Kompleks boisk przy szkole prywatnej

Witam. Czy ktoś się orientuje czy budowany aktualnie kompleks boisk przy szkole prywatnej (przed Netto) będzie dostępny publicznie po zakończeniu zajęć szkolnych?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kompleks boisk przy szkole prywatnej

Nikt tego nie wie, sala sportowa miała być dostępna dla mieszkańców dzielnicy, gdy skończą się zajęcia szkolne, ale niestety nie jest.
Dostępna jest tylko dla rodziców dzieci uczęszczających do tej szkoły.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jest dostępna, ale nie za darmo. Co chyba jest oczywiste.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie nie jest oczywiste, bo to szkoła budowana za pieniądze publiczne z naszych podatków. Mieszkańcy ( rodzice i dzieciaki z osiedla ) chcący sobie np. pograć w siatkówkę czy kosza powinni móc przyjść i móc pograć. Nie wszystkie dzieci uczęszczają do tej szkoły, bo tu jest tylko podstawówka. Nie mówię o prowadzeniu jakiś zajęć dodatkowych, za dodatkową kasę .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ta... Ciekawe w jakiej szkole każdy z ulicy może sobie wejść do sali i po prostu pograć.
Niektórym naprawdę w d... się poprzewracało.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy chodzi o Pozytywną Szkołę? Ona chyba nie jest prywatna, tylko za publiczne pieniądze.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzieee. Czy Wam się w głowach nie poprzewracało? Chodzę od dobrych 10 lat na sale gimnastyczne zimą i boiska przyszkolne latem, które wynajmujemy ze znajomymi do gry w piłkę. Nigdzie nic nie ma za darmo! Wszędzie sie płaci, i bardzo dobrze. Otwartych dla wszystkich sal gimnastycznych nigdy, nigdzie nie było odkąd pamiętam. Boiska to były osiedlowe czy przyszkolne kiedys i były otwarte ale wtedy wyglądały trochę inaczej i utrzymanie ich kosztowało zero złotych? Teraz jest ciut inaczej ale za to jest ta opcja wynajęcia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Osobiście wydaje mi się, że Panu, który rozpoczął ten wątek chodziło właśnie o to, czy można po zajęciach wynajmować salę osobom z zewnątrz :) bo tak jak Pan napisał właśnie w taki sposób jest to rozwiązywane w innych szkołach. Chcesz pograć wynajmujesz salę. Sama jestem ciekawa, czy taka możliwość jest w naszej szkole :) Pozdrawiam

Przecież pisałem, że jest :)
Cała sala na godzinę kosztuje 150 złotych + 8% VAT. Pół sali, czyli w sumie jedno boisko, za połowę tej kwoty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za info :) a są stworzone jakieś sekcje np. siatkówki, czy na razie grają zorganizowane grupy znajomych?

Nie mam pojęcia...

Chodziło mi o to czy boisko na wolnej przestrzeni będzie pod kluczem i dostępne tylko podczas zajęć szkolnych. Budowali Orliki dostępne dla każdego. Znam taki kompleks boisko przy szkole który jest dostępny po 16.00 dla każdego bezpłatnie nawet po zmroku do 21 światła zapalane przy 5 osobach na boisku. Znam orlik oddalony 1km od szkoły który jednak szkoła używa do zajęć wf. Dostępny dla każdego z priorytetem dla zajęć wf. Tutaj jednak mamy napis szkoła prywatna więc zastanawiam się jak to będzie. Oczywiście na razie to chyba tylko sam dyrektor wie jak to będzie funkcjonować. Przydałoby się takie boisko w naszej dzielnicy dostępne publicznie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaka prywatna szkoła? Napisane jest Pozytywna.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od miesiąca tamtędy jeżdżę i cały czas wydawało mi się ze to napis Prywatna ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

szkoła jest publiczna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Budowany jest mały plac zabaw przy kladce do auchana. Teraz powstaje kompleks boisk przy szkole. Jesli bedzie dostepny dla kazdego a nie zamykany po zajeciach to swietna sprawa dla dzieci na rekreację. Brakowalo tu w okolicy tego typu inwestycji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam nadzieje ze na nowym boisku te bramki da sie usunąc spod tych koszy do koszykówki. nie wiem kto im projektował to boisko ze bramka stoi dokladnie pod koszem...

Inne tematy z forum

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

W co inwestować w XXI wieku? (26 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...