Korespondencyjne wybory prezydenckie

Opinie do artykułu: Korespondencyjne wybory prezydenckie.
Artykuł na temat: Koronawirus - działania państwa, samorządów i służb

Wybory prezydenckie odbędą się w maju i będą przeprowadzane wyłącznie w drodze głosowania korespondencyjnego. Taką decyzję, mimo wielu głosów sprzeciwu, podjął w poniedziałek, późnym wieczorem, Sejm. Rząd otworzył też furtkę do przesunięcia terminu wyborów o tydzień, czyli z 10 na 17 maja. Wcześniej do dymisji ze stanowiska wicepremiera i ministra nauki podał się Jarosław Gowin, bo odrzucono jego propozycję ws. przełożenia terminu wyborów o dwa lata.

Ustawa w sprawie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a mnie zastanawia ...

jak to będzie rozwiązane. Zameldowana jestem w jednym mieście u rodziców, ale od dawna tam nie mieszkam, mieszkam z partnerem w innej miejscowości, może niedaleko, ale teraz widujemy się tylko przez internet z rodzicami, więc rozumiem że moja karta do głosowania zostanie dostarczona do rodziców i nie będę miała fizycznie opcji zagłosowania tak czy siak. Śmiech na sali, to jest zupełnie bez sensu, tym bardziej w czasie gdy meldunki nie są już obowiązkowe. A samo zagrożenie i tak będzie. Jedynym rozwiązaniem jest stan wyjątkowy/klęski żywiołowej i odroczenie o kilka miesięcy. G*wno mnie teraz obchodzą ich zmiany na stołkach, niech mają trochę honoru i pozwolą Polakom ocenić swoje działania za kilka miesięcy
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie karmić włochatej tłustej trollicy

Ciepło się zrobiło i wylazła z nory
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy Gowin ma pomroczność jasną?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

albo przez tam tamy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

a co to ma wspolnego ze strona trojmiasto pl?

czyzby upolitycznienie ?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

Chyba lepiej takie niż normalne, a co mieliby zrobić geniuszu? Konstytucję zmienić?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

...

No i historia zatoczyła koło - tak jak za wczesnego PRL-u władza będzie miała poparcie w głównej mierze lumpenproletariatu.
No i o to była gra w koronawirusa- zastraszyć, zmanipulować, a stawką społeczeństwo potulne jak stado baranów.
Nie znam nikogo kto by chciał zagłosować na urzędującego prezydenta, ciekawe skąd te wysokie poparcie w sondażach?
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 14

Niech robią co chcą i tak z żoną w tych wyborach nie weźmiemy udziału.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8

plan doskonały

Wy nie rozumiecie tego wielkiego planu małego człowieczka.
Będą głosować starsi, czyli elektorat długopisa - oni mają najmniejsze szanse na przeżycie, w tym czasie nie będzie już dla nich miejsc w szpitalach. Zaczną odchodzić na potęgę, czyli po spełnieniu swojego zadania będą już niepotrzebni. Oszczędności na emeryturach i leczeniu starych będa całkiem spore. Kumacie?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 11

Tik Tok ?
To za mało w 2020
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie mierz wszystkich swoją miarą.

Jak ktoś ma inne zdanie jak Ty to musi być pisowcem i to jeszcze ,,trollem" ?
Ochłoń człowieku , mało Ci emocji ?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 22

Nie ma to jak się dobrze ustawić!

Dlaczego nie ma limitu frekwencji wyborczej? Jak mam w rym d**ilnym kraju zamanifestować, że nie mam kogo wybrać? Pójście na wybory i oddanie pustego głosu to nie rozwiązanie, ni podbijam frekwencję. Potem długopis półmózg Adrian będzie mógł bredzić, że wybrała go większość Polaków bo frekwencja w wyborach była na poziomie przykładowo 60%.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zawsze na Millera
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawe czy dziadyga z Nowogrodzkiej sam pójdzie na pocztę i będzie ryzykować swoim życiem i zdrowiem.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 12

Chłopie, dlatego masz maseczkę i rekawiczki.

To jest bezpiecznie. Juz nie szukaj wymówek. Lepiej spojrz na swoja Kidawę 2020. Koń by się uśmial. Az żal tak slabej opozycji. Czuje ze wygramy w pierwszej turze.

Zosia z Moreny
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 18

Gdyby Kidawa dalej prowadziła kampanie

tak jak do marca Bosak by ja wyprzedził....
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

Apel do pracowników poczty

Idźcie na urlopy, zwolnienia lekarskie, nie bierzcie udziału w tej farsie. Nie pozwólcie aby waszymi rękami ten kraj stracił to, o co walczył 40 lat temu, nie pozwólcie zaprzepaścić 30 lat ciężkiej pracy. Nie bądźcie narzędziem w rękach psychopaty.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 11

Jeśli zrobisz szpagat to spoko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak sobie wybralismy.a opozycja ostrzegala.

Sprzedalismy sie za 500 plus
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

główny elektorat Pisu to obywatele 60+, a oni nie do końca są głównymi użytkownikami internetu...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3