniec moczenia pszenicy
i sprawdzac stan miekkosci rodzynek oraz maku
z wdziekiem roztłucze na głowie kuchcika makutre
po czym spocznie na brylantynowym sianku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czasami robię paprykarza ze śledzi. Odfiletowane świeże śledzie usmażone, potem na patelnię starte warzywa (marchew, seler, cukinia), pokrojony por, można paprykę i podduszanie. Na koniec wrzucamy w warzywa te podsmażone śledzie, dodajemy pomidory, paprykę w proszku albo grysie słodką i ostrą, podlewamy bulionem, wodą albo winem i zagotowujemy, na koniec ryż w ilości szklanka ryżu na dwie szklanki wywaru i w zasadzie gotowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

łowca, życzę ci wesołych świąt. budujące jest, że miasto wspomaga ciebie i innych potrzebujących.

http://www.gdansk.pl/urzad-miejski/Wigilia-dla-ubogich-i-potrzebujacych,a,96813
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze, ze sa tacy ludzie dobrej woli, ktorzy pomagaja.

Inne tematy z forum

Grajdołki (220 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...