Korespondencyjne wybory prezydenckie

Opinie do artykułu: Korespondencyjne wybory prezydenckie.
Artykuł na temat: Koronawirus - działania państwa, samorządów i służb

Wybory prezydenckie odbędą się w maju i będą przeprowadzane wyłącznie w drodze głosowania korespondencyjnego. Taką decyzję, mimo wielu głosów sprzeciwu, podjął w poniedziałek, późnym wieczorem, Sejm. Rząd otworzył też furtkę do przesunięcia terminu wyborów o tydzień, czyli z 10 na 17 maja. Wcześniej do dymisji ze stanowiska wicepremiera i ministra nauki podał się Jarosław Gowin, bo odrzucono jego propozycję ws. przełożenia terminu wyborów o dwa lata.

Ustawa w sprawie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

powtrarzasz się!

wypier papier z trójmiasta tu są normalni ludzie a nie tacy jak ty!

rozumiem że to sarkazm :)

rozumiem że to sarkazm :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

przecież was zostala garstka POteflony :D

w necie tylko drzecie japy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Podaj choć jeden argument za Kidawą lub innym kandydatem

nie masz żadnego, poza tym, że nie jest z PIS.......posłuchaj wypocin każdego z nich, oni nie wiedzą o czym mówią. jedyną opcją przeciw Dudzie jest Jakubiak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie przestańcie się tym jarać.

To i tak nic nie zmieni. Za pół roku będzie taki kryzys na świecie, że nawet nie macie pojęcia, jak szczęśliwi będą ludzie na jakimkolwiek etacie. Zacznijcie się zastanawiać co zrobicie w takiej sytuacji. Czy macie umiejętności, żeby zarabiać jakieś pieniądze, czy macie miejsce gdzie będziecie tanio mieszkać. To są ważne sprawy, a nie wojenka na górze. Saga z wirusem potrwa co najmniej rok. Wspomnicie moje słowa.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

masz całkowitą rację

czeka tę partię i dudusia trybunał stanu jak to się wszystko skończy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli teraz jak ktoś pokreśli, zegnie, oberwie kartę do głosowania to spędzi w więzieniu do 3 lat.

Czekamy jeszcze ustawę o obowiązkowym głosowaniu przez każdego obywatela RP pod karą 10 lat więzienia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

taki plan miał Miller
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ile tu płatnych troli z Po

Jw
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11

śmieszne są powiatowe urzędy pracy proponujące absolwentom szkół wyższych pracę w McDonald's
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

pisowcu!

musisz mieć bardzo maly mózg, skoro nie widzisz jak rujnują Polskę ci pseudopatrioci, pseudokatolicy i dyletanci ekonomiczni. powiedz no mi, gdzie to się poprawiło w twoim ciemnogrodzie? w w wymiarze sprawiedliwosci? procesy szybsze, sprawniejsze? w edukacji? klasy wieczorowe po 35 osób? czy w slużbie zdrowia z zamykanymi oddziałami co chwilę? to może jesteśmy już potęgą militarną z remontowanymi czolgami z lat 70tych i super flotą i lotnictwem? albo mamy większe poważanie na świecie? kto uzdrawiał tą gospodarkę? kaczynski? czy ogolnoswiatowy trend i okres hossy na świecie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

oddaj głos

Oddaj głos, żeby nikt nie oddał go za ciebie, wyślij kartę nie bądź bierny, właśnie teraz możesz oddać głos praktycznie z domu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja nie jestem z po ko czy czegoś tam... Ja jestem człowiekiem. Być może zagłosowałabym na AD. Ale życie jest dla mnie ponad polityką. Nie chcę głosować i tyle. Do sklepu nie chodzę, zamawiam wszystko online, zostawiają pod drzwiami, a ja odbieram. Nie będę ryzykować, mam różne choroby, nie będę ryzykować życiem, zdrowiem! Bo zwyczajnie chcę żyć!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

no cóż ten poseł był chyba przekonywujący mówiąc o Europei i Francji

bo PIS zagłosował przeciw

nie przesadzaj z tym, ze masz rozum

musisz mieć bardzo maly, skoro nie widzisz jak rujnują Polskę ci pseudopatrioci, pseudokatolicy i dyletanci ekonomiczni. lepszy rząd? a gdzie to się poprawi lo? w w wymiarze sprawiedliwosci? procesy szybsze, sprawniejsze? w edukacji? klasy wieczorowe po 35 osób? czy slużbie zdrowia z zamykanymi oddziałami co chwilę? to może jesteśmy już potęgą militarną z remontowanymi czolgami z lat 70tych? albo mamy większe poważanie na świecie? kto uzdrawiał tą gospodarkę? kaczynski? czy ogolnoswiatowy trend i okres hossy na świecie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam pomysla jak to mówi Ferdek Kiepski

Podzielmy Polskę wzdłuż Wisły !Na wschodnim brzegu niech mieszka suweren z wodzem i jego dworem,a na zachodnim,ludzie normalni!Po paru latach się przekonamy gdzie jest lepiej.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Szczególnie było to widać, gdy wszystkie media gadały jednym przekazem

śmieszny jesteś, czytaj mniej czerwonego szmatławca. A co do tego, że w Polsce jest coraz mniej polskiego - fakt, banda s****w w latach 90 wyprzedała wszystko co się dało za promil wartości, wtedy podorabiali się ci polscy bambersi, mający dzisiaj po 300 ha ziemi, ci bysnessmanii, którzy teraz brylują w rankingach najbogatszych. Prześledź to to się zdziwisz. Do tego wielu byłych komunistów nadal siedzi w polityce, w mediach czy w biznesie. Ci ojcowie przemian ustrojowych nadal są pokazywani w mediach. Jeśli nie dostrzegasz problemu to nic ci nie pomoże..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wybory korespondecyjne w normalnych warunkach to ukłon w stronę tej garstki osób które z przyczyn zdrowotnych nie mogą w wyborach uczestniczyć i mają niewielki wpływ na ich wynik. Głosowanie korespondecyjne dla wszystkich to tylko lekko przypudrowana dyktatura.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5