Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam,

co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Nieciemniak, big_slask, zainteresowany, czy jak tam się jeszcze zwiesz.... pojmij w końcu chłopie, że domu za prawie 400 koła nie kupuje się jak kilograma ziemniaków i zazwyczaj taka decyzja jest dokładnie przemyślana. Odstosunkuj się z łaski swojej od osób, którzy są zainteresowani inwestycją. Co Cię na litość boską obchodzi, czy komuś będą przeszkadzały samoloty, czy też nie? A może mnie na ten przykład kręcą samoloty odrzutowe i do szaleństwa podnieca mnie ryk silników. I co? Wolno mi! I nikomu nic do tego!
Over.

P.S. Mam nadzieję, że jednak tam nie zamieszkasz, bo niekoniecznie miałabym ochotę mieć sąsiada w Twojej osobie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

do >proste<
żałosny to jesteś ty
to ze bedzie tam lotnisko nie ulega watpliwosci bo w prasie pojawiaja sie coraz czesciej artykuly o przetargach i rozwoju
Jak komus nie pasuje to poszuka sobie chaty gdzie indziej
ja chce mieszkac sam i jestem skolonny zamieszkac tam pomimo lotniska, ale nie jak ktos chce miec dzieci, albo lubi spokoj to bedzie to dla niego sepuku
oklamywanie siebie nic nie da - najwyzej duzo nerwow potem
ladawac tam na pewno beda odrzutowce tanich linii, wszystkie tanie linie przeniosa sie z gdanska do kosakowa i ruch bedzie olbrzymi
wystarczy sie zastanowic czemu tanie liniie nie laduja na glownych lotniskach Londynu itp tylko Jakies dziuru typu Kosakowo (stansted, luton, gatwick) Tanie linie zawsze laduja na najtanszym lotnisku w okolicy.
Ja mam zamiar mieszkac sam wiec mi to nie interere
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i czekam az wprowadzi sie troche ludzi na osiedle i wyrazi opinie
no i oczywiscie cena spadnie za jakis czas wiec jeszcze chwile warto poczekac Pospiech niewskazany przy takim duzym osiedlu i jest jeszcze duzo czasu:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Tez cwiartka tyle ze z poddaszem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

75m2 to cwiartka domku? a 98?

tam beda czartery, czyli mniejsze samoloty, wieksze dalej beda w gdansku... prosze skonczcie juz z tym tematem, bo to zalosne

to sie zdecyduj na inny...

zapraszam na kolejną dawkę zdjęć z budowy

http://www.fourplex.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

A kupujecie dom z pierwszego etapu?

Tak, chodziło o dewelopera, a przynajmniej takie uzasadnienie otrzymaliśmy od banku. Być może chodzi tu o konkretną działkę, bo inaczej chyba ma się sprawa własności w przypadku pierwszego domku i pozostałych. Nadal jednak liczymy, że wszystko skończy się dobrze i nie zamierzamy łatwo się poddawać.

hmm ... evile, czy na pewno tylko powodem odmowy był developer? ja z obu banków dostałam pozytywną decyzję kredytową i z jednym z nich podpisałam umowę kredytową ...

Banki które odmówiły dotychczas przyznania kredytu na inwestycję to DnB Nord i Deutsche Bank

Witam jako jeden z potencjalnych mieszkańców nowego osiedla domków postanowiłem założyć Nasze oficjalne forum.
Stwórzmy coś na wzór internetowego stowarzyszenia mieszkańców i wymieniajmy się wszystkimi informacjami dotyczącymi inwestycji, zarówno w trakcie jej budowy jak i po wybudowaniu. Bądźmy ze sobą w kontakcie, w końcu będziemy sąsiadami.

Serdecznie wszystkich zapraszam http://www.fourplex.pl

Zapraszam do działu Budowa - zdjęcia do oglądania zdjęć z budowy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witaj emilyyy :)

http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,18,18.48600,54.59110?l=844e622dac5f0538

ul. Słonecznikowa

Co do domku, to niestety robota znacznie zwolniła. Moje mieszkanko jest nadal nieogrzewane, mimo, że piec już wisi od jakiegoś czasu, prace na zewnątrz też posuwają się dosyć wolno. Pan Siek obiecał nam co prawda odbiór pod koniec listopada, ale szczerze mówiąc przy takim tempie prac coś cienko to widzę...
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

witajcie

od jakiegos czasu zastanawialm sie rowniez nad ta inwestycja, jednak jeszcze tam nie bylam.

Ann jak tam dojechac? na jakim etapie jest twoj domek?

Daniel. Uważam, że to dobry pomysł z tym nowym forum. Za chwilę się zaloguję. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.

Ceny chyba się nie zmieniły. W zależności od położenia względem stron świata jest to 360 i 370 tyś. Mnie również niepokoi sprawa własnościowa związana z działką. Nie byłem jeszcze co prawda w banku, ale mam nadzieję że wszystko będzie w porządku.

Witam jako jeden z potencjalnych mieszkańców nowego osiedla domków postanowiłem założyć Nasze oficjalne forum.
Stwórzmy coś na wzór internetowego stowarzyszenia mieszkańców i wymieniajmy się wszystkimi informacjami dotyczącymi inwestycji, zarówno w trakcie jej budowy jak i po wybudowaniu. Bądźmy ze sobą w kontakcie, w końcu będziemy sąsiadami.

Serdecznie wszystkich zapraszam http://www.fourplex.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

A który dokładnie bank wydał takie oświadczenie

Witamy wszystkich, jesteśmy wielkimi entuzjastami całej inwestycji. Podpisaliśmy miesiąc temu umowę przedwstępną i cały czas planujemy jak wykończyć mieszkanie, jaki kominek zainstalować i ogólnie jak będzie wyglądało nasze wymarzone lokum. Ostatnio jednak nasz entuzjazm został nieco ostudzony przez decyzję banku, który odmówił przyznania nam kredytu ze względu na bardzo wysokie ryzyko transakcji. W skrócie chodzi o kwestię własności działki, o czym już była mowa na forum. Chcieliśmy zapytać, czy nikt ze zdecydowanych tutaj nie miał dotąd problemów z kredytem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kluczy jeszcze nikt nie odebrał. Planowany znany mi termin to listopad br., jednak co do dokładniejszego terminu - nie ma żadnych informacji.
Inną nową informacją jest uzyskanie przez Pana Sieka kilka dni temu pozwolenia na budowę domów w II etapie. Czy wszystkich - trudno w tej chwili powiedzieć.

Inne tematy z forum

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...