Korespondencyjne wybory prezydenckie

Opinie do artykułu: Korespondencyjne wybory prezydenckie.
Artykuł na temat: Koronawirus - działania państwa, samorządów i służb

Wybory prezydenckie odbędą się w maju i będą przeprowadzane wyłącznie w drodze głosowania korespondencyjnego. Taką decyzję, mimo wielu głosów sprzeciwu, podjął w poniedziałek, późnym wieczorem, Sejm. Rząd otworzył też furtkę do przesunięcia terminu wyborów o tydzień, czyli z 10 na 17 maja. Wcześniej do dymisji ze stanowiska wicepremiera i ministra nauki podał się Jarosław Gowin, bo odrzucono jego propozycję ws. przełożenia terminu wyborów o dwa lata.

Ustawa w sprawie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lemingu

Nikt nie siedzi w domu, bo by oddać głos musisz z niego wyjść. Ah Pisowcy gdybyście czytać się nauczyli zamiast jeden pod drugim takie rzeczy pisać. Zajęcia Z polskiego to chyba na TVP Oglądaliście.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

na to jest paragraf na to, co piszesz człowieku, zastanów się i nie siej defetyzmu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Naczelnik chce być forever... Tu nie chodzi o Adriana, tylko o sposób w jaki chcą go przepchnąć

Demokracja zmienia się w totalitaryzm. A gawiedź piszczy z radości.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

kochani ! przestańcie histeryzować!

W Szwajcarii się udało przeprowadzić wybory, w Niemczech się udało,
to nam Polakom też wyjdzie- mi się bardzo podoba,
wypiszę sobie wszystko w domu i odniosę do urny, o co ta cała histeria?
a poczta sobie zarobi...
Przestańcie histeryzować....
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 22

Biedaku, żal, że nic nie rozumiesz.

Nie kłócą się o to, kto ma być kapitanem, tylko o to, czy teraz wybierać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

każdego bezmózga można tak nazwać, a tacy oglądają tvpis...przypomnijcie sobie która partia była najbardziej przeciw wprowadzenie możliwości ( np dla przebywających w szpitalach) głosowania korespondencyjnego za poprzedniej koalicji PO/PSL. Dla tych z krótką pamięcią : pis...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

A co ty tak się teraz konstytucją przejmujesz?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inni może mają, ale ty nie. Albo świadomie kłamiesz, jak cały pis.

Jakie było bezrobocie w 2015, kiedy PO oddawało władzę po przeprowadzeniu Polski przez kryzys? Nie kłam, że 20%.
Nie kłam, że to PO wprowadziło gimnazja, bo nie było ich wtedy u władzy. Co nie zmienia faktu, że gimnazja to było dobre rozwiązanie. Cała reszta, o której piszesz to też kłamstwa albo manipulacje. Takie same jak cały czas sączone z tvpis.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

He he he!!!!!

Zawiedzioby jesteś, że cala jego partia go zignorowała, co? Nie bedzie rewolucji, ha ha ha!!! Dalej trzeb bedzie uczciwie żyć niestety.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przegra,ponieważ na wybory pójdzie tylko elektorat pisu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zobaczymy jak

Będzie ci się żyło za pol roku.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dostaniesz receptę na psychotropy, abyś wyszedł ze stanu całkowitego oderwania od rzeczywistości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czyli nagle niby będzie niebezpiecznie?

Wybory w takiej, korespondencyjnej formie odbyły się w Bawarii i jakoś nikt nie protestował, nie słyszałem, żeby te peowcy coś chrząkali na ten temat. Nagle pojawia sie taka inicjatywa w Polsce i wielki lament- platforma obywatelska krzyczy że życie ludzi jest dla nich ważne, no popłakałem się ze śmiechu bo przypomniałem sobie jak Tusek w obliczu klęski powodziowej stwierdził, że on im wójta nie wybierał i to byla w zasadzie cała jego troska o obywateli, albo przypomniał mi się ten geniusz Komorowski który wypowiedział się ekspercko, że woda się zbiera ale potem spływa- wujek dobra rada. No i oczywiście "wielka dama", wredny, samolubny babsztyl który w obliczu ataku zimy stwierdził "sorry taki mamy klimat", i to Wam jakoś nie przeszkadzało, a teraz wuelki krzyk bo trzeba kopertę z głosem zanieść zamkniętą na pocztę a nie oddać w ręce komisji w ktorych niejednokrotnie zasadają zdrajcy i ubecja.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

masowo niszczymy karty wyborcze

i odsyłamy je do Warszawy na Nowogrodzką
niech Konus kulawy liczy
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 14

w ustawie jest zapis

Ze poczta nie bedxie dzialac, a wiec nie bedzie roznosic pism z urzefu, rachunkow itp. Nie ma jednak mozliwosci przedluzenia terminow. Cos dla morawieckiego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wirus się utrzymuje cn 2 dni na papierze. A głosować mają wszyscy, także chorzy

I na kwarantannie. Kto odpowie za rozprzestrzenianie wirusa wśród osób z komisji liczącej głosy? Ile osób się zakazi przez to? Kto chętny liczyć głosy? A kto odpowie za zdrowe listonoszy i innych pracowników poczty?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Wybory

Słuszną linię ma nasza partia .Proletariusze wszystkich krajów ,łączcie się .Niech żyje nam nasz kochany Naczelnik. Wielki to człowiek . Łubu dubu ,łubu dubu niech żyje na prezes naszego klubu .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wygrana w pierwszej turze,

jak lewactwo dotrzyma słowa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3