Konkurencja na torach do Warszawy. Pendolino dojedziemy do Zakopanego?

Opinie do artykułu: Konkurencja na torach do Warszawy. Pendolino dojedziemy do Zakopanego?.
Artykuł na temat: Kolej Gdynia-Warszawa

Jest zgoda na uruchomienie od 2020 r. połączenia kolejowego z Wejherowa przez Trójmiasto do lotniska Chopina w Warszawie. Połączenie obsłużyłby przewoźnik Arriva. Możliwe, że pociągiem pendolino pojedziemy także z Trójmiasta aż do Zakopanego.

Prezes Urzędu Transportu Kolejowego przyznał tzw. otwarty dostęp do linii kolejowej firmie Arriva na trasie Wejherowo - Warszawa Lotnisko Chopina. Jeśli dojdzie do uruchomienia wspomnianego połączenia, byłby to pierwszy pociąg łączący ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

lwow a nie zakopane

zakopane chyba po to zeby spasc z giewontu albo kupic oscypka. pociag do lwowa z gdyni to byloby cos sensownego na 100%
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a kiedy pendolino

do Insbrucku na narty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może pojedziemy jeszcze Pendolino do Wypi.z.do.wa Górnego

Ludzie przecież te pociągi w zamierzeniu mają być koleją dużych prędkości i powinny mieć dostosowaną INFRASTRUKTURĘ, natomiast pkp robi z tego jakąś komedię, byle by wycisnąć parę dodatkowych złotych. Jaki kraj, takie koleje.

Zakopane ekspresem

Żadne Pendolino do Zakopanego nie pojedzie, będzie natomiast kursował nadal pociąg EIC Giewont, który pozwala już teraz wczesnym rankiem wyjechać z Trójmiasta i być na obiad w Zakopanem (ok. 13stej). Połączenie jest, wystarczy sprawdzić rozkład jazdy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty (7) ... a po co on ma jechać z Wejherowa powinien jechać tylko z Gdyni a ta reszta niech sobie dojedzie SKM.

Tosmiechu warte jest podniecac to sie moga tylko wiesniaki z prowincji.Pociag z Amsterdamu do Londynu przejazd 3,5godziny!!

cena biletu 230zł!! W Polsce mamy stary złom na torach na dodatek bardzo wolny i płacimy za to jeszcze wiecej niz na zachodzie!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To czym jezdziło sie w latach 80 tych to kosmos.Podróż z Radomia do Szczecina trwala 16 godzin. Nigdy wiecej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kogo prosiliście?

Kasjerkę? Radzę kupować przez internet. Nie lubię pendolino, ale z zakupem "obok siebie" nie miałem nigdy problemu.

Szcerze mówiąc nigdy nie miałem z tym problemu.

A przerabiałem różne opcje. Może w Twoim przypadku nie było już miejsc przy jednym stoliku?
Co nie zmienia faktu, że kupno pendolino to zbrodnia popełniona na PKP i ktoś powinien za to pójść do więzienia.

Ankieta...

Co to za tendencyjna możliwość odpowiedzi w ankiecie "Czy połączenie Trójmiasta z Zakopanem pendolino to dobry pomysł?" - "tak, pociąg pendolino oferują komfortowe warunki podróży"??

Owszem, połączenie pendolino z Zakopanem to dobry pomysł, ale to absolutnie nie oznacza, że pendolino oferuje komfortowe warunki podróży! To ciasny i niewygodny pociąg, tyle że szybki. I tylko dlatego to dobry pomysł.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowe trasy

Jak zwykle zadęcie! A SKMki łączącej Pruszcz z Wrzeszczem i dalej to się nie da wprowadzić? SKM powinna jeżdzić od Tczewa do Wejherowa> Od razu zmalałyby korki na Trakcie św.Wojciecha
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam nadzieje ze PKP zdechnie

i zastąpią ich przewoźnicy prywatni kierujący się rachunkiem ekonomicznym a nie dotacjami z państwowego żłoba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

aż do Zakopanego ?!

o, qrde aż do ZAKOPANEGO!? Nie może być

Pisz po polsku

nazwa własna PENDOLINO jest nieodmienna. Jak można dojechać gdzieś...pendolinem, czy popijać kakałem. Nie kaleczcie języka polskiego.

PKP

po co PKP oddaje ta linie innej spolce zamiast sama wprowadzic taka trasę, nie rozumiem. I jeszcze lokomotywy nie maja, śmieszne

W zupełności mi wystarczy stwierdzenie, że jest zwyczajnie drogi, niezbyt grzeczny człowieku.

Nie ustawiany - wiem z doswiadczenia, ze MTM ma zawsze najlepsza jakosc za najnizsza cene.

Nie ma rownych, chociaz ostatnio Eurovia depcze po pietach.