Korki

Moze tak pomalutku zrobimy ranking najwiekszych korkow w miescie?
Wczoraj wracajac z pracy okolo 17 - stej na Armii Krajowej ciagnacej z Chelmu dlalej wpakowalam sie w giga korek na dobre 20 minut i nie wiem, czy to normalna sytuacja o tej porze, czy przypadek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Korki

anka napisał(a):

> Wczoraj wracajac z pracy okolo 17 - stej na Armii Krajowej
> ciagnacej z Chelmu dlalej wpakowalam sie w giga korek na dobre
> 20 minut i nie wiem, czy to normalna sytuacja o tej porze, czy
> przypadek?
Niestety nie, ale i tak to nie było jeszcze najgorzej. Jak zacznie się rok szkolny to zjad z Chełma ul. Armi Krajowej jest dość "powolny" , zdarza się że korek zaczyna się już przed ostania "kaładką" nad szosą...

ale ja jechalam w druga strone...Ze rano jest korek na psaie zjezdzajacym do Gdanska to sie juz przyzwyczailam, ale w druga strone o 17:00 bylam zaskoczona.

anka napisał(a):

> ale ja jechalam w druga strone...Ze rano jest korek na psaie
> zjezdzajacym do Gdanska to sie juz przyzwyczailam, ale w druga
> strone o 17:00 bylam zaskoczona.

Bo chyba to normalne, że o tej porze wracają ci, co rano robią korek na dojeździe do centrum... :)))

W tak moim zdaniem teraz jest luzniej, bo sa wakacje.
zobaczycie na pocztku wrzesnia jak korkow bedzie wiecej.. jak dzieci zaczna rodzice odwozic do szkoly.

Kiedy są wakację lub ferię to jadąc z Jasienia nie ma żadnych problemów.
Kiedy jest po wakacjach zaczynają się wielki korek.

Tia.. w wakacje jadąc z Jasienia rzeczywiście nie ma korków, ale tylko w strone Gdańska... zaś w drugą stronę jest nieziemski. Mogliby trochę wyregulować światła przy markecie. Ogólnie Jasień nie jest najlepszym miejscem do opószczania ;))

w strone jasienia sa korki nawet po 20 sam juz kilka razy stacilem okolo 30 min.A co to bedzie jesienia i zima?

Jak beda winiety na obwodnicy to zwieksza sie korki na ulicach 3miasta. Chyba nikla pociecha jest to, ze bedzie na zjazdach z obwodnicy...

duze korki sa jeszcze na zjezdzie z obwodnicy w Gdyni Cisowej. najczesciej w piatki latem, jak ludzie jada na polwysep. nie polecam rowniez ulicy morskiej w strone obwodnicy (polcam objechac odpowiedni odcinek drogi ulica chylonska, ktora biegnie rownolegle). analogicznie dzieje sie na ulicy morskiej do obwodnicy od strony polwyspu w niedziele wieczorem - rowniez polecam skrecic w chylonska, oczywiscie jezeli nie zalezy wam na zjezdzie na obwodnice.

Z tymi korkami w okolicy zjazdu z obwodnicy to prawda. Jak się czasami warszawka wybierze na Hel to w Piątek można zapomnieć o czymś takim jak szybka jazda obwodnizą :-)))

Jadąc obwodnicą w kierunku Gdyni lepiej jechać prawym pasem, bo wszyscy którzy jadą w kierunku półwypu stoją na lewym pasie i blokują go.

Inne tematy z forum

Gdzie skup złomu z dobrymi cenami ? (9 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście znajdę skup metali kolorowych z najwyższymi cenami ? Chodzi mi o miedź ,...

zarządzanie zasobami ludzkimi - studia podyplomowe (5 odpowiedzi)

Witam! Poszukuję osób, które skończyły zarządzanie zasobami ludzkimi na Uniwersytecie Gdańskim...

Nocleg w Gdańsku (41 odpowiedzi)

Witam :) Szukam noclegu w Gdańsku w dniach 17-19 maj. Czy ktoś może polecić hotel lub pensjonat...