Koncert Galowy z udziałem Ivo Pogorelicha z okazji 25-Lecia polskiej Filharmonii Kameralnej Sopot

Na zaproszenie orkiestry podczas koncertu wystąpi światowej sławy pianista Ivo Pogorelich. Całością dyrygować będzie założyciel Polskiej Filharmonii Kameralnej Sopot – Wojciech Rajski. Jest to jeden z cyklu sześciu koncertów uświetniających ten Jubileusz.Podczas Jubileuszowego Koncertu Galowego będziemy mogli usłyszeć:„Krzesanego” Wojciecha Kilara, Koncert fortepianowy nr 2 ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ide na koncert!

ale wolalbym aby gral Chopina...

a jak się ubrać

przy takiej pogodzie???

ja mysle ze kalosze i kombinezon to w sam raz ;) nie no taki żarcik w sumie to nie wiadomo zbytnio jak sie ubrać. byleby tylko nie zmarznąć ;))

POGODA

najlepiej sprawdzać pogode na www.icm.edu.pl

Piękny koncert

Wspaniałe, mocne wykonanie koncertu Rachmaninova przez Ivo Pogorelicha, musiało zachwycić wszystkich słuchaczy. Ale także dobrze dobrany repertuar całego koncertu (ciekawy Kilar) i bardzo dobre wykonanie przez orkiestrę.
Dziękuję za miły wieczór.
Gratuluję

koncert

Ivo był GENIALNY!!!

koncert

byłam, widziałam i słyszałam. Orkiestra na najwyższym światowym poziomie. A pianista??? Grał przepięknie.
Koncert mignął jak błyskawica... Drzewa szumiały, bo wichura była jak na morze przystało.... miało to swój urok... a i ptaszki udział brały.
Wolałabym na Ołowiance - bo moim zdaniem Opera Leśna do TAKICH koncertów sie nie nadaje. Ale ... wdzięcznam organizatorom i za tyle...

Inne tematy z forum

Ania Dąbrowska (8 odpowiedzi)

Ania Dąbrowska - Pierwsza Dama Polskiego Popu,  wokalistka, kompozytorka, autorka tekstów,...

Freelove Party | Tribute to Depeche Mode (4 odpowiedzi)

Walentynki w Montowni to czas na miłość bez granic! 14 lutego 2025 roku zapraszamy na wyjątkowe...

Spacer w Lumina Park Gdańsk (30 odpowiedzi)

25 października Gdańsk rozbłyśnie magią świateł! Premierowe otwarcie Lumina Parku - największego...