Korespondencyjne wybory prezydenckie

Opinie do artykułu: Korespondencyjne wybory prezydenckie.
Artykuł na temat: Koronawirus - działania państwa, samorządów i służb

Wybory prezydenckie odbędą się w maju i będą przeprowadzane wyłącznie w drodze głosowania korespondencyjnego. Taką decyzję, mimo wielu głosów sprzeciwu, podjął w poniedziałek, późnym wieczorem, Sejm. Rząd otworzył też furtkę do przesunięcia terminu wyborów o tydzień, czyli z 10 na 17 maja. Wcześniej do dymisji ze stanowiska wicepremiera i ministra nauki podał się Jarosław Gowin, bo odrzucono jego propozycję ws. przełożenia terminu wyborów o dwa lata.

Ustawa w sprawie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

czas wyciagac ten krzywy rydwan pocztowy

za 350 tysiecy babo.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ktokolwiek krytykuje pis jest z automatu po...

dualizm polityczny tak wam mozgi wyprał ze nic innego nie dosrzegacie barany.!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

I na spacerek

Hipokryci z PoKo
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dobra.
Zaproponuj proszę, jak zapewnić tajność takich wyborów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybory korespondencyjne 2020

Abstrahując od sympati politycznych, myślę że wybory korespondencyjne lub takie za pośrednictwem inretnetu staną się kiedyś zapewne standardem. Już teraz wiele krajów stosuje taką formę głosowania (ostatnio Szwajcaria). Wybory w takiej formie nie muszą oznaczać oszustwa wyborczego. Choć takie jest możliwe w każdej z dowolnych form oddawania głosów ... Mimo to nie wierzę w to aby mogło być ono możliwe w dzisiejszych Polskich realiach. Opozycja zapewne nie pozwoliła by na to ... A co do wyniku majowych wyborów - przecież wszyscy go już teraz znamy, i nie musi oznaczać to oszustwa wyborczego. Poprostu z całej świty kandydatów na stanowisko Prezydenta RP wygra ten najbardziej kompetentny, a przgrani i będą twierdzić że ich oszukano ...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja się zawsze dziwiłem.
Po co Trybunał Konstytucyjny w kraju, w którym nie ma Konstytucji?
Kolejna synekura?
Trafiłem...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rostowski?

50 mld? Ha ha dobre. A skąd ta kasa jak budżet co roku zamykali z deficytem.na.poziomie 50mld... Ale trolling. Dosłownie jak spam ha ha
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli albo życie albo więzienie?

Nie narażę swojego życia any wziąć udział w pseudo-wyborach, które w sprzeczności z konstytucją wybiorą uzurpatora-urzędu-prezydenta. A jak nie pójdę z narażeniem życia, to pójdę siedzieć na 3 lata, bo "ukrywam kartę wyborczą nie wychodząc z domu"??? Czy oni się z osłami na łby pozamieniali? Nie wprowadzenie stanu wyjątkowego to jawne narażanie życia obywateli, rażące zaniedbanie urzędnicze ze skutkiem śmiertelnym dla wielu i plucie na konstytucje, która jasno mówi o postępowaniu w stanach nadzwyczajnych.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jutro idę na plażę.
Konto wyczyściłem.
Niech mnie zamkną!
Będę ofiarą reżimu.
A w kolejnym rozdaniu - prezydentem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wystarczyło obejrzeć lekcje tvp pis. to kwintesencja

kadr PISu - niedouczeni z prowincji dorwali się do władzy i krzyczą, że każdy może.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Głosowanie korespondencyjne zawsze wyglądało w ten sposób. Oświadczenie jest osobne od koperty z głosem - ląduje w spisie wyborców jako dowód głosowania, a zaklejoną kopertę członek komisji wrzuca do urny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzisiaj ciemniaku Polska została uratowana przed ruiną na 2 pokolenia

Albo posłuchaj ludzi którzy się znają albo zamilcz bo totalnego i**otę z siebie robisz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Twoj bolszewicki czerwony rzad wlasnie was skazal na infekcje i smierc.

A wy i tak ich popieracie, jak sowieci Stalina :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

I jeszcze odciski twoich palców na Marsa wyślą

Hahaha liberalne komuszki to potwierdzają zawsze że są ograniczeni intelektualnie i nie nadają się do rządzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1