Korba LX hollowtech 2007
Kupiłem ta korbę w tamtym roku, zrobiłem może 8 tys. Na początku nic sie nie działo. Po pewnym czasie kiedy mokłem na trasie zaczęła skrzypiec jak cholera. W tym roku zaczął sie luz na łożysku z lewej strony. Na szczęście znalazłem w internecie taką informację że zamiast kupować miskę z łożyskiem za około 60 zł, jeżeli oczywiście sie dogadasz i będziesz mógł kupić tylko jedną. Można wybić domowym sposobem same łożysko z miski i nabić nowe . Za to jest problem z zakupem takiego łożyska, bo jakieś nietypowe ale cena o połowę niższa,ale można nabić łożysko o milimetr grubsze i tez będzie dobrze,no i nie ma problemu z jego zakupem cena ok 6zł za chińskie wydanie, lepsza wersja jakieś 20zl. Trochę było z tym problemu,ale sie udało.Pojeździłem dwa dni i znów czuje luz. Okazało sie że aluminiowa oska korby wytarła sie na łożysku. zrobił się rowek tam gdzie oś oparta jest o łożysko na jakiś milimetr. Chciałbym z góry podziękować za wdrożenie tak genialnego systemu.Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych.