Korespondencyjne wybory prezydenckie

Opinie do artykułu: Korespondencyjne wybory prezydenckie.
Artykuł na temat: Koronawirus - działania państwa, samorządów i służb

Wybory prezydenckie odbędą się w maju i będą przeprowadzane wyłącznie w drodze głosowania korespondencyjnego. Taką decyzję, mimo wielu głosów sprzeciwu, podjął w poniedziałek, późnym wieczorem, Sejm. Rząd otworzył też furtkę do przesunięcia terminu wyborów o tydzień, czyli z 10 na 17 maja. Wcześniej do dymisji ze stanowiska wicepremiera i ministra nauki podał się Jarosław Gowin, bo odrzucono jego propozycję ws. przełożenia terminu wyborów o dwa lata.

Ustawa w sprawie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Demokracja! taki wynalazek :))

Supr ten dawny pomysł PO (już myślałem że oni tylko umieli kraść i żreć ośmiorniczki)- dobrze że moja partia PiS przyjęła taki fajny projekt.Będzie większa frekwencja i wygoda -tak powinno zostać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

i ta wypowiedź klempy : nie ma stanu wyjątkowego bo nic takiego sie nie dzieje , ku...a wyjdź z domu o ile ci pozwola , po jednej osobie do sklepu , szkoły zamkniete , przeczkola zamkniete zakałady usługowe zamkniete a ta nic nie widzi , ku..a slepa czy juz całkiem odbiło... pazerna na władzę bezkompromisowa partia , po trupach do celu ! Będziecie winni smierci setek ludzi , wówczas w normalnym kraju byłby trybunał stanu !!!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jestem zachwycony wyciem i bezsilnością ..

..pełowców i innych koderastów.Coś wspaniałego..tylko jakoś teraz nie słychać:konstytucja konstytucja!ps.Kaczyński rozegrał was jak dzieciaki w piaskownicy..ha ha ha! i przy okazji pozbył się"miękkiej fajki"z rządu pozostawiając jego partię w koalicji..bravo!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 18

Nie idę na głosowanie! Oddaję głos w domu korespondencyjnie!!!!

Super ten dawny pomysł PO (już myślałem że oni tylko umieli kraść i żreć ośmiorniczki)- dobrze że moja partia PiS przyjęła taki fajny projekt. Będzie większa frekwencja i wygoda -tak powinno zostać
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 15

apel do szyderców

W Ameryce wszyscy by się skupili- jak to zrobić, żeby nam to wyszło,
wybory, ciągłość państwa
jest potrzebna dla poczucia bezpieczeństwa i podejmowania działań w czasie pandemii,
wszystkim szydercom radzę przemyślenie swoich postów - pandemia nie kończy demokracji,
trzeba szukać bezpiecznych rozwiązań, miglancom migającym się od wyborów - wskazałabym na rozwiązania w innych krajach europejskich gdzie udział w wyborach jest obowiązkowy. Zacznijcie myśleć o Polsce - tak jakby myśleli Amerykanie o swojej ojczyźnie...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 13

a te kartki to sie bedzie do skrzynki pocztowej wrzucalo?

bo mnie to w sumie wszystko jedno czy postawie "X" w domu czy w komisji wyborczej
a do skrzynki to mam blizej nawet niz do miejsca gdzie zawsze glosowalem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

W Bawarii zmienili 2 tygodnie przed wyborami.

Epidemiolodzy twierdzą coraz zgodniej że epidemia będzie powracała na jesień i trwała do wiosny conajmniej 2 lata. Szczepionka najszybciej właśnie koło 2 lat. Jeśli więc nie korespondencyjne a normalne to kiedy? Przekładanie non stop co miesiąc? Pemanentna akcja wyborcza?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 37

Pis się boi utraty władzy.

Większość działaczy i członków pisu jest umoczona w aferę finansową. Oni boją się więzienia dlatego tak walczą!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 12

chętnie się zgłoszę

chętnie się zgłoszę do komisji- nie ma dla mnie problemu .....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Koronawirus

na papierze utrzymuje się 24 h otwierajcie ostrożnie skrzynki pocztowe w rękawiczkach a potem już tylko....ostrożnie do pieca
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Złoża oddane bezprawnie, po co konstytucją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak chcesz nie oddać głosu? Musisz otrzymana kartę zniszczyć, by ktoś inny

Nie zagłosował za ciebie i jej nie sfałszował. W ten sposób przyczynia się do przestrzegania prawa. Nie wolno niszczyć tylko karty kogoś innego A co później z resztkami swojej kartyzrobi to jego sprawa. Może ja odesłać na nowogrodzka jak chce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlaczego Suwerena nikt nie pyta?

A jest jeszcze referendum. Niech obywatele Polacy sie wypowiedzą na ten temat !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tajność głosu

Ustaea nie zgodna z prawem. Po drugie tłumy ludzi wyjdą aby zanieść kartę do skrzynki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

przecież wybory tajne są kołku zbożowy, tak stanowi konstytucja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z ogromną satysfakcją podetrę sobie 4 litery

Tymi kartami a potem wywalę przez okno. Mam gdzieś 3 lata.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ani one wolne ani uczciwe ani powszwchne ani wolne

Czekam na listonosza zeby odmówić odebrania karty do głosowania
Jak ja wrzuci do skrzynki to spalę te paczkę w jego obecności!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9