Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam,

co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Też mam z tym problem, ciekawe co się stało.

pozdrawiam
TOM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

hey dzieki bardzo,ale za nic nie moge znalezc tego adresu!!!moge prosic o linka ???:) dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tam się i tak nic nie dzieje....
Fourplex.com.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

HEY,CZY MOZE KTOS WIE CO SIE STALO Z FORUM OSIEDLOWYM FOURPLEX !!!BYLAM TAM ZALOGOWANA ,SASIAD WRZUCAL FOTKI I ROZNE INNE TEMATY MIEDZY SASIADAMI FAJNE BYLY,CZY MOZE KTOS PODAC ADRES TEJ STRONY????BO MI WYSKAKUJE INFO ,ZE NIE MA TAKIEGO ADRESU!!!NIE WIEM CZEMU....DZIEKI BARDZO
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

My jesteśmy w trakcie wykańczania póki co cały się coś robi a efektów nie widać :( co by nie było to nie to samo co wykańczanie zwykłego mieszkanka... Ale miejmy nadzieję że na wakacje uda się już tam zamieszkać :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja akurat czekam na odbiór,niedługo mam nadzieję to nastąpi,są już posadzki i tynki wewnątrz a więc pozostała elewacja i ogród,mam nadzieję że w marcu już będę mógł wejść do mieszkania i ruszyć pełną parą z wykańczaniem.

Tak oczywiście.

Dzieki bardzo za odpowiedz. A te 18 pln to z materialem po Twojej stronie.?

Jeśli chodzi o schody to przymierzamy się na http://schody-dopke.pl/portfolio.html koleżanka robiła sobie u tego Pana schody widziałam i muszę przyznać, że są piękne i nie drogie. Jeśli chodzi o masełkowanie to warto zainwestować w to na lata a efekt również będzie nas zadowalać. Nasz fachowiec bierze 18 zł / m2 już z pomalowaniem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: WITAM

Zapraszam na forum osiedla Twin Park w kosakowie

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=442256&c=4&k=34

pozdrawiam
Wojtek

Witam wszystkich. Jestesmy juz rowniez po pozytywnym odbiorze.Tym razem wszytsko wygladalo duzo lepiej niz poprzednio.
Mam jednak pytanie, czy decydujecie sie na szpachlowanie calosciowe swoich mieszkanek i jezeli tak to czy orientujecie sie w aktualnych obowiazujacych cenach? 2 sprawa to schody, mozecie kogos polecic i ile to kosztuje?

Czesc wszystkim. Wczoraj odebralismy mieszkanko. Jestem zadowolony!!. male zastrzezenia mamy tylko do minimalnie nierownych posadzek, ale to jest wszystko do zaakceptowania. Mamy poddasze przygotowane do zagospodarowania, w tym okno dachowe. Jak sprawdzalismy gore to zauwazylem ze cieknie. Okazalo sie jednak ze poprostu zostalo uchylone i woda ciekla. Mame piwko. Parapety, drzwi wejsciowe i okna dokladnie zrobione. Wykonanie zewnetrzne rowniez ok. Niemoglismy sprawdzic trawnika bo jest bialo, ale mysle ze rowniez jest ok. Wszystko sie zobaczy na wiosne, to juz niebawem :). Piec chodzi jak burza, cieplo i przyjemnie. Jestesmy zadowoleni.

Pozdrawiamy sasiadow

Były nierówne sprawdzane poziomicą i po waleniu piętą kruszyły się ... szczególnie w rogach były bardzo niedbale wykonane !

"Ja" - a powiedz co z Twoimi posadzkami bylo nie tak ? Nierowne, sprawdzalas poziomnica? Pytam gdyz jestem przed 2 odbiorem , w czasie 1 nie zwrocilem na nie uwagi, gdyz nie podobalo mi sie kilka innych rzeczy i umknelo.

"JA" jestem sąsiadką przyszłą hehe :) Jesli chodzi o ogródek to dostałam informacje, że wszelkie prace związane z poprawkami ogródka i elewacji będą wykonane na wiosnę. Jeśli chodzi o trawnik to w miarę dogadania trawa również może zostać porządnie zasiana na wiosnę to samo dotyczy tych pomieszczeń gospodarczych które mają być stawiane na ogródku. Teraz przy odbiorze nie byliśmy w stanie wszystkiego sprawdzić gdyż padał śnieg i było to niemożliwe. Proszę szczególną uwagę zwrócić na posadzki... u mnie były w kiepskim stanie i później przy remoncie mogłoby się okazać że musimy na własny koszt wszystko poprawiać ale wg mnie z deweloperem naprawdę można się dogadać tylko trzeba być bardzo stanowczym wiadomo każdy sobie....

No tak, masz racje, co do drzwi mozna pokabinowac. W ogole to chcialem podziekowac Tobie ''jA'' za konwersacje, to pomaga. Jestem na bierzaco w kontakcie z tesciem I mowie mu na co w szczegulnosci ma zwracac uwage. miejmy nadzieje ze niebedzie duzo usterek. Powiedz mi jeszcze jak mozesz prosze jak wuglada sytuacje z wykonczeniem ogrodka, tzn trawa, plot I ogulnie stan zagospodarowania calej posesji?.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli chodzi o okna wszystko wydaje się być w porządku, brakowało tylko kilku zaślepek na tych "mocowaniach" od wewnętrznej i zewnętrznej strony. Natomiast drzwi jak to drzwi jest nowa uszczelka i muszą się one wyrobić z czasem, mnie osobiście bardzo drażni model drzwi konkretnie te szybki jedna pod drugą przez które wszystko widać od środka i od zewnątrz tzn. sąsiad stojący koło swoich drzwi wejściowych może śmiało podziwiać uroki salony sąsiada z naprzeciwka :( Ale mamy w planach wstawić drzwi dodatkowe w wiatrołapie i myślę że ten problem uda się nam rozwiązać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co mi mowiono to mieszkania sa ogrzewane do mometu odbioru. Jesli chodzi o parapety to nie jest to wielki problem, natomiast z ta ogrzewana podloga to juz tak!. My tez zamowilismy ogrzewanie podlogi, zobaczymy jak to bedzie wygladalo. Powiedz prosze troszke na temat okien i drzwi, czy wszystko ok??. Jakiej jakosci sa okna i drzwi jesli mozna wiedziec??.

Dzieki i milego dzionka.

No wlasnie mielismy kilka razy awarie ogrzewania podlgowego i caly tydzien nikt sie tym nie zainteresowal... Niestety na to juz nie mamy wplywu. Parapety powinny zostac przyszlifowane a bable usuniete. Poza tym w taka pogode powinno sie przywiazywac wieksza wagę do tego by te mieszkania miały ciepłe kaloryfery itp.

Dzieki Ja. Te sprawy z woda na scianach I bable to pewnie wina tego ze mieszkania stoja teraz na tym zimnie nie ogrzewane. Tak sie wogule zastanawiam czy ktos tego tam pilnuje. Dzisiaj nie uda mi sie byc na odbiorze, ale wysylam tam mojego tescia, ktory jest budowlancem w sobote. Sprawdzi wszysciutko I szczegulowo :-). Czy skladaliscie juz reklamacje co do parapetow I innych niedokladnosci?. Co na to wykonawca, jak sie ustosunkowal??.
Pozdrawiam sasiada....

Inne tematy z forum

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...