Konkurencja na torach do Warszawy. Pendolino dojedziemy do Zakopanego?

Opinie do artykułu: Konkurencja na torach do Warszawy. Pendolino dojedziemy do Zakopanego?.
Artykuł na temat: Kolej Gdynia-Warszawa

Jest zgoda na uruchomienie od 2020 r. połączenia kolejowego z Wejherowa przez Trójmiasto do lotniska Chopina w Warszawie. Połączenie obsłużyłby przewoźnik Arriva. Możliwe, że pociągiem pendolino pojedziemy także z Trójmiasta aż do Zakopanego.

Prezes Urzędu Transportu Kolejowego przyznał tzw. otwarty dostęp do linii kolejowej firmie Arriva na trasie Wejherowo - Warszawa Lotnisko Chopina. Jeśli dojdzie do uruchomienia wspomnianego połączenia, byłby to pierwszy pociąg łączący ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ARRIVA to SZROT

ARRIVA to SZROT i brak kompetencji, zero przestrzegania procedur. To dziki zachód
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Eee tam

Jedzie w nieskończoność
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pendolino dojedziemy do Zakopanego?

Jedźcie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drobny to sam jesteś hahaha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dojechać do Chopina to żaden problem

Niech zrobią bezpośredni dojazd do Modlina.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

no ty tylko latasz na mamusi kanapie palcem po mapie ...pissuarze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

podróżowałem Pendolino kilkakrotnie w tym roku

i jedno jest pewne - klasa 1 zawsze full, w klasie 2 i Warsie min. połowa miejsc zajęta.
Rentowność mają i to widać! więc po co pisze, że bilety EIP są za drogie? Chyba nie jechałeś nigdy...
Komfort lepszy niż w samolocie czy swoim autem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pendolino to niech lepiej porządek zrobi z usługami gastronomicznymi w pociągu na lini której jeżdzi teraz...

bo to co się dzieje w tamtejszym tzw.Warsie to zakrawa na pomstę do nieba ostatnio jak stałem po kawę to babka jak chciała zamówić 2 jajecznice w Iławie to pani tam pracująca zapytała kucharzy którzy głośnymtonem odparli że to nie pora na jajecznicę i że jak chce to może na nią czekać ale dostanie ją na końcowym przystanku w Gdynii . To są jaja jakieś kompletne bilety po 229 i 150 zł ludzie płacą i jeszcze stojąc samodzielnie w kolejce i chcąc zapłacić takie teksty przy ludziach . Do Zakopanego to ludzi będą na końcowym przystanku chyba ambulansem odbierać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przy dużym obłożeniu

To będziesz decydował co najwyżej gdzie i z kim chcesz stać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodzina 2+2 jedzie samochodem

Taka prawda
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Minimalnie? Ale u kogo? W OLT Express?

LOT na przyszły weekend 358zł za osobę, proszę bardzo - faktycznie minimalnie drożej.
Nie było by żadnego problemu gdyby u nas nawet coś takiego jak linie lotnicze nie musiało okazać się wałkiem. A tak to ja chętnie dam się przewieźć Niemcom, Szkotom czy Węgrom skoro oni potrafią zaproponować lepsze środki transportu niż my sami. Nie lubię np Polskiego Busa ale jeżeli alternatywą jest drogie pkp, jeszcze droższy Lot albo niedrogi, ale jadący ponad 6,5h (wobec 4,5) SuperPKS to ja dziękuję...

A z Ryanairem to pewnie jest drugie i trzecie dno bo oczywiście są te zakusy, żeby wywalić lotnisko Chopina z wygodną lokalizacją (pewnie deweloperzy już czekają na ziemię) i przenieść wszystko do Radomia, Modlina czy mitycznego CPL. Wtedy się zacznie to co mamy na innych podmiejskich lotniskach na świecie - specjalne pociągi, specjalne autobusy, specjalne taksówki - wszystko oczywiście za cenę x5, bo nie będzie już wyboru i możliwości, żeby pasażer mógł sobie chamsko przylecieć za normalne pieniądze i jeszcze bezczelnie pojechać z lotniska autobusem miejskim za 3,40zł.

I nazwijcie mnie Januszem i Grażyną podróżowania, ale ja zarabiam naprawdę przeciętnie i bez różnicy mi czy w domu mnie trzymają patrole milicji w stanie wojennym czy zaporowe ceny.

obstawiam, że będzie to 800 zł

w porywach do 1000...

Bilet na TLK / IC koszt 80 zł, bilet na EIP 230 zł. Jak te ceny maja sie do siebie ?

Kto ma jeździć tym Pendolino ? Kogo na nie stać ? A jak będzie w przypadku Zakopanego ? Jeszcze drożej ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sama prawda
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

199pln to raczej wakacji nie zapewni

Tyle kosztuje Gdynia-Bielsko-Biała - a to podobna odległość.
Choć można spodziewać się próby urwania "bonusów" od ceprów napierających na Zakopiec...

Za ile do tego Zakopanego ?

Czy wreszcie nastąpi przełom i będę mógł wybrać się całą rodziną 2+2 Pendolino do Zakopca i przy tym nie zbankrutować ? Czy w końcu będzie nam dane zapłacić za wszystkich jakies sensowne 500 - 600 zł za przejazd na wakacje i z powrotem ?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie