Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam,

co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

To tak odnośnie lotniska:

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Samoloty-beda-lataly-nad-domami-Mieszkancy-protestuja-n52625.html

Nie jest to dobra perspektywa, a i pewnie wszystkie inwestycje potanieją
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam, czy ktoś ma problem z kredytem na tą inwestycję? Mój doradca finansowy mówił, ze zna tego developera i banki nie chcą dać kredytu, bo developer nie będzie pełnoprawnym właścicielem gruntu do końca 2012. Jak to jest?? To jak wtedy kupujący będą właścicielami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Arek chyba nie można, bo wszystko z zewnątrz ma wyglądać jednakowo....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
Czy ktokolwiek zdecydowal sie na wymiane na inny model drzwi wejsciowych?

Dokładnie ,zgadzam się.

Nie. To inwestycja ojca pana Sieka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

to jest pierwsza inwestycja Sieka

http://www.tsinvest.pl/pl

A na ktory domek zarezerwowaliscie Mimi?

Potwierdzamy,my również mamy rezerwacje na drugi domek,ale czekamy na rozwiażanie sprawy z przepisem dzialki.Mam pytanko do osób ,które się ubiegają o kredyt oczywiście rozumiem jeżeli nie dostane odpowiedzi,

natomiast w jakim banku ubiegają sie o kredyt,czy mają rodzine na swoim i jaki mają okres kredytowania i z jaka ratą.Staram się porównać banki aby przed podpisaniem umowy moc jeszcze ewentualnie zmienić bank.Póki co nasz doradca zaproponował nam getin bo mamy mozliwosc dostania kasy na wykonczenie.Pozdrawiam wszystkich z osiedla fourplex.

My mamy rezerwację, także mam nadzieję, że nas nie zrobią...bo zdecydowani jesteśmy, tylko czekamy na załatwienie kredytu. Patrząc na cenę jest to faktycznie atrakcyjna oferta, nigdzie na obrzeżach Gdyni nie znajdzie się takiej...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mimi wlasnie wrocilem z targow...i co do dostepnosci to doradzalbym pospiech..naprawde kilka mieszkanek jest jeszcze dostepnych i to tylko z 2 etapu...jednakze obserwujac zainteresowanie oferta w Ergo Arenie jutro moze zostac zamknieta sprzedaz...poza tym szykuje sie lekka podwyzka cen...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mimi...tak jak plastikowy ludzik pisze. Kominek z płaszczem wodnym zastępuje w pełni ogrzewanie gazowe. Czyli ciepło przekazywane jest do instalacji centralnego ogrzewania i rozprowadzane jest po wszystkich pomieszczeniach.
Kwestii dostępności domków nie znam zupełnie. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kominek bez płaszcza wodnego dogrzewa praktycznie pomieszczenie w ktorym sie znajduje, ten z płaszczem wspomaga dogrzewanie wody w instalacji c.o.
Co do dostepnosci mieszkanek - w pierwszym etapie prawdopodobnie nie ma juz czego kupic, nie wiem jak jest z dugim a trzeci etap to praktycznie 2 kwartal 2013.

Dzięki za odpowiedz. To dosyć szybko domek urósł. Ciekawe czy pozostałe też tak szybko zbudują. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie z kredytem to jestesmy juz w sumie zdecydowani. Nie wiem czy to prawda, ale ponoc brak juz jakiegokolwiek mieszkania do sprzedazy...chyba sie zalapalismy w ostatnim momencie.
Kominek masz z mozliwoscia docieplania calego mieszkania? Czy tylko w pionie?
Sorki, że tyle pytań zadaję, ale ostatnio jest to u mnie temat nr 1 :)
Pozdrawiam

Z piecem jednofunkcyjnym może być pewien problem, bo jest mało miejsca na zewnętrzny zasobnik na wodę. Można założyć kocioł dwufunkcyjny kondensacyjny z wewnętrznym zasobnikiem i cyrkulacją ale to podwyższa koszt. Wtedy od razu woda w kranie jest ciepła oczywiście jak będą dobrze zaizolowane rury. Miałem ten sam dylemat i odpuściłem sobie. Zdecydowałem się na kocioł dwufuncyjny kondensacyjny w którym właśnie spaliny dodatkowo ogrzewają wodę. Piec jest w łazience więc odległości są niewielkie i nie powinno być problemów chyba że będą brane dwie kąpiele w dwóch łazienkach jednocześnie:)

Ja zawarłam umowę przedsprzedażną w formie aktu notarialnego, czyli pod okiem prawnika. Została nieznacznie zmodyfikowana, ale już nawet nie byłabym w stanie powiedzieć co tam zmienialiśmy.

Mimi... zainteresowałam się domem w momencie, gdy były jedynie fundamenty. Wtedy też odbyłam wstępną rozmowę z deweloperem i zdecydowałam się w ciągu kilku tygodni. Nie podpisywałam umowy rezerwacyjnej. To były same początki inwestycji, a umowa była skonstruowana niefachowo (podejrzewam, że teraz się to zmieniło). Właściwie moja rezerwacja polegała na słownej obietnicy złożonej Panu Siekowi, że jak załatwimy kredyt, to kupimy. Trochę to trwało i tu wielki ukłon w stronę dewelopera (choć nie mam pojęcia, czy to czyta) za wyrozumiałość i cierpliwość. Umowę przedwstępną podpisaliśmy w sierpniu. Na kominek się zdecydowałam, bo uważam, że to dobra alternatywa dla dość drogiego ogrzewania gazowego. Komin oczywiście buduje deweloper za dodatkową opłatą - 8640 taki był jego koszt.
Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do osób, które podpisały lub są przed podpisaniem umowy przedwstępnej. Czy konsultowaliście treść umowy z jakimś doradcą prawnym ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj. Tzn bede probowal zorientowac sie czy istnieje taka mozliwosc. Wolabym opcje pieca jednofunkcyjnego po rozmowie ze znajomymi posiadajacymi domy. Zalecaja wlasnie ze wzgledu na lepsza sprawnosc grzewcza np spaliny nie sa wyrzucane na zewnatrz lecz sluza w procesie podgrzewania wody, po odkreceniu kranu masz od razu niemal dostep do cieplej wody ze wzgledu na ciagle podgrzewanie wody w zbiorniku kotla ( normalny piec zanim ja pogrzeje mija troszke czasu ) itd. Generalnie temat dalej zglebiam czytajac fora i podpytujac sie dalej..
Co do umowy zamierzam ja podpisac na dniach...

Witam,jeśli mogę to zapytam dlaczego chcesz zmienić piec na jednofunkcyjny?czy już podpisaliście umowę przedstępną?jeśli tak to na który dom?Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...