Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam,

co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Już o tym pisałam. Kontakt z inwestorem - deweloperem jest bardzo dobry. Małe problemy i wątpliwości się zawsze pojawiają przy takich transakcjach, to jest chyba nieuniknione. Natomiast wszelkie niejasności są wyjaśniane na bieżąco. Pan Siek jest osobą z całą pewnością kompetentną, a przy tym dość elastyczną. Można się dogadać w każdej sprawie. Na podstawie moich doświadczeń z dotychczasowej współpracy mogę pisać o panu Andrzeju jedynie w superlatywach. (Mam nadzieję, że nie zapeszyłam -tfu, tfu)
:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem zainteresowana zakupem, czy ktoś może zdradzić szczegóły współpracy z deweloperem ? Wszystko jest ok, nie ma problemów itd?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za informację :) Nabyła Pani nieruchomość? Pozdrawiam serdecznie

W ofercie z tego co wiem jest właśnie oferta tych większych domów...

Komin jest płatny dodatkowo. Cena to jeśli dobrze pamiętam niecałe 9000 zł. Ale jest tam płaszcz wodny, więc przy ogrzewaniu gazowym świetna alternatywa. Rozkład pokoi znajdziesz na stronie inwestora http://www.dsinvestment.pl/. Pomieszczenie gospodarcze można dokupić, będzie ono zbudowane w tym samym stylu co domek. Konkretów nie znam. Nie ma piwnicy. Dom podpiwniczony jest dużo droższy.
Pozdrawiam.

rezerwacja kosztuje 10.000 - zwrotna w całości, w umowie przedwstępnej już przechodzi na zadatek

Wlasnie. W ofercie znalazlem tylko info o tych 75m2, a co z wiekszymi ?

Hej! A czy jakiś zadatek/zaliczkę się płaci?

to moze wybierz inne państwo, skoro tu ci nic nie pasuje... patriota za 5 groszy
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

co wiecie o tych domkach po 100? jak wyglada rozklad pokoi? faktycznie domki nie maja żadnej piwnicy?? a pon. gospodarcze budują za dodatkowa oplata? ktoś wziął sobie kominek??

wiesz cos moze o tych mniejszych domach co maja tam btc? chyba 75m2

Ja się już zdecydowałam. Umowa przedwstępna została podpisana. Uważam, że za tą cenę to świetna oferta.
Na razie nie ma żadnych problemów. Dom rośnie w tempie ekspresowym. Kontakt z inwestorem jest świetny, a ewentualne wątpliwości rozwiązywane na bieżąco.
Pozdrawiam zarówno entuzjastów projektu, jak i tych nastawionych sceptycznie:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja tez siedzę i szukam i szukam jakichkolwiek informacji na temat tej oferty. Generalnie rozwiązanie takie bardzo mi pasuje - oczywiście nie jest to dom wolnostojący ale za to super alternatywa dla mieszkania - np na chwarznie za ta sama cenę jest mniejsze mieszkanie - jesli chodzi o dojazd do centrum gdyni to czasowo podobnie - bo dojazd z witomina do obwodnicy wiecznie zakorkowany. Tutaj dodatkowo jest ogrodek - maly co prawda - ale wystarczajacy zeby dzieci mialy gdzie sie bezpiecznie pobwic gdy my mamy jakies zajecie w domu. W mieszkaniu -trezba od razu zaplanowac wycieczke na plac zabaw i nie mozna sie niczym innym wtedy zajac.
Wlasnie problem z tym lotniskiem - jesli ktos ma doswiadzcenia z mieszkania blisko lotniska cywilnego to dajcie znac jak sie zyje.
Druga sprawa to brak jakichkolwiek info o deweloperze - dlatego - ja czekam az beda pierwsze odbiory domkow - zobaczymy wtedy jak to wychodzi w praktyce. Jesli ktos juz sie zdecydowal to z gory dziekuje za kontakt na forum - bardzo chcialbym porozmawiac z kims takim w grudniu - jak juz odbierze swoj domek i oceni standard wykonania itp itd.

No i cudowne usytuowanie miedzy cmentarzem a pasem starowym lotniska ,nie martwego lotniska tylko lotniska ktore sie rozwija i powstanie na pewno
http://airport.gdynia.pl/
a blisko to jest ale do centrum Rumi a nie Gdyni,sparawdzie na mapieTakie wspolczesne czworaki i oczywiscie wszystkie papiery w Pucku a to juz kawalek drogi i autobusy tam nie jada krutka droga tylko PKS z Gdyni przez Rede a to ten sam dystans co do Wejherowa.
Powodzenia i rozsadku przy wyborze inwestycji
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 24

Czy ktos z was mieszkal w zabudowie szeregowej nie? to zycze sukcesow ta oferta jest beznadziejna bez piwnicy bez garazu i cale zycie na schodach .LUDZIE 95m w trzech poziomach masakra
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 22

Pomieszczenie gospodarcze jest w planach (za dodatkową opłatą), natomiast garaż niestety nie. W zamian można postawić sobie wiatkę nad miejscem parkingowym. W sumie jest to mimo wszystko interesująca oferta.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wygląda ciekawie, super lokalizacja. Dla osoby zmotoryzowanej to rzut beretem do centrum, a korki to korki, samo życie. Niestety dla mnie odpada ze względu na brak garażu i brak pomieszczenia gospodarczego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poniżej 4000/m2 to na pewno nie w centrum...tylko też na "zadupiu" gdzie miasto to jest to tylko z nazwy :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

jaka jest powierzchnia domu i cena?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lotnisko kawałek od osiedla??? -niecałe 100m !!! Teraz mieszkam ok. 5km od lotniska i żyć się nie da. Podjedź do lotniska na 1km i posłuchaj odgłosu odrzutowca, bo chyba nie wiesz co to znaczy. Zbieram się z zamiarem powrotu do Polski i szukam czegoś nad morzem (nad morzem a nie nad śmierdzącą zatoką, przecież to bagno a nie morze w okolicach Kosakowa Mechalinek i Pucka) Jest jeszcze trochę działek do kupienia za Kosakowem, choć ceny dość wysokie. Będę szukał, a osiedle forpleks jak dla mnie odpada. Myślę, że warto poczekac, ceny spadaja i juz w Gda i Gdy można kupić na rynku pierwotnym mieszkania poniżej 4000zł/m2 i to w mieście a nie na zadupiu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 35

Inne tematy z forum

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...