Kontroler biletów: praca (nie) jak każda inna

Opinie do artykułu: Kontroler biletów: praca (nie) jak każda inna.

Mężczyzna wyłamujący drzwi autobusu i wskakujący do portowego kanału, nauczycielki, które przepiły pieniądze na bilety autobusowe dla klasy czy ciosy patelnią w głowę - to tylko niektóre przygody kontrolerów biletów w Trójmieście.Robert sprawdza bilety w gdańskich autobusach i trolejbusach od trzech lat. Przyznaje od razu, że już nic go nie zdziwi. Był już szczuty psem, a raz zamiast biletu dostał gazem pieprzowym w oczy.- Często pasażerowie bez biletów są agresywni, choć to nam zarzuca się ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kobuvh

Jak to jest możliwe że my mamy mieć dostęp od siebie a kontroler biletów ma to w duipe jak zwucisz mu uwagę to powiedział że go to nie dotyczy

Autem taniej i wygodniej

Dlategi unikam komunikacji jak ognia,hamscy kanarzy,tłok,smród i co najważniejsze autem jezdzi sie taniej!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba brako cierpliwości kontrolerom

Jechalam autobusem do pracy kiedy sympatyczny kontroler podszedł do mnie prosze bilet do kontroli powiedział. Problem był taki że mając miesieczny bilet nigdy nie byl na miejscu w mojej torebce w której jak mówiłam wożę cały majątek , wysypałam całą zawartość na siedzenie i mówię że jak ma pan troche cierpliwości to proszę poczekać aż znajdę. Kontroler ze śmiechem to lepiej niech już pani nie szuka bo dojedziemy na p.Etlę autobusową a my już musimy wysiąsc.Zrobiło się wesoło.

posłowie, POLICJANCI STRAZNICY MIEJSCY CZY RENOMA TO CWANIAKI

posłowie jeżdżą za darmo bo tak jest uchwała jak ci nie pasuję idź do urzędu miasta masz prawo to twoje podatki które idą do kasy miasta POLICJANCI STRAZNICY MIEJSCY czy Renoma to nie cwaniaki tylko w czasie pełnienia obowiązków służbowych ( kontroli ) są zwolnieni z opłaty za przejazd zgodnie z uchwałą RM GDAŃSK po pracy nawet kanar może dostać mandat ponieważ renoma jest tylko wykonawcą zlecenia a ich pilnuje ZTM GDAŃSK więc ludzie nie piszcie jeżeli nie wiecie bajek usłyszanych od kogoś kto nie ma pojęcia

CZYTAJCIE PRZEPISY

jak nie ma za co kupić biletu idzie się do MPSU dostaje zaświadczenie i jeżdzi się za darmo, a nie z lenistwa tłumaczy się że nie ma zaco . Są odpowiednie instytucje które wydaja odpowiednie dokumenty. Przechodząc na czerwonym świetle jak ci policja mandat wypisuje to co też wina policji że się zamysliłeś i są źli? Wsiadając do komunikacji miejskiej masz obowiazek skasować bilet po wejściu do pojazdu poczytajcie regulamin ZTM bo wsiadając do niego automatycznie go akceptujecie jak się nie czyta to później sie ubliża kanarom co nie? jesteście kozacy to policji w czasie wypisywania mamdetu powiedzcie ty rąbana hieno zobaczymy ile oprócz mandatu zapłacisz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

KANAR?

Kaki to ptak? Co śpiewa tak? Bileciki do kontroli:))

Tabor w Gdańsku

A ja mam kartę miejską na cały Gdańsk i mieszkam na Stogach, A kto wie jaki tabor tam dojeżdża? To część moich pieniędzy wspiera nie wiem co?

matylda

czy kontrolerzy pracują w sylwestra???

jak były te czasówki to w regulaminie było, że masz prawo

przejechać po stracie ważności biletu do następnego przystanku lub możesz przekroczyć 2 minuty. Dałeś się sfrajerować

Bilety są za drogie

Całodzienny normalny: 12 zł. Tyle to zarobi się w Mc Pracy w półtorej godziny. No, tam akurat często zatrudniają studentów, którzy za całodzienny płacą połowe mniej. Utrzymanie nowych pojazdów też jednak jest drogie. Sytuacja bez wyjścia?

dobre

widze że kanar przydatny jest... leszcze mają jak dowartościować :)

Cwaniaki

Kanary to cwaniaki sama byłam świadkiem jak do nocnego wparowała ich 6 i oblegli biednego chłopaka, ok rozumiem należał mu się mandat tylko szkoda że kanary zaczęły się pytać ile ma kasy i wzięli całą kasę do łapy bez wypisania mandatu . Najlepszy był jeden kanar który leciał przez pół autobusu pytając ile masz ile masz...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

postawa roszczeniowa

jak ma byc lepiej w tym kraju jak chodza tu tacy ludzie jak Dunia

w kazdym

autobusie, tramwaju itp, oraz na wiekszosci przystankow jest informacja na temat granic. Wiec moze zacznij czytac, a potem wypisuj bzdury

Ania

Przyznam sie ze za starych dobrych czasow kiedy to nie mialo sie samochodu rowniez jezdzilam na gape:).. a gdy juz postanowilam wyrobic i zaladowac karte miejska musialam wyprowadzic sie z gdanska.. mysle ze moje winy zostaly odkupione..;) pozdrawiam

A ja myślę,że sprawdza się niemyślących albo ubezwłasnowolnionych. Kontroluje i cenzoruje strona niudolna i słaba. Słabych się nie rusza.

A serce, panie Sielski, to mi twardnieje, jak słyszę o pochwale głupoty, zacofania,chamstwa i bezduszności i ośmielam się publicznie ogłosić swój PROTEST.Przeciwko nieudolnemu państwu zarządzanemu przez ludzi , którzy cofaja dopłaty do leków chorym na raka,przeciwko władzy pieniądza,przeciwko nieudolnemu prezydentowi miasta Gdańska również,bo nie liczyłam na jego inteligencję i nie chciało mi się do niego od tych kretyńskich mandatów odwoływać. Redaktor pojedzie do Madrytu na przykład, tam Renomy nie ma, ale niech to pozostanie dla nas słodką Tajemnicą...

...a łapanki to specjalność gestapo. Czy mentalności tych gestapowsko-posowieckich służb ktoś ma odwagę się przeciwstawić? Czy są jakiekolwiek narzędzia cywilno-prawne w tym kraju które chronią godność moją, Pana, Pani ?!

Pan redaktor o wielu rzeczach zapomniał napisać

jak na przykład o przetrzymywaniu (poza przystanek docelowy) pasażerów Z WAŻNYM BILETEM w pojeździe.

to jest chamska łapanka, nie kontrola biletów.

miałąś szczęście

Dobrze, że pod koniec dnia nie złapała cię inna kontrola I NIE WLEPIŁA kolejnego mandatu;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0