Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam,

co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam, jeśli mogę to wypowiem się dla mimi my podjeliśmy decyzje zakupu drugiego domu gdzie jeszcze nie bylo zadnej wylewki.widzielismy tylko poczatek budowy pierwszego domu.budowa drugiego trwa od polowy wrzesnia a zakonczenie przewidywalne jest na koniec stycznia poczatek lutego.My sie zdecydowaliśmy na kominek ,bo to zawsze jakieś tansze ogrzewanie,oraz kominek stawia developer.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

co do kominka - przynajmniej opcja z plaszczem wodnym - to cena instalacji rzedu 10000-12000 + komin wiec w sumie ponad 20000. oczywiscie zwykly jest duzo tanszy, ale ja np. bede sie staral przekonac inwestora do zmiany pieca dwu na jednofunkcyjny oczywiscie z doplata z mojej strony.

Czy jest tu ktoś kto kupił mieszkanie z drugiego etapu?
Pytanie do Ann: czy kupilas mieszkanie ktore nie bylo jeszcze w ogole zaczete? Ile już czekasz na oddanie? Zdecydowalas sie na kominek? Jesli tak to czy robila to firma od dewelopera?
Z gory dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam

Przechodziliśmy z mężem podobne etapy decyzyjne :) Decyzja zakupu nie przyszła łatwo ;) Pierwsze podejście - super entuzjazm, póżniej po gruntowniejszym zapoznaniu się z planami co do lotniska - entuzjazm opadł prawie do zera ( stad pomysł na to forum). Jednak po długich rozważaniach postanowiliśmy zaryzykować. Do dnia dzisiejszego nie bagatelizuję tematu, ale jestem dobrej myśli, bo jestem zakochana w tej okolicy. Nie namawiam - absolutnie.

Tak,bo to zawsze taniej niżeli cały czas ogrzewac gazem,no i oczywiście robi to jakiś świąteczny klimacik.

xxy, zdecydowaliście się na kominek?

To,i tak wczesniej niż miała sie zakonczyc pierwsza budowa. my czekamy na drugi i zaczelam sie zastanawiac jakie moga byc koszta grzewcze w zimie tego naszego mieszkanka.

Z tego co się orientuję bank przelał przedostatnią transzę. Myślę, że to kwestia kilku tygodni. W środku są już tynki, nie ma wylewek. Na zewnątrz brakuje elementów wykańczających elewację. Poza tym chyba jest już wszystko.
Pozdrawiam

Dokładnie jest to pierwsza inwestycje tego developera.

Pan Siek obiecał październik, ale myślę, że w w tym miesiącu się nie uda. Obstawiam połowę listopada:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wydaje mi się, że to zawsze jakieś ryzyko. Równie dobrze może zbankrutować Hossa, czy Orlex i nie sądzę, żeby można było się przed tym zabezpieczyć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam!
Od niedawna również jesteśmy zainteresowani kupnem takiego mieszkania, jednak mamy małe wątpliwości co do wiarygodności dewelopera. Z tego co szukałam w internecie nie znalazłam żadnej wcześniejszej inwestycji, co wskazuje na to, że ta jest jego pierwszym przedsięwzięciem. Byliśmy na terenie budowy i póki co stoją dwa domy prawie skończone i trzeci w połowie. Gdybym miała kupić taki co już stoi to bym się nie martwiła, ale póki co widziałam tylko trawe... a jaka mamy pewność, że deweloper nie zbankrutuje? Jak się przed tym zabezpieczyc?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Domy są budowane z wysokiej jakości materiałów" z informacji jakie posiadam na obecną chwilę są to standardowe materiały. Obecnie domy budowane są z tego typu materiałów ale nie jest to najwyższa półka;) W tej chwili tak się buduje. Co do odległości od lotniska to martwi mnie ten 1km. Samoloty przy starcie mogą być naprawdę uciążliwe a przecież chodzi nam o spokojne i miłe spędzanie czasu z rodzina po ciężkim dniu pracy.
Pomocy w podjęciu decyzji ;))))

Czy ktoś wie kiedy jest odbiór pierwszych domków?

Ann,kiedy odbieracie klucze?

Owszem ma być lotnisko,jest wiele domów ,które będą mialy to lotnisko bliżej...Domy są budowane z wysokiej jakości materiałów,no i działki są wzacznej odleglości od lotniska co nie bedzie az tak zaklocac spokoju.My pojechaliśmy na miejsce budowy akurat przelatywał samolot i nie bylo go praktycznie słychać,dlatego też naprawde proponuje pojechac na budowe zobaczyc i ocenic.My podpisaliśmy umowe i chwili obecnej czekamy na odbiór.Pozdrawiam

Wszystko wygląda całkiem fajnie i przyjemnie tylko jest jeden ważny problem, lotnisko w odległości 1km. Trochę mnie to przeraża i chyba przekreśla ten projekt

Wszystkie dokumenty można sprawdzić w gminie ,tak jak my to zrobiliśmy .A co do bankrutctwa,to nasz bank analizował wszytkie finanse developera i nie ma zagożenia o bankrutctwie.Jest zdolny finansowo.A podział działek ma sie zakończy 4 listopada .Z tego co nas informował doradca finansowy wszystko jest w jak najlepszym pożądku.Pozdrawiam

Na litość boską.... Każdy ma swój rozum. A kupno domu, to nie zakup kilograma ziemniaków na obiad. Naprawdę sądzisz, że na podstawie kilku pochlebnych postów ktoś wywali prawie 400 tys. na inwestycję mającą zwolenniczkę w mojej osobie??

Mam serdecznie dość tych oskarżeń. Mogę być deweloperem, jak ktoś sobie sobie tego życzy. Mogę być naganiaczem, czy cokolwiek ktoś sobie jeszcze wymyśli. Proszę uprzejmie. Natomiast jeśli ktoś chciałby porozmawiać na ten temat poważnie to służę pomocą, bo mój domek będzie oddany w ciągu miesiąca, więc mam dość pełny obraz tego jak to wygląda.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja już się boję cokolwiek pisać, bo zaraz znowu zostanę zaatakowana :)

A tak poważnie te 10 tys jest na poczet zaliczki, jeśli się zdecydujesz podpisać umowę przedwstępną. Jeśli rezygnujesz, kwota jest Ci zwracana. Jednym z załączników do umowy przedwstępnej jest harmonogram spłat, który określa jakiej wysokości transze, na jakim etapie budowy należy zapłacić. Domek się buduje, a Ty płacisz. Tyle w dużym skrócie:)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...