Kopmuter Odglosy

Witam co jakiś czas przy włączonych głośnikach bez włączonej żadnej muzyki radia i czego kolwiek,mam jakieś obce głosy prawdopodobnie jakies radio sportowe. Głośniki są na minimum wyciszone i wtedy słychać bardzo ciche ralacje w języku niemieckim. Skąd to się bierze???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kopmuter Odglosy

Zważywszy na treść innych twoich wpisów, zalecam zmianę działu na http://forum.trojmiasto.pl/Zdrowie-c1,50.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

interferencja połączona z zakrzywieniem czasoprzestrzeni czasem tak się dzieje jak UFO blisko przelatuje - zgłoś do isztar ona zajmuje się niewytłumaczalnymi zjawiskami i prowadzi Forumową Komórkę Śledczą , najlepiej na pw ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

mniej wódy, powinno pomóc

Jesli mieszkasz na durnej Oruni to się nie dziw...złóż wniosek o rewitalizację...Lub głosuj inaczej

Oczywiscie, że jest to możliwe.
Mój przypadek, kiedyś stroiłem telewizor, nomen, omen stał pod ścianą za którą mieszkali sąsiedzi. Przy przeszukiwaniu kanałów dojrzałem zarysy jakiejś gry komputerowej. Ledwo można było poznać że to gra gdyż obraz był tak nie wyraźny. Zawołałem brata i stwierdziliśmy, że to musi być obraz z monitora u sąsiadów, zza ściany.

Urządzenia działąją na okreslonych częstotliwościach. Czasem te częstotliwości nakładają sie na siebie. Poza tym, najprostsze urządzenie typu radio można zrobić z kawałka drutu, kondensatora, głośniczka i źródła zasilania. Takie coś zwykle znajduje się w głośniku komputerowym.

Sa nawet lepsze cuda. Nie wiecie pewno, że można kraść prąd bez wykorzystania kabli ! Trzeba wykorzystać w tym celu specjalnie przystosowany transformator, który będzie "kradł" pole elektro-magnetyczne jakiegoś dużego źródła prądu. Na przykład stacji wsyokiego napięcia. Oczywiście taki proceder jest nielegalny.

> Przy przeszukiwaniu kanałów dojrzałem zarysy jakiejś gry komputerowej. Ledwo można było poznać że to gra gdyż obraz był tak nie wyraźny. Zawołałem brata i stwierdziliśmy, że to musi być obraz z monitora u sąsiadów, zza ściany.

Wieki temu, kiedy zajmowałem się montażem anten satelitarnych, jeden z Klientów zgłosił reklamację, że kiedy snieg pada, to mu obraz prawie znika, ale przed zniknięciem jest tak słaby, że na ekranie TV widać nalepkę przyklejoną do czaszy anteny :D

To, co piszesz, jest oczywiście możliwe - ale wyłącznie jeżeli sąsiad ma grę z wyjściem na TV poprzez modulator. Coś tam się sieje na boki.

> najprostsze urządzenie typu radio można zrobić z kawałka drutu, kondensatora, głośniczka i źródła zasilania.

Najprostsze radio można zrobić z drutu w formie cewki, kondensatora, diody i słuchawek o wysokiej impedancji. To typowy odbiornik detektorowy. Ale już głosnika nie podłączysz.
Poza tym - odbiera to tylko silne stacje z modulacją amplitudową. Nie wiem, czy jeszcze takie są :)

> Nie wiecie pewno, że można kraść prąd bez wykorzystania kabli ! Trzeba wykorzystać w tym celu specjalnie przystosowany transformator, który będzie "kradł" pole elektro-magnetyczne jakiegoś dużego źródła prądu.

Jasne, że można. Tyle, że ilość prądu, jaką zdołasz ukraść urządzeniem o wielkości autobusu, zaparkowanym np. w pobliżu linii przesyłowej WN czy trafostacji, wystarczy moze do zasilenia zegarka :)
Wyguglaj sobie termin "natężenie pola elektromagnetycznego" :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Znajomi (11 odpowiedzi)

Cześć, zastanawiam się dlaczego ludzie zamieszczają tutaj ogłoszenia o tym że chcą kogoś poznać....

Czy kobieta (40+),samotna matka może jeszcze znaleźć przyjaciela,partnera? (204 odpowiedzi)

Zastanawaim się czy to jeszcze mozliwe,aby kobieta po czterdziestce,będąca samotną matką mogłaby...

Realnej na spacer (4 odpowiedzi)

Koleżanki na regularne spotkania bez wchodzenia sobie w życie. Trójmiasto