Kora. Falowanie i spadanie

Temat dostępny też na forum: Kora. Falowanie i spadanie
Opinie do spektaklu: Kora. Falowanie i spadanie.

Kora fascynuje. Nawet, kiedy jej już nie ma, zostały evergreeny Maanamu i jej własna legenda. Może zachwycać, może obrażać, ale nikogo nie pozostawia obojętnym. Kora zawsze mówiła to, co myślała i z lubością opowiadała, jak istotną rolę w jej życiu odgrywają sny. Dlatego i my wyśniliśmy nasz teatralny sen o Korze w spektaklu "Kora. Falowanie i spadanie". Usłyszycie ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacyjny

spektakl! Czegoś takiego jeszcze na trójmiejskich scenach nie było. Życie Kory i Maanamu oddane w świetnej formie. A aktorka grająca Korę przeszła samą siebie. Miałem chwilami wrażenie że Kora wróciła i jest z nami na scenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rewelacja

Co za spektakl!!! Rewelacja, super oddany klimat Kory i Maanamu. Aktorka grająca główną szacun! Bardzo mi się podobało będę polecać znajomym i Wam wszystkim też polecam!

Polecam spektakl.

Polecam świetny spektakl. Muzyka na żywo. Aktorzy, klimat fabuła w 100% oddana Korze i Zespołowi Maanam. Miałem wrażenie, że jestem na koncercie. Bardzo podobał mi się fakt, że wszystko śpiewane i grane było na żywo.

Zdecydowanie polecam

Jestem zachwycona. Oby takich wydarzeń było więcej. Żadnego playbecku. Śpiew "Kory" i gitara "Jackowskiego" na żywo. Wzruszający!

Wspomnienia wróciły.

Lata temu byłam na koncercie Maanamu i w 100% na tym spektaklu wspomnienia wróciły. Świetna gra aktorska, śpiew i muzyka. Polecam.

Polecam

Polecam, świetny spektakl!!!

Super

Powrót do dawnych hitów, super głosy, gra aktorska na wysokim poziomie. Główna rola odegrana perfekcyjnie, gęsty, barwa głosu zbliżone do Kory.

Falowanie i spadanie

Super spektakl,świetna rola aktorów ,polecam

Falowanie i spadanie

Wybitna kreacja odtworczyni głównej roli. Aktorka zadbała o każdy detal: gest, mimikę sposób mówienia oraz niepowtarzalny ruch sceniczny Kory. Minimalistyczna scenografia pozwalała na skupienie się na wspaniałych tekstach Kory oraz grze aktorów. Jesteśmy zachwyceniei. Brawa dla reżysera oraz całego zespołu.

Tuż po spektaklu, postanowiłem podzielić się moimi wrażeniami z występu Bałtyckiego Teatru Dramatycznego z Koszalina w Sali Koncertowej Porty w Gdyni.
Artyści zaprezentowali sztukę Kora. Falowanie i spadanie". Scenariusz, to bardzo przemyślne połączenie faktów z życia Kory, zarówno tych zabawnych jak i tragicznych, przeplatane piosenkami z jej repertuaru.
Artyści z Koszalina zrealizowali swoje zadanie na bardzo wysokim poziomie. Spektakl, który trwa niemal dwie godziny, ogląda się z wielkim zainteresowaniem. Następujące po sobie epizody przeplatane piosenkami, są dobrze wyważone czasowo - nie ma czasu na nudę czy monotonię. Wykonawstwo muzyczne znakomite. Utwory Kory, to nie tylko miłe dla ucha piosenki. To ambitne utwory z przesłaniem, w większości wymagające, stanowiące dla ich odtwórców duże wyzwanie. Z tym zadaniem wszyscy wykonawcy, bez wyjątku, poradziły sobie celująco. Atrakcyjności spektaklu dodaje fakt, że wszystkie utwory oraz wiele partii gitarowych wykonywanych jest na żywo.
Swietna reżyseria. Wiele dobrych pomysłów (dla mnie najlepszy z helem), sprawia,że przedstawiona, raczej smutna historia życia Kory, nie pozostawia wśród publiczności takiego wrażenia. Cały spektakl, to synteza życia takiego, jakim jest z dozą humoru, emocji, politycznego absurdu, smutku i dramatu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobry spektakl , warty pieniędzy i czasu.dzo

Kora
Bardzo udane przedstawienie.

Falowanie i spadanie..

Spektakl - SUPER !!!!! Bardzo trafnie pokazane. Kora - rewelacja.Polecam.

Jestem mile zaskoczona całym spektaklem ️ Cała Kora w wielkim skrócie, wszystko co ważne przekazane, były wzruszenie i radość. Odtwórczyni głównej roli mówiła głosem Kory, jej gesty i mimika po prostu Kora. Moje gratulacje ️

Kora

Gabrysia Rewelacja !!!! Polecam

Super

Bardzo mile spędzony czas!!!Swietna muzyka I wspaniałe głosy Polecam z calego serca

Ania

super, super rewelacja ***
Chodzę regularnie na spektakle organizowane przez art time i są bardzo dobre. Wiem, że inne przedstawienia będą na takim samym wysokim poziomie aktorskim i organizacyjnym. Już czekam na kolejny termin, bilety kupione na Kolację dla głupca :)))

Odsprzedam lub zamienię

Odsprzedam 3 bilety parter VII rząd godz. 19.00 lub zamienię na godz. 16.00. Tel. 790 450 443.

Inne tematy z forum

Tydzień, nie dłużej... (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Tydzień, nie dłużej... . Teatr Kwadrat w Warszawie Tydzień, nie dłużej......

Puste miejsca (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Puste miejsca . PUSTE MIEJSCA Autor:Clàudia Cedó Reż.:Lena Frankiewicz...

Awantura w Chioggi (16 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Awantura w Chioggi . "AWANTURA W CHIOGGI" Carlo Goldoniego w reżyserii...