Kontrabasista

Temat dostępny też na forum: Kontrabasista
Opinie do spektaklu: Kontrabasista.
Patrick Süskind
Kontrabasista

"Kontrabasista" to tylko pozornie opowieść o muzyku zasiadającym w ostatnim rzędzie orkiestry symfonicznej. Naprawdę to historia opowiadajaca o człowieku rozpaczliwie samotnym, bezsilnym i wypalonym. Człowieku, który w trochę śmieszny, a trochę smutny sposób ratuje się tym, że bezustannie "zagaduje" swoją indywidualną katastrofę...

Reżyseria: Jacek ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto!

Byłam (własnie wróciałam :) ), widziałam, warto!!!

Tyskie ma juz 375 lat!!!

jeśli masz ochote poprawić sobie humor to Dariusz Siastacz jako Kontrabasista z pewnością tego dokona:)
jeśli nie wiesz jaki instrument w orkiestrze jest najważnieszy to on Tobie to powie:)
jesli chcesz zobaczyć jakie piwo naprawdę pije Dariusz Siastacz to koniecznie idz do Teatru MIejskiego:)
Szacunek dla Pana Dariusza za sugestywność!!!

Tyskie ma juz 375 lat!!!

jeśli masz ochote poprawić sobie humor to Dariusz Siastacz jako Kontrabasista z pewnością tego dokona:)
jeśli nie wiesz jaki instrument w orkiestrze jest najważnieszy to on Tobie to powie:)
jesli chcesz zobaczyć jakie piwo naprawdę pije Dariusz Siastacz to koniecznie idz do Teatru MIejskiego:)
Szacunek dla Pana Dariusza za sugestywność!!!

To jest...

najlepszy spektakl jaki widziałam. Przez ironię i groteskę ukazane jest smutne życie samotnego kontrabasisty zasiadającego w ostatnim rzędzie. Spektakl jest zabawny w czasie trwania, ale po wyjściu z teatru pozostaje myśl o miejscu człowieka w świecie.

do w-wa również zawitał ;)

Do Wejherowa również Kontrabasista zawitał:) Miałam okazję skorzystać z tej okazji- wyciągnęłam do WCK na spektakl mojego chłopaka, który woli oglądać przez dwie godziny, jak ktoś spawa niż iść do teatru. A wyszedł zachwycony- więc moim zdaniem to mówi samo przez się ;-)

Kontrabasista jest fenomenalny- świetny jest mały udział widzów w przedstawieniu i uczucie, iż Kontrabasistę znamy już od dawna.. Brawa dla aktora!

No no!!!!!

Brawo! A jednak można jeszcze zachwycać. Można zrobić dobry i zajmujący a jednak nie banalny spektakl. Gratulacje dla reżysera (Jacek Bunsch) i oczywiście dla Darka Siastacza. Panie Korwin czas wziąć się za dyrektorowanie a reżyserię niech pan zostawi lepszym...

sredni...

Zamysł dobry , wykonanie średnie bo nic nie przebije ,, Kontrabasisty" w wykonanu Jerzego Sztura!!!!!!!!!!

Opinia

Bardzo dobry, mądry spektakl. Dobrze się bawiłem. D. Siastacz okazał się nie tylko znakomitym aktorem ale ma zadatki na prawdziwego kontrabasistę. Warto obejrzeć.

Mile spędzony wieczór

Byłem na jednym z ostatnich przedstawień kontrabasisty - naprawdę piękny spektakl. Ukazuje dramat człowieka, jak niepowodzenia zawodowe w świecie muzyki przenikają do jego życia prywatnego, zamieniając je w groteskę, samotną wegentację... Brawa dla D. Siastacza - Pozdrawiam i dziękuję :)

Niebanalna historia, niebanalne przedstawienie, niebanalny instrument-- 'w kształcie gruszki lub...' ;-) widownia rzeczywiście gra i dobrze się bawi. warto.

:)

Nie bez powodu otrzymał 2 lata pod rząd nagrode najlepszego aktora na scenie letniej (jest dobry nie tylko na scenie letniej)

!

Darek jestes znakomitym i za malo wykozystywanym aktorem, pozdrawiam i zycze wiekszej kariery

Darek jak zwykle genialny:)

Kotrabasita

Rewelacja !!! wątek humoru, ale również żal, smutek . Wykonanie profesjonalne
Naprawdę polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kontrabasista

Wspaniały spektakl. Natomiast szczególne brawa należą się aktorowi, który świetnie kontaktuje się z publicznością.Życie każdego z nas to także spektakl.

spektakl bardzo dobry, aktror świetny, brawa

Życie to

Ukłony dla Pana Darka - profesjonalność i życiowy aspekt sztuki....udany wieczór - Polecam !!!

Gra aktorska świetna.. Niestety sama sztuka śmiertelnie nudna..Chociaż prawdy tam przekazane są jak najbardziej życiowe.

DARKU!!!

ZAWSZE W CIEBIE WIERZYŁEM...JESTEM DUMNY

Zapraszam wszystkich lubiących Teatr Miejski im.Gombrowicza w Gdyni na nowe forum,można wymienić opinie,zostawić namiary na bilety lub skomentować spektakl czy napisać coś miłego lub nie o każdym aktorze:)

://www.teatrgombrowicza.fora.pl/

???

to ja chyba byłam na innej sztuce :)
Albo aktor miał naprawdę zły dzień...

OKRADANIE LUDZI

TO JEST TRAGEDIA WSPOLCZESNOSCI

???

???

Gratulacje....

Naprawdę genialny spektakl ...

DOBRY SPEKTAKL

Dobrze wymyślony przez reżysera i dobrze zagrany przez Siastacza. Chyba lepiej niż przez Stuhra.

Inne tematy z forum

Karnawał zwierząt (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Karnawał zwierząt . KARNAWAŁ ZWIERZĄT CAMILLE SAINT-SAËNS BALET Świetna...

Avenue Q (26 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Avenue Q . Avenue Q na podstawie oryginalnego pomysłu Roberta Lopeza i...

Na gorącym uczynku, czyli Kolejny wieczór kawalerski (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Na gorącym uczynku, czyli Kolejny wieczór kawalerski . "Na gorącym...